miercuri, 22 august 2012

Nikon Coolpix S800c: Prima cameră foto compactă cu Android

Android, sistemul de operare creat de Google pe baza kernel-ului Linux, a fost până în prezent marea durere de cap a unor producători de telefoane mobile. Nokia nu a dus-o tocmai bine de când Google a intrat pe piaţă cu Google Nexus One, iar acolo unde Google şi-a făcut loc, alţii, incluzând Microsoft şi Apple au fost nevoiţi să accepte că pe piaţa smartphone Android joacă un rol din ce în ce mai important.

În timp ce Android devenea din ce în ce mai matur, unii ingineri i-au găsit aplicare şi pe camerele foto. Tehnic vorbind, diferenţa între o cameră foto compactă şi un smartphone constă în capabilităţile diferite ale obiectivului, meniului orientat strict pe fotografiere, respectiv lipsa modulului SIM şi, cu unele exceptii, conectivitatea WiFi.

De astăzi, Nikon introduce utilizatorilor un nou dispozitiv, camera foto compacta COOLPIX S800c, care oferă camerelor foto unele facilităţi prezente pe smartphone-uri, folosind un obiectiv cu zoom 10x şi senzor de cameră foto compactă.

Partea frontală arată exact cum s-ar aştepta oricine de la o compacta, în timp ce partea din spate arată exact ca partea frontală a unui smartphone: cu 3 butoane şi un ecran mare. Ba chiar şi iconiţele Android (ver. 2.3, Gingerbread) sunt prezente, plus conectivitatea WiFi şi modulul GPS. Practic, diferenţa între un smartphone tipic şi S800c este lipsa SIM-ului şi a capablităţilor asociate (convorbiri, trimitere/recepţie SMS)
Pe parte de aparat foto, majoritatea interacţiunilor se face prin intermediul ecranului tactil.

Evident, pe un asemenea dispozitiv se pot instala aplicatii din Google Play prin intermediul conexiunii wireless, se poate instala Facebook, se poate citi mailul, s.a.m.d., cu alte cuvinte avem de-a face cu un dispozitiv 'smart' echipat cu obiectiv, senzor şi zoom mai mari decât cel de pe telefon, pe care se pot instala aplicaţii de navigaţie auto, se pot citi documente PDF, doc, se pot instala jocuri, care însă nu consumă minute şi nu necesită abonament la operatorii de telefonie mobilă.
În afară de posibilitatea de a instala diverse aplicaţii standard, unii utilizatori ar putea încerca să facă hack-uri ceva mai complexe, de tip 'root'.

Rămâne de văzut câţi utilizatori va atrage acest nou tip de cameră, dat fiind faptul că preţul (recomandat) de 395USD în S.U.A. nu e tocmai mic.

Sursa: http://www.nikonusa.com/Nikon-Products/Product/Compact-Digital-Cameras/26356/COOLPIX-S800c.html.

Ți-a plăcut această postare? Spune și altora!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Super ofertă la eMag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...