sâmbătă, 6 octombrie 2012

The Ice Light

Chiar dacă ai avea cea mai bună cameră foto sau video de pe planetă, nu poţi face fotografii sau videoclipuri de excepţie dacă scena nu are iluminarea ideală. Creativitatea unui artist care lucrează cu imagini este adesea pusă în valoare atât prin modul în care face încadrarea subiectului, cât şi prin modul în care combină diverse surse de lumină. Din acest motiv, studiourile foto şi fotografii profesionişti folosesc atât 'banalele' bliţuri, cât şi o listă lungă de alte surse de lumină şi accesorii: reflectoare, spoturi, umbrele pentru difuzie sau reflexie, stative etc.
Majoritatea surselor de lumină au un factor comun: trebuiesc poziţionate şi necesită energie. Problema energiei se rezolvă adesea prin folosirea reţelei electrice sau a unor acumulatori, însă are un mare impact asupra portabilităţii. În unele locuri nu există reţele electrice, iar cărarea unui generator sau a unor acumulatori în 'scenă' loc poate fi o adevărată provocare. Cealalta parte a problemei, poziţionarea, necesită amplasarea de stative în cadrul unde se face şedinţa foto, care iar presupune cărarea de echipament voluminos şi nu tocmai uşor, care necesită timp pentru amplasare, repoziţionare sau împachetare. Stativele ocupă spaţiu, pot fi dărâmate uşor, motiv pentru care sunt scoase rar din studio.


Ieri am primit un mail de la Sebastian Bleoju, fotograf profesionist în care îmi spunea despre Ice Light, o sursă de lumină portabilă, cu intensitate selectabilă de fotograf, de mici dimensiuni, cu care se pot face repede o mulţime de lucruri:
  • se poate folosi ca sursă de lumină în locuri unde nu există reţele electrice
  • compensarea umbrelor produse de luminarea naturală
  • repoziţionarea rapidă a surselor de lumină
  • poiziţionarea dorită, inclusiv în situaţii în care utilizarea unui stativ este imposibilă
aparate foto digitale
Sursa de lumină Ice Light este construită cu LED-uri, producând o iluminare asemănătoare cu cea naturală, cu un filtru de difuzie integrat.
Intensitatea luminii este ajunstabilă, iar nuanţa poate fi comensată prin folosirea de filtre de corecţie (gel-uri).
Vă invit acum să vizualizaţi modul în care se poate lucra cu Ice Light, la o şedinţă foto ce îl are în spatele camerei pe Jerry Ghionis, creatorul Ice Light


Ți-a plăcut această postare? Spune și altora!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Super ofertă la eMag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...