vineri, 3 septembrie 2010

DVB-T vs DVB-C vs. HDTV

Chiar mă amuză să văd modul în care înţeleg unii ce înseamnă DVB-T, DVB-S, DVB-C şi HDTV. Am găsit pe net o postare pe un blog intitulat chiar "dvbt.ro" (imi aminteste cumva de 'dvd-r.ro') in care "se arată" care este diferenţa între DVB şi HDTV. Numai că se explică atât de slab şi eronat, încât simt nevoia să prezint lucrurile într-o lumină mai apropiată de adevăr. Citez din textul original:
Multa vreme am fost contrariar referitor la diferenta dintre DVB si HDTV.
Amandoua sunt prezentate ca “standarde de emisie tv”, HDTV a avut si o varianta analogica, DVB exista si in format MPEG-2, dar eu in continuare nu suport cand cineva ma corecteaza daca spun ca HDTV este un fel de DVB.
Concluzii: DVB si HDTV sunt standarde, definite fiecare de catre un consortiu format din multe companii (multe dintre ele fiind implicate in ambele standarde). HDTV-ul, asa cum e transmis in Romania, respecta obligatoriu principiile HDTV, dar fiind transmis digital, respecta si principiile care stau la baza DVB-T-ului.
Practic acolo se amesteca merele cu perele, făcându-se o confuzie grosolană între standardele pentru transmisii digitale de imagine şi date elaborate de consorţiul internaţional DVB şi acronimul HDTV, care este cu totul şi cu totul altă poveste.

Ce este DVB?
Consorţiul DVB are ca principală preocupare elaborarea de standarde privind transmisiile video şi de date către diverse platforme, folosindu-se diverse medii de transmisie. Echipamentele care funcţionează în baza acestor standarde poartă de obicei sigla specifică DVB.
Cele mai populare standarde de la DVB sunt:
  • DVB-S (Digital Video Broadcast - Satellite) - standardul de transmitere a programelor TV/radio/alte fluxuri de date prin satelit
  • DVB-T (Digital Video Broadcast - Terrestrial) - standardul de transmitere a programelor TV/radio/alte fluxuri de date prin radiofrecvenţă, pe cale aeriană
  • DVB-C (Digital Video Broadcast - Cable) - standardul de transmitere a programelor TV/radio/alte fluxuri de date prin infrastructura cablu TV (CATV)
În afara acestora, mai sunt şi alte normative, aflate în diverse stadii de dezvoltare/implementare: DVB-H (handleld): pentru transmisii digitale destinate dispozitive portabile de tip hand-held, DVB-NGH (next-generation handleld), DVB-RCS - pentru transport pe protocol IP

Ce au în comun toate aceste standarde? Toate transportă fluxuri digitale care sunt folosite pentru TV, radio sau alte scopuri, exemplific cu fluxuri de pachete IP, fluxuri de date pentru upgrade firmware receivere, etc.


Ce este HDTV?
Când se vorbeşte despre HDTV se face referire strict la transmisii TV de înaltă definiţie. Vizualizarea unui film pe playerul BluRay este de obicei la înaltă definiţie (HD), însă cu siguranţă nu este HDTV, din cauza absenţei componentei TV. HDTV este acronim de la High Definition Television. Imaginile de înaltă definiţie conţin de  la 2,2 până la de 5 ori mai multe puncte pe imagine faţă de rezoluţia DVD în format PAL, 720 x 576.
Sistemele HDTV timpurii foloseau transmisii analogice şi calitatea semnalului era afectată de distanţa până la receptor, acest tip de problemă fiind specific sistemelor analogice. Însă introducerea standardelor DVB a rezolvat problema pierderii calităţii pe distanţe mari, eliminând componenta analogică de pe aceste segmentele (staţie terestra - satelit - receptor).

Fluxul audio-video de la staţia de emisie este compresat conform unui anumit standard la staţia de emisie, iar la receptor este decompresat. Se pot găsi explicaţii mai detaliate privind transmisiile DVB aici. În prezent se folosesc următoarele standarde pentru compresia sunetului şi a imaginii:
  • MPEG2/MPEG4-H264 pentru fluxurile video
  • MPEG/AC3 pentru unele fluxuri audio
Din cauza necesarului mare de flux digital (bit stream), programele HD au unele limitări privind transmisia pe standard DVB. Maximul de cadre pe secundă pe care le poate avea un program TV transmis prin DVB este de 25 pentru rezoluţia 1920x1080 în mod progresiv, sau 50 în mod întreseţut.

Concluziile sunt:
  1. DVB nu este HDTV. Însă DVB poate fi folosit ca standard de transport pentru HDTV, cât şi pentru DTV (TV digital la rezoluţie standard, SD). Unele TV-uri echipate cu DVB-T nu pot recepţiona HDTV.
  2. DVB nu este egal intotdeauna cu DVB. DVB-T permite recepţia programelor transmise prin aer, DVB-C prin cablu, DVB-S prin satelit. Cu o menţiune: nu tot ce se transmite prin cablu este musai DVB-C. Unele staţii de retransmisie pot folosi DVB-T pentru compatibilitate
Referinţe: Wikipedia, DVB

Ți-a plăcut această postare? Spune și altora!

74 de comentarii:

  1. salut am un sharp aquos quatron 3d, are incorporat dvb dar nu gaseste nici un canal, ce este de facut:craiova_2006@yahoo.it

    RăspundețiȘtergere
  2. Salutare

    Cred ca cele mai multe TV-uri au optiune de 'scanare rapida' si 'scanare complexa' (cu traducerea de rigoare) pentru DVB-C.
    Poti incerca urmatoarea procedura in doi pasi
    1 - resetare completa
    2 - scanare programe, complex.

    RăspundețiȘtergere
  3. un decodor dvb-t montat pe un lcd ma va ajuta sa vad antena 2 pe cablu de la rcs? calbu e fibra optica si lcd-ul e unul normal iar decodorul e acesta-http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320622463647&category=3761&_trksid=p5197.c0.m619 .multumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Zilele trecute a fost eliminat din grila RCS postul TV Antena 2. Se pare ca a fost adaugat in apoi, asadar 'se poate vedea', atat timp cat acel decodor e compatibil cu DVB-C.

    RăspundețiȘtergere
  5. salut vreau sa imi o plasma panasonic TX-P42GT30E si vreau sa vad canale hd ,trbe sa mai cumpar vreun decodor sau sa il inchiriez pe cel de rds? ,eo sunt abonat la rds .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu trebuie sa inveti limba romana si apoi sa-ti cumperi un tv.

      Ștergere
    2. Eo sunt de acord ;)

      Ștergere
  6. Anonim, pentru plasma Panasonic TX-P42GT30E se pare ca nu ai nevoie de decodorul de la RDS, insa nu stiu procedura de configurare a acestuia pentru receptie digitala.
    PS: Daca vrei grila extra sau alte programe premium, trebuie sa iei un decodor HD de la RDS, altfei vei putea vedea doar programele 'standard'.

    RăspundețiȘtergere
  7. Bun articol! Scurt si clar, exact cum imi trebuia. Thumbs up!

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut. Multumesc pentru acest articol clar, scurt si la obiect. Am o intrebare suplimentara: daca am tv care suporta numai DVB-T pot sa vad canale HD primite prin cablu (sau trebuie sa am DVB-C)?
    Adica exista o ierarhie dpdv calitativ intre cele 3 tipuri?

    Multumesc anticipat.
    Claudiu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut McLaud
      Sufixul S, C sau T de dupa DVB nu reprezintă doar amplasarea emiţătorului, formatul semnalului diferă. Din acest motiv nu ai cum să recepţionezi DVB-C atât timp cât receptorul tău nu "ştie". DVB-T nu este DVB-C şi nici DVB-S.

      Ștergere
    2. Deci ca sa pot sa receptionez canale HD emise prin cablu (in cazul meu RDS-RCS) trebuie sa am neaparat DVB-C? Daca am doar DVB-T nu voi reusi acest lucru?

      Ștergere
    3. Da, dacă ai receptor care nu înţelege DVB-C nu merge. Am formulat aşa deoarece există receptoare multi-sistem. Unele televizoare Philips actuale au chiar tuner capabil de a recepţiona digital în trei moduri DVB: T,S şi C.
      Şi nu e vorba doar despre programele HD, restricţia se aplică şi celor transmise digital cu rezoluţie standard.

      Ștergere
    4. As putea sa stiu si eu care este diferenta (tehnic-vorbind) daca dvbt =mpeg 2, dvbt2=mpeg 4.
      Dvb-c ce anume are diferit? frecventele de receptive pe cablu ? Pentru ca cu un tv care are dvbt am putut reception programele pe cablu, poti sa-mi spui cum sta treaba asa mai pentru avansati?
      Multumesc.

      Ștergere
    5. Angel, sunt cel putin 2 probleme:
      - modul in care TV-ul cauta programele: pe DVB-T sunt frecvente fixe, binecunoscute, pe DVB-C exista loc de setare manuala
      - modul in care se face modulatia: DVB-T foloseste modulatie OFDM, DVB-C foloseste QAM. Pe scurt, desi ambele fac modulare a unui flux de date, receptoarele/transmitatoarele nu sunt compatibile.

      Ștergere
  9. BUNA ZIUA !
    Am si eu o mica problema cu un LCD "LG" si un CAM (sau C.I.). Am facut un contract cu AKTA pt cablu "DIGITAL" si mi-au dat un CAM pt decodare. De fapt 3 CAM-uri. La SAMSUNG am reusit sa gasesc canalele digitale, la un alt LG (pe LED ... generatie mai noua ) am reusit de asemenea sa gasesc canalele DTV.
    Problema e la acest LCD "LG", care are slot pt CAM in spate, cand il introduc imi arata mesajul ca vede CAM-ul (common interface)...dar cand intru in MENIU, la Setari, Cautare automata, nu are optiunile pe care le avea LG-ul (pe LED). Mai avea in plus ceva cu ...RETEA...
    Asta nu are alte optiuni decat sa caute automat si nu gaseste decat pe cele ANALOGICE.
    Am cautat la SURSA dar nu am nimic legat de CAM, sau CI ...Doar ANTENA, HDMI 1,2,3...COMPONENTE, si alte cateva...
    Ma poate ajuta cineva cu un sfat ?
    Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa mergi in meniul general si sa schimbi tara. Poti alege Belgia, Suedia, Finlanda sau altele insa nu Romania si nici Europa de Est. Dupa acesta se va porni automat scanarea canalelor dar va aparea si optiunea Cablu (pe langa Antena, care deduc ca este singura ce-ti apare in prezent).
      In fereastra acesta poti seta datele de identificare ale operatorului tau daca le cunosti sau daca vrei sa fie memorate canalele in ordinea impusa de operator (situatie verificata in cazul UPC) sau poti lasa ca scanarea canalelor digitale sa fie completa.
      Succes!

      Ștergere
  10. @anonim : CAM-ul nu poate fi sursa de semnal, e doar un procesor pentru decriptarea programelor digitale codate. Dacă Tv-ul tău nu poate recepționa DVB-C, Îți trebuie receiver separat de cablu.
    Ce model de TV este LG-ul care nu vrea sa o ia din loc?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va rog am si eu o intrebare , nu ma pricep si poate ma lamuriti, cum pot sa "modific" un tv (sony kdl 32s2510) de la ci la ci+ (dvb-t la dvb-c), dorinta mea este sa pot folosi ci+ de la rds

      Ștergere
    2. Este vorba despre o limitare la nivel hardware [metal/fier/obiect] a televizorului. Pe vremea când a fost construit TV-ul tău, Common Interface (CI) era la o anume versiune, să-i spunem "de bază". În standardul CI+, comunicația dintre modulul CAM și TV se poate face după o autentificare mutuală dintre acestea, iar această etapă este obligatorie pentru programele transmise de UPC și RCS-RDS.

      Ștergere
    3. multumesc pentru raspuns, tv-ul nu recunoaste ci+ sau nu stiu eu ce sa fac (tv nu are setari prea multe , iar autentificarea mutuala nu stiu cu se face), intrebarea mea este : se poate face ceva la tv ca sa pot folosi ci+ ?

      Ștergere
    4. Sony KDL-32S2510 este un model vechi, proiectat fara capabilitatea de a accesa smartcard-uri CI+. Nu aveti posibilitatea de a folosi CAM-ul de la RCS si nici pe cel de la UPC.
      In afara de aceasta limitare, TV-ul pare sa nu poate receptiona DVB-C, deci nu are sens sa insistati.

      Ștergere
    5. Dar se poate cumpara cred un receptor DVB-C şi T externîn funcție de ce intrări are acel tv Sony.

      Ștergere
  11. Felicitari pentru articol. Este util. se poate sa existe tv-uri cu tunere integrate doar DVB-T sau DVB-C ? intreb si eu, pt ca majoritatea tv-urilor au ambele tunere incorporate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere!
      Da, e posibil sa existe tunere digitale care opereaza doar intr-un singur standard. Primele generatii de televizoare din era digitala aveau ori intrare digitala HDMI, tuner DVB-T sau ambele. Ceva mai tarziu, au aparut modele compatibile si cu DVB-C, cu tuner multi-standard. Practic, orice TV de dupa 2010 ar trebui sa poata receptiona transmisiile in standard DVT-T si DVB-C. Unele modele merg chiar si pe DVB-S.

      Ștergere
  12. anonim,salutare eu am un hitachi 32h6co2 foarte bun,dar m-am jucat asa cu el ca nu-mi mai vrea sa se reseteze,stiam de dvb-c si dvb-t,insa eu acum am scanat pe dvb-c toate programele atat digitale cat si analogice,si as vrea sa incerc si pe dvb-t,dar nu mai gasesc aceasta optiune,numai vrea nici sa faca prima instalare,probabil ceva are nu?
    ca are ambele recepti,as vrea sa ma ajutati,ms mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa revii la 'setarile din fabrica'. Dupa asta, la prima scanare vei avea iar posibilitatea de a selecta Antena/DVB-T sau Cablu/DVB-C

      Ștergere
  13. am incercat si varianta asta dar al naibii parca ii blocat,nu vrea sa revina la setarile din fabrica,am stat 2 zile pe el ca ma dispera si tv si nevasta-mea cu telenovelele ei,asa ca nu stiu,ms mult .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am cautat modelul tau de TV pe situl Hitachi, nu am reusit sa dau de el...
      http://search.hitachi.co.jp/sitesearch/RGN-EUROPE?SITE=RGN-EUROPE&LANG=ALL&PL=EN&EFILE=&SORT=&LINE=&SET=1&Q=32H6&x=42&y=8&SC=ALL
      Asa ca, daca ai la indemana un link catre manualul acelui TV, ma voi putea uita pe el si sa iti zic ce si unde trebuie facut pentru resetare.

      Ștergere
  14. MS pt articol mi-a folosit foarte mult

    RăspundețiȘtergere
  15. sall emile ms pentru ca faci posibil sa ma ajuti ,dar iata ce spune in manualul lui;;sterge canalele si setarile stocate,reseteaza televizorul la setarile din fabrica si porneste prima instalare;;dar degeaba nu merge probabil ca prob. e la setarile stocate,unde nu mai stiu cum sa dau de ele,am dat la prima instalare ,si la fel nu vrea sa dea curs la ce vreau eu el e setat pe dvb-c,dar nu mai dau de setarea asta ca sa ajung si la dvb-t,expertul nu ma asculta,pfff e aiurea ok ms ca ma ajuti.am cartea de instructiuni,dar nu specifica prea clar unde sa fac trucurile astea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am descris mai sus (in cazul receptorului LG) metoda prin care am reusit eu.
      Sper sa fie de folos.

      Ștergere
    2. Dupa cum scriam mai sus, trebuie schimbata tara iar dupa ce va aparea optiunea Cablu/Cable va putea fi pornita scanarea digitala. Am reusit azi chiar sa pastrez ordinea implicita a canalelor la fel ca cea din mediabox/dvr (UPC), alegand tara Ucraina. Cu Finlanda sau alte tari nordice, nu am reusit acest lucru.
      Precizez ca la modelul de TV pe care-l detin, daca aleg Romania, optiunea de scanare digitala nu este posibila.

      Ștergere
  16. am uitat sa va dau si linkul;;;www.hitachidigitalmedia.com

    RăspundețiȘtergere
  17. Salut
    Va rog frumos ajutati-ma cu o informatie..
    Am cumparat un Lcd Philips dar din pacate nu are decat DVB-T si din ce am citit aici am inteles ca pentru a receptiona canalele digitale, tv ul trebuie sa aibe DVB-C...
    Se poate face ceva incat sa integrez in tv meu DVB-C sau ce varianta as avea sa receptionez posturile in format HD si Digital fara a fi nevoit sa achizitionez de la compaina de cablu acele receptoare? (este foarte enervant folosirea a 2 telecomenzi)
    Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din păcate nu văd ce s-ar putea adăuga sau schimba în televizor. Dacă tunerul atât poate, e foarte puțin probabil să fie ușor de modificat astfel încât să poată recepționa și DVB-C.
      Pentru a rezolva problema telecomenzilor multiple sunt unele telecomenzi care pot comanda mai multe aparate, precum Logitech Harmony. Din păcate sunt cam greu de găsit prin magazine.

      Ștergere
  18. mersi pt informatie.. din pacate sa inteleg n-am ce face tv meu pentru a avea DVB-C
    cat despre telecomanda Logitech nu prea ma pricep de aceea si intreb cum functioneaza?
    are butoane separate de trebuie sa selectezi tv si respectiv receptorul?
    sau cum e? functioneaza in aceelasi timp si tv si receptorul?? daca ar fi asa ma gandesc ca se schimba simultant programele, volumul si pe receptor si pe tv nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Logitech Harmony este o telecomanda programabila. Cu ajutorul unui PC, se creeaza un 'set de echipamente' care urmeaza sa fie controlate, inclusiv combinatii avansate cu receiver, amplificator/bluray-player/ TV, etc. Spre exemplu, schimbarea modului de lucru de la 'TV' la 'Bluray-player' pune in executie toate operatiile necesare: pornirea playerului, schimbarea intrarii active a TV-ului, oprirea receiverului TV, etc. Schimbarea volumului actioneaza de obicei *doar asupra ultimului element de amplificare*, cel de dinaintea boxelor/difuzoarelor, indiferent daca e un amplificator sau TV-ul.

      Ștergere
  19. mersi pt explicatii
    eu mam uitat pe net si am vazut ca sunt mai multe modele.. cea mai simpla este cea cu care poti controla 3 dispozitive..

    eu am inteles asa te rog daca poti confirma
    am tv si un receiver hd de la o anumita firma de cablu
    daca apasand butoul care porneste receiverul, automat porneste si tv..... apoi fara a mai apasa vreun buton pt a selecta tv sau receiver, telecomanda va functiona normal, adica schimbat programe si volum ca la un tv fara receiver extern sa zic asa.. am inteles corect sau .... ??
    Mersi mult pt tot

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, asta e ideea. Desi tu apesi singurul buton de volum pe care il ai la dispozitie, acesta va comanda 'aparatul care se ocupa de sunet'. Daca esti pe mod 'TV / Cablu', actiunea butonului ch-up sau ch-down va fi de schimbare a programului. Daca esti pe TV / Satelit, ch-ul si ch-down va trimite comanda asupra receiverului de satelit.
      Inainte de a-ti cumpara asa ceva, verifica pe site-ul producatorului compatibilitatea cu aparatele pe care le detii sau planuiesti sa le achizitionezi. Compatibilitatea se poate schimba in timp, asa ca e posibil ca ceva ce azi nu e, sa apara peste o perioada mai lunga sau mai scurta ca fiind compatibil.

      Ștergere
  20. Ok.. mersi mult pt pont si pt explicatii
    Mi-ai zis ceva de compatibilitate... am intrat pe site-ul producatorului si am introdus modelul receiverului de la Dolce care este Kaon dar nu stiu exact ce model pt ca inca n-am comandat receiverul de la ei pana nu ma asigur ca totul va merge cum imi doresc...

    Am optat pentru LOGITECH HARMONY 200 cea mai simpla si cea mai ieftina telecomanda...
    este ok pt ceea ce-mi trbuie mie nu? sau ma insel si imi trebuie un model mai bun?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Logitech Harmony 200 poate "învăţa" un aparat sau o telecomană nouă, detalii aici, aşa că nu cred că vei avea probleme de compatibilitate.
      Harmony 200 poate controla maxim 3 dispozitive TV, DVD/Bluray player şi receiver, cam asta e limitarea.

      Ștergere
  21. Am nevoie de un expert sa imi spuna daca in cazul receptiei digitale si hd pot aranja programele dupa preferinta!adica cele de sport grupate,muzica la fel,etc...
    Cele analogice se pot schimba...
    Am un led tv lg 37LE5300 cu tuner dvb t si c incorporat,deci nu am decodor de la digi,de unde am cablul tv!
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ordonarea programelor pe TV-uri LG este posibilă doar dacă scanezi cu opţiunea "numerotare automată" debifată. Pe Samsung se poate mai mult de atât, se poate edita lista cu ajutorul PC-ului.

      Ștergere
  22. buna ziua,
    am si eu nevoie de un raspuns corect, nu doar de pareri sau din auzite.
    am un LG 5OPN 6500 si abonament baza RDS, pot receptiona mai multe programe decat cele de baza? daca da, cum trebuie sa procedez pt. ca nu am reusit sau poate nu am setat corect televizorul la punerea in functiune.
    multumesc,
    o zi frumaosa
    Stella

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar trebui să se poată, dacă vă aflați într-o localitate în care RDS-RCS folosește sistemul digital de transmisie DVB-C. Operația ar trebui să nu fie complicată, necesită doar specificarea opțiunii "scanare completă" atunci când faceți căutarea de programe.
      Ar fi de reținut următorul aspect: programele "premium" vor rămâne inaccesibile (HBO, etc).

      Ștergere
  23. multumesc mult pentru raspunsul prompt

    RăspundețiȘtergere
  24. Sall, am o rugaminte, te rog sa ma ajuti cu o problema atat de spinoasa ca nu pot sa dorm, si anume eu sant abonat la rtc pe satelit, pot sa mai adaug un cablu de la receiver in tv pentru a prinde si posturi gratis de pe satelit? Ms anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da-mi cateva detalii despre actualul receiver. Inteleg bine ca e vorba despre serviciul "Dolce" ?

      Ștergere
  25. sall, da mi-au dat un receiver kaon hd , da e vorba despre serviciul dolce, ms inca odata anticipat, am tv de ultima generatie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar merge ceea ce vrei tu, insa nu cu acel receiver. Exista doua componente mari si late l atine: antena+LNB-ul, respectiv receiverul DVB-S.
      Partea proasta e ca receiverul ruleaza un firmware special, care nu cred ca o sa te lase sa setezi ce vrei tu pe el. Apoi, antena este orientata catre un anume satelit, teoretic ai pitea prinde cateva transpondere de pe acelasi satelit fara probleme, insa doar daca ai un receiver DVB-S FreeSat.
      Si aici ar mai fi cateva optiuni: ex: sa folosesti un al doilea box sau direct un TV cu tuner DVB-S.
      Insa, un singur receiver dolce va prinde un singur program la un moment dat, FreeSAT ar putea prinde probabil dupa o reprogramare. Iar dupa reprogramare nu va mai prinde dolce, si nu stiu daca asta e ceea ce doresti. Plus ca presupun ca receiverul e primit in custodie, si cred ca exista o prevedere pe undeva prin contract care nu te lasa sa aduci modificari receiverului.

      Ștergere
  26. ms mult emil, intr-adevar trebuie sa fac anumite modificari asa cum ai spus, ok .

    RăspundețiȘtergere
  27. sall, nu-i vb de anumite setari pe care le-as aduce acestui receiver, si as aduce anumite modificari , dar crede-ma ca nu stiu, putin imi pasa mie de rtc,am setat dupa transporderul hellas, pe altul si merge al naibii, numai ca trebuie cateva adaugiri, am lucrat la acesta panarama de kaon, prin anumite filtrte, dar ii blocat de la ei, nu pot sa-l deblochez, ok ai alte optiuni in afara de cele de mai sus ,ma refer la comentariul tau? ms.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar trebui sa poti gasi aici informatii mai relevante: http://www.sat.us.pn/

      Ștergere
  28. Buna..am si eu o problema,dupa ce dau scanare automata tv-ul meu salveaza doar cateva programe tv(protv, utv etc),am cablu de la upc..tv e led hitachi,ms frumos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună,

      Ar fi fost util să fi spus despre ce model de TV Hitachi e vorba.
      Asigură-te că selectezi opțiunea de "scanare completă" (Full scan sau similar) atunci când faci căutarea de programe.

      Ștergere
  29. Buna ziua.Sunt relativ nou pe acest forum.as dori sa aflu o informatie si eventual un sfat bun in ceea ce priveste receptia Full Hd la un tv.Mi-am achizitionat recent un Tv led marca Lg 32ln5400,full hd si am semnal normal de la firma de cablu(adica fara hd sau full hd).Tv-ul are incorporat un tuner dvb-t.Recunosc ca nu prea ma pricep prea bine la tehnologie.Intrebarea mea este ce as putea face pentru a receptiona semnal Hd sau full Hd,adica ce variante am.Scrieti va rog la ciprian.amarandei@gmail.com.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bun venit!

      Aruncă o privire pe postarea aceasta, procedura pentru TV-ul LG 32LN5400 este foarte asemănătoare.

      Ștergere
  30. am si eu un LG 42LC55 Lcd si nu merg Canalele HD de niciun fel imi scrie la Dtv " neprogramat" am setat Finlanda tot ce scrie pe aici si degeaba nici macar statii radio nu gasesste :(((

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Antony, nu te mai osteni, nu merge. E vorba despre un model care a fost echipat doar cu tuner DVB-T. Solutia pentru tine e decodorul extern.

      Ștergere
  31. Buna ziua, am achizitionat un Vortex VLED-24K1 si nu are DVB-C si nici DVB-T. Se poate sa receptionez canale digitale cu ceva receiver?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur că da, aveți nevoie de decodorul extern furnizat de operatorul de cablu.

      Ștergere
  32. Buna ziua.Am un televizor Sharp LC39LE652 si nu reusesc sa prind tvr1 cu o antena dcb-t.Nu-mi gaseste nici un post.Unde am gresit cu setarile.Mentionez ca tot cu aceasta antena pe un tv samsung crt mergea tvr1,pro tv si antena 1 fara problema.Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut,
      Tv-ul cred că are tuner analogic, ar trebui să poată recepționa acele programe și cu ea. Nu sunt diferențe intre antenele clasice și cele "dvb-t", ambele fac același lucru: recepționează semnal de radiofrecvență. Mai degrabă e o problemă lrgatăde calitatea sau performanța antenei.

      Ștergere
  33. Salut,eu de curand am achizitionat un TV LED LCD HD Ready de la ORION,71 cm. Sunt deplin multumit de el,are functiile DVB T mpeg4 si DVB C mpeg 4 si multe alte functii;acum intrebarea mea este cum pot sa fac sa intregistrez diferite Emisiuni de la TV si sa le vad mai apoi la PC(ma refer la faptul ca am multe Emisiuni care nu le vad din cauza Job'ului si doresc sa le inregistrez ca mai apoi sa le pot vedea). Din cate am inteles am incorporata functia TV Tuner Digital,dar cum pot sa fac eu acest lucru din moment ce TV'ul meu il folosesc si pe post de monitor PC si TV. Trebuie sa achizitionez un TV Tuner extern separat,sau ceva cabluri in plus ca sa pot face inregistrarea anumitor Emisiuni??? Astept raspunsul celor care sunt priceputi pe acest domeniu. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  34. Salut,
    Am un tv philips 32PFL5403D/12. Poate sa imi spuna cineva daca pot receptiona toate posturile HD de la rcs-rds?
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu vad de ce n-ai putea, atât timp cât TV-ul e compatibil DVB-C și CI+

      Ștergere
  35. As un Tv Samsung ue40h6400 și aș dori să știu și eu ce tuner tv aș putea cumpăra pentru a putea înregistra programele tv de la rds atât digital cât și analogic hd

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut,
      Din câte știu, funcțiile time-shift și PVR funcționează doar pentru programe transmise digital. În afară de asta, încă nu am auzit să existe receivere hibride (digital+analog) ci doar digitale.

      Ștergere
    2. Salut,
      Din câte știu, funcțiile time-shift și PVR funcționează doar pentru programe transmise digital. În afară de asta, încă nu am auzit să existe receivere hibride (digital+analog) ci doar digitale.

      Ștergere
  36. Am un Reciver Satelit suporta : MPEG-2 compression DVB-S , Dar cand scanez satelitul programele care sunt DVB-S2 MPEG-4 compression , nu le gasesc .. Ce pot sa fac ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fără un upgrade nu ai cum să vezi respectivele programe. Decodorul tău actual e cam vechi.

      Ștergere

Super ofertă la eMag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...