joi, 4 octombrie 2012

Cum se poate testa o memorie flash

Ai un stick USB sau o cartelă SD şi doreşti să afli cât de repede funcţionează. Sau poate că suspectezi că are defecţiuni şi doreşti să infirmi această ipoteză.

La elucidarea acestui mister poate ajuta un program de diagnostic pentru memorii de tip flash. Există câteva programe freeware care permit citirea memoriilor de tip flash (dar nu numai), prin scriere/citire în mai multe moduri: la nivel fizic sau la nivel de fişier, atât citire cât şi scriere.

Testarea prin scriere la nivel fizic este o operaţie care duce la pierderea datelor existente pe stick şi poate necesita re-formatarea acestuia.

Check Flash este un utilitar de test pentru memorii flash, capabil de a efectua teste complete pe memoria flash, care poate afişa şi modul în care sutn dispuse blocurile de memorie defecte. Pentru a preveni eventualele "accidente", checkflash nu afişează în lista de unităţi testabile şi hard disk-ul local.
Mai jos testez un stick USB care începe să se comporte anormal cu Check Flash 1.16, de Misha Cherkes
Check Flash


Aceeasi funcţionalitate este oferită şi de Flash Drive Card Tester oferit de vconsole.com:


Flash Drive/Card Tester vconsole.com


Dacă doriţi să faceţi un test de viteză cu un rezultat grafic, atunci HD_Speed poate fi mai util


HD_Speed


Crystal DiskMark are unele limitări, nu poate face teste decât la nivel de fişier, însă este un utilitar de benchmark destul de popular, care poate fi folosit şi pentru testarea hard disk-urilor sau a SSD-urilor.

Crystal Disk Mark


Ți-a plăcut această postare? Spune și altora!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Super ofertă la eMag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...