sâmbătă, 20 octombrie 2012

Asus X55VD - balans excelent performanță / preț

X55VD este numele cu care ASUS prezintă laptopuri cu un design în stil clasic, procesoare Intel dual-core, opțiuni cu chipset grafic dedicat și performanță multimedia îmbunătățită, din seria "Versatile Performance".

Pe parte de multimedia și conectivitate, capacitatea de stocare ridicată și prezența unui port USB versiunea 3 ajută considerabil la transferarea rapidă a fișierelor pe (sau de pe) medii externe, iar sunetul benefciază de îmbunătățirile aduse de Sonic Master Lite.
La o privire generală, designul clasic pare să recomande ASUS X55VD pentru utilizare în medii de afaceri, întărită și de prezența tehnologiei ASUS Super Hybrid Engine II, care permite revenirea din stand-by a laptopului în două secunde și timpi de stand-by foarte lungi. Vom vedea mai jos de ce laptopul X55VD este cel mai bine utilizat atunci când este folosit acasă sau pentru elevi și studenți.


Ce se află sub capotă


Laptop ASUS X55VD
Familia ASUS X55VD este construită cu
  • Procesor Intel Core™ i3, Pentium® Dual-Core sau Celeron® Dual-Core
  • Chipsetul Intel HM76
  • Ecran LCD de 15,6", cu iluminare LED, cu suprafață lucioasă, și rezoluție de 1366x768 pixeli. 
  • Memorie DDR3 (1333 sau 1600), din care 2 sau 4 GB DDR3 sunt nedetașabili, în funcție de configurație se pot instala până la 6 sau 8 GB memorie RAM.
  • Cipul grafic dedicat nVidia 610M
  • Hard disk de 2,5" cu interfață SATA, cu capacitate între 320 și 750 GB, variantele standard se livrează cu hard disk de 5400 RPM. Opțional, se pot atașa hard disk-uri cu capacitate mai mare, 1 TB, sau cu viteză mai mare, 7200 RPM.
  • Unitate optică DVD Super Multi sau Blu-Ray
  • Cititor de carduri 2-în-1 (chipset Alcor), compatibil cu carduri de memorie SD și MMC
  • Cameră web de 0,3 megapixeli
  • Conexiuni de rețea: 10/100/1000 Mbps (RJ45 LAN) cu chipset Atheros, WiFi 802.11 b/g/n (2,4GHz) cu chipset Atheros sau Ralink, opțional Bluetooth™  ver. 4
  • Conexiuni audio/video/multimedia: microfon, cască, VGA, HDMI, USB ver. 3, USB ver. 2.
  • Acumulatori Li-Ion cu 6 celule,  4400 mAh / 47Wh.
Toate acestea compun un ansamblu cu o greutate de 2,45 Kg și dimensiunile de 37,8 x 25,3 cm, cu înălțimea minimă de 26,2 cm și cea maximă de 3,19 cm. Suprafața lucioasă a ecranului are rolul de a îmbunătăți contrastul, însă poate produce reflexii nedorite ale surselor de lumină puternice.


Carcasa e construită în așa fel încât crează o aparență de plat atunci când este privit din față, datorită inălțimii reduse și unei ușoare îngustări a părții din față.

    Suport software


    Pentru seria X55VD, Asus oferă spre download drivere doar pentru sistemele de operare Windows 7 și 8, ceea ce ar putea displace unor utilizatori din mediul de afaceri sau amatori obișnuiți cu legendarul Windows XP. Cei care nu folosesc sistemele de operare menționate anterior pot găsi downloadabil doar manualul de utilizare (inclusiv în limba română) sau versiuni mai noi de BIOS/EFI.
    În afara driverelor, ASUS furnizează pe situl web următoarele aplicații:
    • ASUS Live Update Utility
    • ASUS Wireless Switch Utility
    • ASUS Splendid
    Cipul grafic include capabilitate CUDA, putând fi folosit în accelerarea anumitor operații de procesare multimedia. Despre această tehnologie am scris câteva cuvinte aici.

    Din cauza prezenței a mai mult de 3 GB RAM (tipic), nu este recomandată instalarea de sisteme de operare pe 32 de biți, deoarece acestea nu vor putea accesa toată memoria disponibilă.


    Variante disponibile


    La ora actuală, magazinele românești online comercializează laptopul ASUS X55VD în următoarele variante:
    • Asus X55VD-SX037D - cu procesor Intel® Core i3-2320M 2,2 GHz, 4GB RAM, hard disk de 500GB, FreeDOS - unul dintre cele mai ieftine laptopuri cu procesor Core i3, vezi oferte aici.
    • Asus X55VD-SX012D - cu procesor Intel® Pentium® B970 2,3 GHz, 4 GB RAM, hard disk de 500 GB, FreeDOS - vezi oferte aici.

    Concluzie


    Asus X55VD este un laptop destinat în mod special studenților, multimedia sau uz general, având suficientă putere chiar și pentru a rula jocuri contemporane. Jocurile cu grafică mai complexă nu pot fi rulate decât setate la nivel scăzut al detaliilor. Capacitatea mare de stocare oferă posibilitatea de a stoca un număr suficient de mare de fotogrfii și video-uri. Pentru editare documente text sau foi de calcul, tastatura numerică ajută pentru o tastare mai facilă a numerelor.

    Greutatea de 2,5 Kg reprezintă o "slăbiciune" a laptopurilor contemporane, motiv pentru care portabilitatea are de suferit. Totuși, diagonala de 15,6" a ecranului și prezența unității optice sunt caracteristici care nu se regăsesc pe ultrabook-uri și se pot dovedi importante.

    Dependența software de Windows 7 sau o recomandă achiziția acestui laptop împreună cu acest sistem de operare, fiind posibil upgrade la Windows 8 gratuit sau pentru un preț modic.
    Față de alte laptopuri cu echipare similară, X55VD se plasează la un nivel foarte atractiv, după cum se poate vedea în ofertele din paragraful anterior, iar la achiziția online beneficiați de transport gratuit. Plata online cu cardul vă permite să economisiți bani care altfel ar deveni comision achitat la ATM.


    Ți-a plăcut această postare? Spune și altora!

    Un comentariu:

    1. cu I3 suporta pana la 8Gb pe slot cea ce rezulta 16Gb cu ambele sloturi ocupate,si zic asta pentru ca procesoarele i3-2320M i3-3110M suporta pana la 32Gb si implicit pe o placa de baza cu performante medii 16Gb,eu am pc-ul X55VD(F55VD)si am intrebat la centrul asus despre modelul prezentat,oricum este un pc bun tine in frau 3-4 procese care cer performanta pentru a functiona

      RăspundețiȘtergere

    Super ofertă la eMag!

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...