marți, 14 septembrie 2010

Televizoare compatibile DVB-C RCS-RDS

Acest post este primul care include o lista de televizoare verificate ca fiind compatibile cu transmisiile DVB-C prin cablu de la DigiTV (RCS-RDS). Practic este o actualizare a acestei postări în care am descris modul în care se poate seta un televizor LG pentru a recepţiona digital prin cablu. Lista nu este integrală, există şi alte modele compatibile, însă care au ieşit de pe piaţă sau despre care pur şi simplu nu am aflat că ar fi compatibile. Toate aceste modele listate reprezintă o potenţială opţiune pentru cei care vor să vadă programele TV de la RCS-RDS transmise digital fără a mai achiziţiona sau închiria un al doilea decodor. O lista de canale TV care se pot receptiona digital se află aici.

Edit: Din octombrie 2013, RCS-RDS ofera posibilitatea de a folosi module CI+ cu televizorul. Am scris o postare care cuprinde lista de televizoare compatibile cu interfata CI+, care permite si vizionarea programelor codate, precum HBO sau cele din pachetul Extra. Aceleasi TV-uri pot fi folosite si pe reteaua de cablu UPC digital.

Televizoare LCD LG compatibile DVB-C

TV LCD LG 42LD450, TV LCD LG42LD420, respectiv toată familia LG xxLD4yy.
LV LCD LG 42LD650,  respectiv toată familia LG xxLD650. Caracteristici îmbunătăţite: Conector USB ver. 2 pentru redare filme DivX HD, muzică, fotografii, client CIFS (reţele Microsoft Windows), TruMotion 100 Hz, Netcast
TV LCD LG 42LD750, respectiv toată familia LG xxLD750. Caracteristici imbunătăţite: posibilitate conectare wireless, DivX HD, TruMotion 200 Hz, 2 intrări USB v2.
TV LCD LG 32LK430 (seria LK430): Full HD, TruMotion 100 Hz, player multimedia (DivX HD), Decodor DVB-C HD, senzor inteligent (ajustarea contrastului si a luminuozitatii in functie de lumina ambientala).


Televizoare LED Sony compatibile DVB-C

TV LED Sony, FullHD, KDL-32EX600, respectiv toata seria EX600, care include: ecran FullHD cu iluminare EDGE LED, Media player USB (MPEG1/MPEG4/DivX), Senzor lumina ambientala, compatibilitate DLNA, PhotoMap (afisarea pe harta a pozitiilor unde au fost preluate fotografiile).

TV LED Sony, Full HD, KDL-40BX420:  include media player USB, intrari: HDMI, VGA, RF, SCART, component, senzor lumina ambientala.


Televizoare LCD Samsung compatibile DVB-C

TV LCD Samsung 40C530, TV LCD Samsung 32B530
TV LCD Samsung, 32D550: Include player multimedia, decodare DTS 2.0 , Clear Motion Rate 50, HDMI-CEC, Picture-in-picture (1 tuner)
TV LCD Samsung 32C530: Include player MKV cu decodare DTS2.0
TV LCD Samsung LE32D550: include player MKV cu decodare DTS2.0, Picture-in-Picture (1 tuner), redare multimedia DLNA, Wireless ready, 


Televizoare LCD Panasonic compatibile DVB-C

Panasonic TX-L37D25E Full HD 1080, Ecran LED cu tehnologie IPS, Sunet Dolby/DTS, compatibil DLNA, retea ethernet, Wireless Ready, Player filme DivX HD/AVCHD, muzică, fotografii, 2 intrari USB 2.


Televizoare LED LG compatibile DVB-C

TV LED LG 42LE5500, respectiv toată familia LG xxLE5500. Această serie are următoarele caracteristici îmbunătăţite: posibilitate conectare wireless la reţea, HDMI 1.3 (30 bit RGB), intrare USB v2 pentru muzică, poze şi filme, TruMotion 100Hz, DivX HD, DLNA, Netcast, LED Plus
TV LED LG 42LE8500, respectiv toată familia LG xxLE8500. Caracteristicile speciale ale seriei sunt: iluminare cu LED pe tot ecranul cu Spot Control, Trumotion 200Hz, Netcast, posibilitate de conectare wireless, DLNA, copiere media prin protocol CIFS (reţele Windows), certificare audio-video THX, posibilitate de conectare căşti bluetooth, redare filme DivX HD.
TV LED LG 32LE4500, inclusiv restul familiei LE4500. Caracteristici: redare MP3 si DivX, Wireless AV Link, 4 intrari HDMI, 2 intrari AV, decodor DVB-C / DVB-T, slot CI
TV LED LG 42LV4500, Player multimedia Full HD (DivX HD), decodor DVB-C integrat, TruMotion 100Hz
TV LED LG 32LV3400: Tuned DVB-C integrat, senzor lumina ambientala pentru corectarea automata a contrastului si a luminuozitatii.


Televizoare LED Samsung compatibile DVB-C

TV LED Samsung UE40C6000 Acest model include decodor DTS 2.0, conexiune LAN, posibilitate conectare wireless, DLNA, MotionPlus 100Hz
TV LED Samsung, FullHD UE32C5000, TV LED Samsung, 101cm, FullHD, UE40C5000: RJ45 LAN + Wireless ready / DLNA, 2 x USB 2, PiP cu un tuner (imagine de pe sursa externa cu previzualizare program TV), decodor filme WMV9, MKV si AVI cu sunet AC3/DTS/WMA/MP3/LPCM
TV LED Samsung, FullHD, UE32D5500: Player multimedia integrat, decodor DVB-C HD, Clear Motion Rate 100Hz, DTS 2.0, HDMI-CEC, Mega Contrast, DLNA, senzor de lumina ambientala
Smart TV LED Samsung, seria ES5500, include funcționalitate Smart (aplicații interactive, conectivitate internet), funcție PVR (personal video recorder)
Smart TV LED Samsung, seria EH5450, include funcționalitate Smart (aplicații interactive, conectivitate internet)

Televizoare LED 3D LG compatibile DVB-C

TV LED 3D LG 47LX6500, respectiv toată seria xxLX6500. Caracteristicile familiei sunt: TruMotion 240Hz, 3D video (în pachet se include o pereche de ochelari activi), Netcast, conectare la retele CIFS, posibilitate de conectare wireless, LED Plus cu Spot Control, certificare Audio-Video THX, HDMI 1.4a (3D), 2 conectori USB ver. 2


Televizoare LCD Sony compatibile DVB-C

TV LCD Sony KDL-26EX302, respectiv seria EX30x: HD-Ready, tuner hibrid digital-analog, 24p True Cinema, intrare USB v2.
TV LCD Sony KDL-32BX420 - Include intrare USB2, USB movie

Postari similare:
Top televizoare - octombrie 2011
Cele mai atractive televizoare HD - mai 2012
Ponturi pentru utilizarea optimă a televizoarelor LG seria LH pe rețele digitale de cablu TV

Ți-a plăcut această postare? Spune și altora!

226 de comentarii:

  1. Completez lista cu Sony KDL-26EX302. In Bucuresti, zona Vitan, se prinde TVR HD si UTV HD cu DVB-C pe cablul RDS-RDS. Ca o paranteza, cu o antena de camera, gratie DVB-T-ul, se prinde TVR HD, ProTV HD si Sport.ro HD.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru pont :)
    PS: E posibil sa prinzi cu Sony KDL-26EX302 posturi DVB-T si DVB-C fara sa faci inca o scanare de programe?

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu. Dupa schimbarea cablului TV se face o scanare(dureaza 1-3 minute), la care se specifica antena sau cablu (T sau C, cu alte cuvinte). Eu stau cu DVB-T-ul (se prind 11 posturi, din care 3 HD), iar cablul il vad pe una din intrarile RCA, cu ajutorul minunatului decodorul Hyundai, fara de care nu pot urmari pachetul Extra si HBO MaxPack. Singura pierdere e UTV HD, care se prinde numai pe DVB-C. Ca o mentiune, pe DVB-C nu imi listeaza doar 2 posturi HD (TVR si UTV), ci vreo 7,dar la restul imi da mesajul "Semnal bruiat" :D.

    RăspundețiȘtergere
  4. KDL NX500.Cu cablu de la RDS-Se prind cam 100 de posturi digitale vreo 6 radio si vreo 7 HD, FARA RECIVER.
    La tara alegeti SUEDIA.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am avut buna inspiratie sa ma iau dupa milu si sa achizitionez un LG LED 32LE4500, tot am cautat sai gasec vreo buba, inc anu am reusit, imagine buna, design super, chiuniala ce am avut a fost ;a cautarea programelor, nu ma lasa sa banghesc si eu imaginea digital, decat din Finlanda :)) Romania inca e analoaga:)).

    Din Bacau va pupa io :))

    RăspundețiȘtergere
  6. salut
    cine ma ajuta si pe mine.....am achizitionat unb lg 32le4500...cum fac sa receptionez si eu canalele digitale.....daca se poate explicatii cat mai detaliat...pas cu pas.....mersi...inca nu am apucat sa butonez ca lumea tv-ul sa vad ce poate si ce nu poate.....mersi inca o data

    RăspundețiȘtergere
  7. Salut
    Am o intrebare referitoare la televizorul SONY KDL-32S5500 HD ready. Este mai vechi, are un an si vreau sa stiu daca suporta receptia posturilor HD pe cablu RCS-RDS. In specificatii are DVB-T si DVB-C, dar as vrea sa stiu daca a mai incercat cineva.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Radu: Ai citit postarea asta? Ar trebui sa mearga in modul descris acolo. PS: E posibil sa fie nevoie sa faci o revenire la setarile din fabrica in prealabil.

    @Anonim@20-dec-2010-08:35:
    Nu stiu exact ce trebuie facut la TV-urile Sony, insa ar trebui sa fie cam asa: revenire la setari din fabrica, modificare tara (nu limba meniu) la ceva vestic (Germania, Suedia, etc), scanare programe pentru Cablu.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am si eu o intrebare. De curand mi-am luat un Samsung UE 32C5000, are DVB-C, i-am dat o cautare D+A alegand mod de cautare complet, pe cablu, am setat tara ptr prog digitale sa fie Grecia( nu are Finlanda sau Suedia in lista)...mi-a gasit 161 de programe digitale si 58 (parca) analogice...chestia e ca din cele digitale NU AM PUTUT SA VAD NIMIC, mergeau doar posturile radio...stie cineva daca, totusi, e posibil acest lucru pe UPC - la care am abonament analogic - sau trebuie sa trec pe RDS. Chestia e ca vreau sa zic "PAS" la conserva pe care vor sa mi-o instaleze, m-am saturat de nspe' mii de device-uri prin casa si nu am chef de 2 telecomenzi si tocmai de aia mi-am luat un TV care stie si DVB-C.

    RăspundețiȘtergere
  10. Trebuie sa mearga, daca UPC iti permite sa pui un card NagraVision intr-un modul CAM PCMCIA. Numai ca, din cate stiu, nici un operator CaTV din Romania nu permite acest lucru, inventand tot felul de pretexte pentru a nu aduce asemenea module.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ma refeream doar cu TV din dotare...stiam ca RDS te lasa sa vezi digital daca ai dvb-c, era normal ca si UPC sa faca la fel...se pare ca se tem de concurenta...am facut contract cu RDS, sper sa nu se apuce sa codeze si ei tocmai acum!

    RăspundețiȘtergere
  12. Mi-au instalat azi cablul. Normal ca nu au avut niciun fel de mediabox, deh, meteahna veche marca RDS. Pe analogic se vede mizerabil, dar pe digital e ok...m-a mirat CA POT PRINDE FARA NICUN FEL DE DECODOR SI TOATE CANALELE HD!, care se vad bestial!

    RăspundețiȘtergere
  13. merge si pe sony ex500 & rds: resetare, schimb pe suedia, scanare. ramane problema cu hbo & co ce raman codate.

    RăspundețiȘtergere
  14. Sony KDL-32v5500 :D tot pe finlanda 106 canale + 8 radio

    RăspundețiȘtergere
  15. seara buna. pe sony KDL 26v4000 pe Suedia prind partial digitale ( ex: digisport plus DA, digisport NU) . o mana de ajutor va fi foarte apreciata mai ales ca am renuntat la upc ptr digisport. si din pacate nici un canal HD nu pot vedea ( functioneaza doar sonorul). Sa nu uit ... din Bucuresti

    RăspundețiȘtergere
  16. am rezolvat pe Finlanda. acum se vede si digisport. cele bune

    RăspundețiȘtergere
  17. am si eu o problema, nu gasesc sa schimb tara pe un sony kdl 40v4000, daca aveti bunavointa sa ma ajutati trimite-ti un mail la johnnyssid@yahoo.com, si vedem cum facem cu naveta de bere
    multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  18. Televizoarele Sony au alta procedura de configurare. Tarile pentru care acestea au in martie 2011 posibilitatea de receptie DVB-C sunt Danemarca, Finlanda, Germania, Suedia si Olanda. Pentru modelul SONY KDL-40V4000 vezi pagina de suport si te intereseaza in mod special sectiunea referitoare la DVB-C aici.
    Rezumatul e urmatorul: ai nevoie sa setezi una dintre aceste tari, apoi selectezi sursa de semnal 'Cablu', si ii dai scanare completa.
    Ca sa poti seta tara pe TV Sony e nevoie sa treci prin meniul Configurare / Auto Start-up.

    RăspundețiȘtergere
  19. Da Philips poate?
    Detin acest model : LCD TV Philips FullHD 32PFL5604H
    Am incercat pe Finland si dupa o cautare de mai bine de o ora nu a gasit nimic.

    RăspundețiȘtergere
  20. In manualul asta se zice ca ar fi compatibil si Philips 32PFL5604H. Ori te afli intr-o localitate unde nu se transmite digital, ori ai omis ceva de prin setari. Cauta bine prin manual.

    RăspundețiȘtergere
  21. Recent mi-am cumparat un LCD Samsung 32C450 si am un decodor Humax de la Digi RDS RCS! La setari nu am Finlanda sau Suedia, iar totodata am incercat si alte tari dar nu receptionez canalele HD, nu apare in lista. Va rog sa ma ajutai cu niste idei

    constantin84

    RăspundețiȘtergere
  22. Finlanda si Suedia sunt pentru TV-urile LG. Pentru Samsung, merge cu alte tari vestice, daca nu ma insel Germania.
    E posibil ca in prealabil sa fie necesara o resetare la valorile din fabrica a TV-ului.
    Decodorula acela e varianta HD sau cel simplu? Cred ca e inutil, atat timp cat nu va intereseaza HBO, SuperOne sau alte programe din gama 'Extra'. Digi+C (Cel non-HD) produce o calitate vizibil mai slaba decat decodorul integrat in TV (opinie personala).

    RăspundețiȘtergere
  23. mi-am luat ieri sony ex600 si mi-a prins vreo 100 posturi dar surpriza nu am imagine de pe la antena 1 incolo adica nr.42 ... sunt la rcs constanta si cautarea i-am dat-o pe toate tarile posibile la digital

    ceva ajutor e binevenit... mersi

    RăspundețiȘtergere
  24. @Lotzi: Cauta meniul de diagnostic, in care sa vezi nivelul de semnal si rata de pierderi (calitate semnal). Daca ai nivel semnal mai mare de 75% dar rata de erori e peste 15%, atunci probabil ca nu se va vedea bine.
    Unele TV-uri arata 'rata de erori' cu numele 'calitate semnal', si in acest caz trebuie o cifra cat mai mare.

    RăspundețiȘtergere
  25. mda... am gasit nivel semnal excelent si inca niste cifre in partea de jos a ecranului

    RăspundețiȘtergere
  26. buna. am un tv LG 32LF2500 cu care tot incerc sa prind programele hd in reteaua upc si nu reusesc. ma puteti ajuta pls....

    RăspundețiȘtergere
  27. @Florin - UPC transmite toate programele criptat, inclusiv cele care ar trebui sa fie 'Free To Air / Must Carry'. Ca sa poti prinde UPC cu televizorul iti trebuie modul CAM si card, ceea ce UPC nu ofera, ori decodorul SD/HD pe care il "ofera" UPC.

    RăspundețiȘtergere
  28. Salut, puteti adauga pe lista TVurilor LG si modelul 32LD320 cu suport DVB-T/C. am prins pe Finlanda 108 posturi digitale, 8 posturi de radio si cele analogice.

    RăspundețiȘtergere
  29. Se poate adauga Plasma LG 50PK550 (cam toata seria PK merge) cu mentiunea sa se aleaga la tara "--" se alege cablu si se da scanare completa .

    RăspundețiȘtergere
  30. Buna.Nu am gasit daca,Samsung ue40d6000 are v 1.4 HDMI sau v. 1.3.Doresc sa achizitionez unul din gama aceasta,insa mi-e foarte greu sa ma decid pe masura ce cresc informatiile.La modelul d7000 am gasit informatia ca exista v 1.4, insa nu stiu daca face diferenta de pret ptr. 3D si altele minore/neesentiale ptr mine cel putin.
    Un sfat/orientare ar fi binevenit.Multumesc,anticipat

    RăspundețiȘtergere
  31. @valty: In manualul pentru TV 3D Samsung UE40D6000 am gasit ceva referinte la HDMI 3D, versiunea 1.4, in pagina 166. Manualul in limba engleza e disponibil aici, cel in limba romana aici.

    RăspundețiȘtergere
  32. Fratilor ... am inteles k la rds se receptioneaza programele hd gratis fara mediabox sau nush ce decodor.
    La UPC e la fel? le pot prinde gratis si fara mediabox a carui chirie lunara e aproape 20 ron??!?!

    RăspundețiȘtergere
  33. @Anonim: Nu, la UPC nu merge nici un program, trebuie neaparat decodor de la ei, din cauza ca toate programele sunt transmise criptat, iar UPC nu vinde/inchiriaza nimic alternativ [ex: cartela plus modul PCMCIA]. Teoria e valabila pentru programele 'premium' si la RCS-RDS, nici acestea nu pot fi vazute fara 'conserva'.

    RăspundețiȘtergere
  34. Exista posibilitatea de a receptiona Digi HD si pentru cei care nu vor sa schimbe televizorul, folosind un decodor digital hd alternativ.

    RăspundețiȘtergere
  35. Eu am un LG 26le3300 si la RDS Bv prin 101 digitale 8 radio, 8HD insa nu vad nicio Antena (1,2,3) are cineva idee de ce?
    Am incercat la tari Ungaria, Elvetia si Danemarca si toate au gasit aceleasi posturi.

    RăspundețiȘtergere
  36. O fi picat un multiplex/transponder. O sa verific cat de curand pot daca la mine merg astea.

    RăspundețiȘtergere
  37. AM UN TELEVIZOR GUT SCHNEID 32SA320 SI NU STIU DACA ARE DVB C SAU T MA POATE AJUTA CINEVA? MULTUMESC ANTICIPAT

    RăspundețiȘtergere
  38. Detin un Samsung 37c530, cum as putea prinde programe HD para receiver HD de la RCS. va multumesc si astept raspuns

    RăspundețiȘtergere
  39. @Anonim: Sunt prea putine informatii pe net despre modelul tau de TV, nu am cu ce sa te ajut.

    @Mihai: TV-urile Samsung serie C530 prind fara dificultati transmisia digitala. O revenire la setarile din fabrica, urmata de o scanare noua de programe / cablu ar trebui sa rezolve problema. Acest lucru este posibil in localitatile in care RCS-RDS are oferte Digi TV Digital, vezi pe situl RCS-RDS care este acoperirea.

    RăspundețiȘtergere
  40. Salut,am un Lg model 32ld350,sunt pe rds,nu prind decat 4 posturi digitale,am incercat pe Finlanda si slovenia...ce naiba are??? modelul asta merge sau nu?

    RăspundețiȘtergere
  41. @anonim: Ai facut resetul TV-ului (revenire la setari din fabrica)? De obicei e necesar.
    Daca ai trecut prin etapa asta si tot nu vrea, vezi ce se intampla daca incerci sa specifici manual parametrii transponderelor. Este important sa specifici 'Cautare completa' la inceperea scanarii pentru programe digitale.

    RăspundețiȘtergere
  42. Salutare, la un LCD Sony KDL 32 S5500, cum se seteaza canalele digitale? Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  43. Din cate vad in manual, Sony KDL-32S5500 se seteaza destul de simplu, in manualul lui la pagina 157-158 spune ca nu e nevoie decat sa accesezi meniul, limba, setezi tara (locatia), setezi tipul de utilizare (acasa/magazin), apoi se face programarea automata. Evident, trebuie sa te afli intr-o zona in care RCS transmite digital.

    RăspundețiȘtergere
  44. @Anonim: Sony KDL-32S5500 nu are tuner cu care sa poata receptiona digital prin cablu (DVB-C). Vezi in manual (ai link mai sus), pagina 186. Ai nevoie de 'conserva' sau de un alt receiver DVB-C cu PVR .

    RăspundețiȘtergere
  45. Salutare,
    Mi-am luat si eu un samsung 40d5003 si am gasit 107 canale digitale pe rds. Intrebarea este de ce nu pot vedea canalele: hbo, cinemax, digi film, etc.?

    RăspundețiȘtergere
  46. @Anonim: Pentru ca sunt criptate. Mai multe informatii gasesti aici.

    RăspundețiȘtergere
  47. Salut !
    Mi-am cumparat un SONY KDL37EX521 imi puteti spune cum pot vedea canalele digitale pe rds fara a folosi decodor.Am incercat pe Suedia si nu a gasit nimic.Are tuner digital DVB-T MPEG4*, DVB-C MPEG4*.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, cum te-ai descurcat, ai reusit sa il faci pana la urma?
      multumesc.
      bulat_valeriu@yahoo.com

      Ștergere
  48. @Anonim: TV-uriule Sony cauta programele 'quick' in modul lor implicit de lucru. Trebuie facuta o scanare completa.

    RăspundețiȘtergere
  49. Toata seria EX a SONY, gen KDL24EX320 cum am luat eu pentru ai mei (http://www.amazon.co.uk/gp/product/B004S9DXS0/) cred ca se poate trece la cele care pot prinde posturile digitale emise de RCS
    Acum daca s-ar gasi si un CAM care sa mearga pentru decriptat canalele platite, daca tot le-am platit...

    RăspundețiȘtergere
  50. Salut,Va rog sa imi spuneti daca pot seta sa mearga tv pe canalele digitale pe rds Tv este un LG 37LF75 ,am incercat o dat nu am reusit nici nu am insistat prea mult..Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  51. @Anonim: Din cate inteleg din manualul TV-ului LG 37F75, acest model nu receptioneaza digital decat prin antena, DVB-T. Asa ca probabil ai nevoie de un receiver digital de cablu.

    RăspundețiȘtergere
  52. Am un Samsung LE32B350F1W si am cablu de la Rds .Problema e ca imi gaseste doar canalele analogice?!nu suporta tv-ul digitalu' si tre' sa-mi iau reciver sau problema e de la ei?sau nu am facut eu bine setarile?! Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  53. Ok din mai multe cautari am inteles ca nu are DVB-C ,si deci imi cauta canalele de pe antena. Cum fac sa-mi caute canalele de pe cablu?!

    RăspundețiȘtergere
  54. @Anonim: La prima vedere, Samsung 32B350 nu e compatibil DVB-C, deci fara receiver extern nu poti prinde decat posturile transmise pe aer (TVR HD, ProTV HD, etc), insa doar daca locuiesti prin Bucuresti sau Sibiu.
    Ai putea folosi un receiver HD de cablu extern, ori pe cel furnizat de RDS (daca ai rabdare sa astepti cateva luni).

    RăspundețiȘtergere
  55. Salut/
    Am si eu un Telefunken TR32D843 HD, dar nu pot gasi canalele in mod digital ci numai anoalogic, am incercat sa-i schimb tara dar tot nu reusesc,poate ma ajuta cineva!
    Multumesc frumos

    RăspundețiȘtergere
  56. Cred ca Telefunken TR32D843 HD are aceeasi limitare: receptioneaza digital doar prin antena, nu si prin cablu. Ai nevoie de receiver extern sau inlocuirea TV-ului.

    RăspundețiȘtergere
  57. Samsung 40A450 prinde cumva posturi digitale fara receiver de la rds?

    RăspundețiȘtergere
  58. Acest TV e un model mai vechi, cred ca de prin 2008. Este echipat cu intrari digitale HDMI, dar cred ca nu si cu tunere DVB-T si DVB-C. In situatia asta esti nevoit sa folosesti receiver extern.

    RăspundețiȘtergere
  59. Salutare

    am un samsung ue325000 led si nu pot vedea subtitrarile in format mkv de pe un hdd extern.

    am digi tv prin antena, pot receptiona vreun canal hd? in prezent nu vad nici un canal hd
    atept raspuns. multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru subtitrare fisiere mkv ..mai intii trebuie extrasa subtitrarea din film cu MKVExtractGUI_v2.2.2.5 apoi aceasta subtitrare trebuie redenumita excat ca si fisierul mkv evitand obligatoriu a schimba extensia .

      Ștergere
  60. Salutare si bun venit!
    E posibil ca televizorul sa nu poata afisa subtitrarile 'embedded' din mkv, ci doar pe cele externe, din fisiere cu extensie SRT (posibil si alte extensii). Exista programe care pot extrage subtitrarea si sa o salveze ca fisier SRT. gasesti aici un ghid.
    Grila actuala de programe transmise prin satelit de catre Digi TV nu include nici un program HD, programele HD sunt transmise de Digi TV la ora actuala doar prin cablu, doar in unele localitati.

    RăspundețiȘtergere
  61. Buna ziua si la multi ani. acum 2 saptamani am achizitionat un tv philips 32pfl3606h si am ceva problema cu programele. am dat sa caute pe romania si nu mi a gasit nici un canal digital, insa cand am dat cautare pe finlanda a gasit 98 canale insa dupa ce dau OK imi reda doar 3 canale: duna music chanal si mezzo, am dat actualizare canala si aceiasi problema. daca dau catare pe romania nu imi gaseste nici un post digital. atunci cand am instalat tv-ul mi a dat frecventa de cautare 1333. ma poate ajuta cineva. ms

    RăspundețiȘtergere
  62. Salutare si bun venit!
    Pentru a reduce numarul de probleme posibile, recomand secventa urmatoare:
    - revenire la setarile din fabrica / resetare completa
    - setare tara la 'finlanda' sau 'romania'
    - scanare 'completa' (in meniul de cautare programe)

    Nu-mi dau seama la ce se refera '1333'-ul despre care ai mentionat.

    RăspundețiȘtergere
  63. Salutare si multi ani!! am luat un lg led 32le4500 incerc sa prind posturile in format digital dar nu imi dau seama ce nu merge am citit in posturile de mai sus ca ar trebui setata tara pe finlanda sau suedia cablu este rds . pe finlanda amprins 3 posturi in format digital iar restul cablu (70 de posturi) iar pe suedia tot 3 :(( multumesc anticipat!!

    RăspundețiȘtergere
  64. Asigura-te ca bifezi optiunea 'scanare completa' cand incepi scanarea. E posibil sa ai nevoie de 'revenire la setarile din fabrica' / 'reset'

    RăspundețiȘtergere
  65. 1333 hz frecventa operatorului. am dat revenire la setarile din fabrica, am dat scanare pt programe, am bifat tara finlanda si a prins 98 digitale si 46 analog. dupa am dat ok si prin doar 3 digitale si restul de 46 analog. :(

    RăspundețiȘtergere
  66. M-am uitat in manualul TV-ului tau (Philips 32PFL3606H) si citesc procedura de configurare automata.
    Aici zice ca se face asa: meniu / setup / TV settings / preferinte / selectare limba afisare / confirmare, dupa care se trece la pasul 2: cautare programe. Se apasa Home (simbolul casa) / setup / search for channels / OK / reinstall channels / selectare tara / selectare retea. In acest moment poti alege intre DVB-T si DVB-C, mergi pe DVB-C. Dupa asta nu mai ai decat sa introduci posibile alte optiuni, si sa apesi 'Start'.
    In acelasi manual, la pagina 30 (pagina pdf #35) se descrie procedura manuala, poti adauga cate un multiplex la un moment dat. Se face asa: apesi 'home' (casuta) / Setup / Channel settings / Channel installation / Digital: Reception Test / Find channel / OK. Introduci din telecomanda frecventa, apoi apesi pe butonul 'Search' / OK / Store.
    In cazul in care trebuie sa indroduci manual parametri, gasesti aici o lista de frecvente si parametri. Nu e tocmai actuala lista, dar te poti orienta dupa ea. Observ ca toate frecventele sunt distantate la 8MHz una de alta, rata de simboluri este 6900 KS/s, in general se foloseste modulatia 64QAM, pe alocuri se foloseste si 256QAM.

    RăspundețiȘtergere
  67. buna seara,

    am achizitionat recent un lg led tv 26 LV2500 cu DVB-C..insa nu am k tari suedia si finlanda..cum as putea sa receptionez canale digitale?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Selecteaza 'Romania' / 'UPC', apoi ii dai instructiuni sa faca 'scanare completa'.

      Ștergere
    2. Si ce anume selectez digital sau analog la cautare, daca dau digital ma pune sa bag frecventa mhz si nu pot pune mai putin de 46000 apoi ma intreaba de id si pot pune de la 1 in sus. fie k am selectat romania sau germania..chiar nu-mi iese deloc :(
      help pls !!

      Ștergere
    3. Selectezi 'digital', o sa listeze frecventa de unde incepe cautarea (112000 Khz daca nu ma insel), iar daca intreaba de ID, pune ce numar vrei. Nu uita sa schimbi de la scanare 'implicita' la 'completa'.

      Ștergere
    4. mersi mult pt ajutor...am o prietena kre are lcd lg 26LH2000, la ea as putea receptiona canale digitale? scuze de stres

      Ștergere
    5. LH2000 trebuie sa poata receptiona.

      Ștergere
    6. am inteles..si eu cu selectie pe finlanda/suedia am prins 3 digitale :)
      dar acum eu sunt curios ce setari trebuie sa bag ?care sunt pasii de urmat.

      Ștergere
    7. Sigur ai schimbat din 'scanare implicita' in 'scanare completa' cand ai cautat programele ?

      Ștergere
  68. incearca cu germania merge , perfect la mine cu lg meu

    RăspundețiȘtergere
  69. salut ,
    am un lg led monitor/tv M2280D ce setari mai trebuie facute inafara de tara pentru receptie canale digitale - nu pot receptiona decat max 3 canale digitale cu selectie suedia/finlanda.
    multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aceleasi ca si la televizoare. Trebuie neaparat sa selectezi scanare 'completa' in loc de 'implicita'. In manualul monitorului LG M2280D zice la pagina 47 ca se poate receptiona DVB-C daca tara este Finlanda, Suedia, Norvegia sau Danemarca.

      Ștergere
  70. Oameni buni, am un LG 32LV3400, care e in lista, dar nu are printre optiunile de tara Finlanda, Norvegia, Danemarca sau Suedia. Am incercat pe Germania, degeaba, la fel si pe Romania. Ce naiba fac?
    PS: pana acum cateva zile a mers pe Romania, dar pe "other operators", nu pe UPC.
    RC

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In meniul pentru diagnostic ce spune? Ca ai semnal dar e criptat, ori ca nu ai semnal digital deloc? Poate ar trebui sa verifici cablurile / splitterele, eventual sa vezi cum se poate face receptia pe analogic: cu purici multi, putini sau fara purici.

      Ștergere
  71. RDS bucuresti merge si pe Panasonic TX P50G30E, deci banuesc ca pe toata gama de plasme 2011. Apar pe grila si cele codate, unde spune semnal criptat sau ceva similar.
    La tara initial am selectat "alta", Romania nu era in lista, cu setarile default.

    RăspundețiȘtergere
  72. Eu sunt din Arad, pe RDS si am un led Panasonic Tx-L37DT35E.Pe Germania, Austria, Elvetia, Suedia, Finlanda, Ungaria i-mi gaseste DVB-C -ul 102 canale digitale, 9 radio si 7 hd-uri(din care vad doar 4), celelalte 3 fiind codate.Stie cineva daca exista vreo posibilitate sa le vad pe celelalte 3 hd, fara decodorul de la RDS, caruia nu prea ii vad rostul deoarece tv-ul are decodorul sau (DVB-C) incorporat?
    A......si inca ceva..........Pana acum vreo saptamana pe langa cele 7hd-uri mentionate mai aveam si pro-tv hd tot codat, iar acum nu il mai am deloc.Are cineva idee de ce?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am mai raspuns la intrebarea asta in Dec 21, 2010 08:21 AM. Cat timp RDS nu pune la comercializare module CAM, nu e posibil sa vezi programele HD criptate decat cu decodor HD de la ei.

      Ștergere
    2. Nu am citit chiar toate comentariile.....Ok.....si modulul asta ar tine locul decodorului?(deci nu mai ai nevoie de conserva + telecomanda)Modulele astea se pot cumpara sau doar dk le-ar pune rds la dispozitie?Dk da care ar fi ok?Mersi!

      Ștergere
    3. Da, acest modul ar putea tine locul decodorului, problema e ca RCS-RDS nu a publicat nici o lista de modele compatibile si nici nu pare sa aduca asa ceva.

      Ștergere
  73. Va salut, am si eu o mare nelamurire, am un televizor Toshiba Regza 32AV703.Se poate sa receptionez semnal digital si/sau canale HD?Va rog insistent sa-mi raspundeti la aceasta mare dilema, am tot cautat si nu am gasit mai nimic.Multumesc, stima.

    RăspundețiȘtergere
  74. Buna,
    Ma adresez primordial profesionistilor care ma pot ajuta cu un sfat in problema cu care ma confrunt: am un tv Samsung Led, achizitie recenta, nov 2011; televiziune digi; butonand necontrolat telecomanda (nu eu!), televizorul a intrat cumva in stand by, deci nu mai am transmisie, apare din cand in cand doar sigla Samsung, beculet rosu intermitent; nu pot opri si nici porni televizorul din telecomanda. Ce as putea face?
    Multumesc mult de ajutor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-s profesionist in acest domeniu, dar pot sa-ti propun sa faci un power-off complet si apoi power-on. Ori de la butonul de pe TV, ori prin scos cablul din priza si reintrodus. Aceeasi poveste si pentru telecomanda.

      Ștergere
  75. Am un TV Sony Bravia KDL 32 NX 500 cu dvb-t(unde receptionez 6 programe) si dvb-c unde nu reusesc sa receptionez niciun program in reteaua rcs-rds.Se poate oare face ceva sau trebuie sa imi achizitionez un decodor digital de la ei?In analog receptionez 70 de programe.Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu cum trebuie setat acest TV, dar in lista lui de specificatii exista si tuner DVB-C si DVB-T MPEG2.
      Daca nu o ia din loc prin setarea tarii la ceva vestic (Germania, Suedia, Finlanda), probabil ca o poti rezolva repede cu acest tip de decodor HD.

      Ștergere
    2. Va multumesc pentru raspuns!De pe site-ul dv.am gasit informatia sa revin la setarile din fabrica (in digital)si apoi sa dau scanare completa (nu implicita)si a mers!Si pe tara vestica setata dar si pe Romania!Cu stima!

      Ștergere
  76. salut
    am cumparat un televizor lcd gut schneid model 32sa320 fara telecomanda si nu gasesc sa cumpar telecomnda nicaieri unde as putea gasi , fara telecomanda nu pot programa posturile tv plz help !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut

      Exista telecomenzi 'universale', inclusiv in supermarket-uri. Verifica lista de TV-uri de pe ele. Ai putea incerca sa obtii de la magazinul de unde l-ai luat mai multe informatii.

      Ștergere
  77. Deci am si un eu Philips 32PFL3606H si dupa ceva sapari pot sa spun ca merge perfect, prinf 11 canale HD si merg toate (mai putin cele criptate). Cautarea am facuta pe DVB-C si tara aleasa Finlanada. Merge perfect, am gasit doar canale digitale (un nr de 110 canale digitale + 8 radio).
    Canale HD prinse:
    -ProTV HD,
    -Acasa HD,
    -TVR HD,
    -National Geo HD,
    -National Wild HD,
    -UTV HD,
    -Sport HD,
    -Digi Sport HD.
    In plus mai sunt HBO HD, SuperOne HD, Digi HD dar acestea sunt criptate

    RăspundețiȘtergere
  78. merge si pe panasonic gama tx-l..u10 ,tx-l..u2e ,tx-l..u3e ,tara finlanda ,scanare completa,si aveti toate programele hd + sd

    RăspundețiȘtergere
  79. Salut prieteni.Hop si eu ca-i fara bani. :)Sunt un foarte proaspat posesor de LG 42LW650s dar am si doua maini stangi cand e vorba de conectica asa ca ,daca e careva dispus sa-mi spuna cum pot conecta acest tv la internet concomitent cu pc-ul i-as ramane indatorat pe viata.:) Multumesc anticipat !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Presupun ca in acest moment ai o conexiune de la provider, care ajunge direct in PC. Trebuie sa "imparti" conexiunea cu mai multe aparate din casa, iar pentru acest rol functioneaza e minune routerele.
      Iti recomand unul dintre modelelele astea:
      - Linksys E3200, un model performant, potrivit pentru majoritatea situatiilor
      - Linksys E2500, daca nu ai nevoie de conexiuni gigabit
      - Linksys E4200, care ar trebui sa ofere maximul de performanta, insa pe care personal il consider 'mai potent decat e nevoie de obicei'.
      Mai sunt si alte optiuni posibile, eu prefer Linksys din cauza ca in afara de faptul ca ofera performante excelente, 'il pui pe pozitie si uiti de el'.

      Ștergere
  80. Salut , am un sony KDL-32V2000 , din cate am citit are numai DVB-T MPEG 2 ... intrebarea mea este urmatoarea : pot prinde ceva pana fac rost de "conserva" cum ii zici tu ? :) . si daca da , ai idee cum ? Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut
      Ma tem ca nu. Si nu din cauza ca e limitat la MPEG 2, ci pentru ca nu are tuner DVB-C, cel putin dupa cum zice Sony. In pagina cu specificatiile TV-ului tau nu se mentioneaza existenta unui asemenea tuner.
      Evita conserva de definitie standard, mergi pe HD. Pe Humax DVB+C calitatea imaginii e vizibil mai slaba decat pe tunerele integrate in TV-uri.
      Daca n-ai chef sa astepti luni la rand pe diverse liste de asteptare, poti folosi acest model de receptor DVB-C sau varianta ne-echipata cu modul CI.

      Ștergere
  81. Salutare!Am si yo o problema cu TV LCD LG 42LD750!Sunt abonat la AKTA,am 5 prg HD care mi'au mers pana acu' 2 saptamani,dar acu'au schimbat nu stiu ce soft si imi merg intrerupte,ceva sugestii puteti sa'mi da'ti si mie!VA ROG!

    RăspundețiȘtergere
  82. Vreo sugeatie pt SONY BRAVIA KDL-32P5600 FULLHD si cu DVB-T? Am incercat sa scanez la digital insa nimik..am facut O punte a cablului analog( adica un cablu in Humax DIGI+C si unul in tv, lasand humaxul pornit) si degeaba...Exista vreo setare pt tara sau nush...ca nu vreau sa mai dau bani in plus la rds pt ceva ce poate tv-ul sa faca singur..va multumesc si bafta!!!

    RăspundețiȘtergere
  83. In manualul televizorului este mentionata capabilitatea de a receptiona digital, insa doar DVB-T, nu si DVB-C.
    Poti sa faci urmatoarele conexiuni:
    1 - receptie integrala cu Humax-ul Digi+C: conector CaTV -> Humax Digi+C (intrare RF) -> cablu euroscart -> TV. In TV folosesti intrarea de semnal AV.
    2 - receptie mixta: analogic pe TV, digital pe Humax. La fel ca mai sus, doar ca mai conectezi un splitter pe cablul CaTV, din care duci o iesire la decodorul Humax Digi+C, cealalta iesire direct in intrarea RF a TV-ului. In acest caz, poti viziona programele analogice ori cu tunerul TV-ului (selectand ca intrare antena/cablu), ori cu cel din Humax (selectand intrarea AV1/AV2). Cred ca nu sunt deosebiri de calitate semnificative intre aceste doua surse.
    3 - folosesti in locul Humax-ului un decodor HD, cel de la RDS, acesta (sau alte modele compatibile DVB-C). Problema e ca modelele nefurnizate de RDS nu pot folosi smartcardul oferit de RDS, deci nu poti vedea cu acestea programele 'premium'.

    RăspundețiȘtergere
  84. Salutare,

    Am si eu o intrebare. Am achizitionat de curand un Samsung LED 40D5003 si i-am dat o cautare automata a canalelor si imi gaseste 70 canale analogice; canale digitale nu gaseste deloc, si nici pe cele HD. Mentionez ca am televiziune prin cablu de la RDS si mai am un TV tip CRT la care am un receiver digital si pe acel TV posturile digitale se vad fara probleme.
    Stie cineva unde ar putea fi problema? Am incercat sa fac diverse setari legate de tara, dar tot nu merge.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe acest tip de TV-uri trebuie sa selectezi ca sursa de semnal 'Digital & Analogic/Digital/Analog' atunci cand faci reglajul automat, iar in pasul urmator sa specifici 'Scanare completa'. Daca optiunea nu este disponibila, probabil ca este necesara o resetare/revenire la setarile din fabrica.

      Ștergere
    2. Ca sursa de semnal, am selectat Digital&Analog si apoi scanare completa si nu gaseste nici un canal. Numai cand fac scanare pe analog, imi gaseste 70 canale analogice. Am sunat la RDS si ei spun ca mi-ar trebui decodor...ceea ce e cam ciudat, pt ca tv-ul are incorporat.

      Ștergere
    3. Sigur ai selectat/bifat 'Scanare completa' ?

      Ștergere
  85. sal am cumparat un LED philips..dar nu ai pot instala canale digitale..sunt abonat rcs-rds...stie cineva cum se procedeaza?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Precizeaza măcar modelul, nu toate TV-urile produse de Philips au tuner digital compatibil.

      Ștergere
  86. salut , vreau sa cumpar un LCD TV Sony 26BX320 si vreau sa stiu daca imi receptioneaza posturile digitale si hd de la rds-rcs ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. TV-urile Sony din seria BX320 sunt mai noi, de prin 2011. Oficial este echipat cu tuner DVB-C, deci ar trebui să meargă. Nu am verificat si nu am gasit nicaieri o confirmare in acest sens!
      La un pret comparabil se poate cumpara acest TV, care ar rezolutie Full HD, tot cu diagonala de 66cm. Samsung au fost mai 'prietenosi' cu transmisiile digitale DVB-C.

      Ștergere
  87. Salut, am un philips 42pfl3605h/12, cum pot sa gasesc canalele digitale? Am incercat pe Romania, Germania , UK, Suedia dar nimic, Tot ce prind este canal analogic de o calitate nu foarte buna, am incercat si sa revin la setarile din fabrica si la fel. Este de vina TV-ul sau semnalul de pe cablu?

    RăspundețiȘtergere
  88. Salut, am un philips 42pfl3605h/12, cum pot sa gasesc canalele digitale? Am incercat pe Romania, Germania , UK, Suedia dar nimic, Tot ce prind este canal analogic de o calitate nu foarte buna, am incercat si sa revin la setarile din fabrica si la fel. Este de vina TV-ul sau semnalul de pe cablu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din cate vad in brosura acestui model, are tuner digital doar pentru terestru/aer (DVB-T), care e alta poveste fata de digitalul pe cablu (DVB-C). Va trebui sa-ti iei un decodor separat ca sa poti receptiona digital. E pacat ca un TV cu un ecran atat de mare nu poate receptiona DVB-C.

      Ștergere
  89. Buna ziua, sper sa ma puteti ajuta cu un sfat. Detin un Panasonic 37DT30 care are tuner HD incorporat de DVB-C dar din pacate nu mai pot vizualiza cele 11 posturi HD transmise de RDS in Sibiu. Nu doresc sa achizitionez o "conserva" chinezeasca cu telecomanda, pentru ca sunt satul de atatea telecomenzi. Imi doresc foarte mult sa pot folosit tunerul din acest televizor care este de productie 2011.
    Unde ma sfatuiti sa trec televizorul de pe "Romania" pe alta tara vestica?
    Este aceasta solutia salvatoare?
    In cel mai rau caz daca nu ar merge as fi interesat de o cartela plus modul PCMIA, care se introduce in suport in spatele televizorului. Are RCS in proiect sa introduca asa ceva?
    Ma ingrozeste gandul de a mai avea un receiver chenezesc in casa, va rog ajutati-ma!

    RăspundețiȘtergere
  90. Buna ziua, sper sa ma puteti ajuta cu un sfat. Detin un Panasonic 37DT30 care are tuner HD incorporat de DVB-C dar din pacate nu mai pot vizualiza cele 11 posturi HD transmise de RDS in Sibiu. Nu doresc sa achizitionez o "conserva" chinezeasca cu telecomanda, pentru ca sunt satul de atatea telecomenzi. Imi doresc foarte mult sa pot folosit tunerul din acest televizor care este de productie 2011.
    Unde ma sfatuiti sa trec televizorul de pe "Romania" pe alta tara vestica?
    Este aceasta solutia salvatoare?
    In cel mai rau caz daca nu ar merge as fi interesat de o cartela plus modul PCMIA, care se introduce in suport in spatele televizorului. Are RCS in proiect sa introduca asa ceva?
    Ma ingrozeste gandul de a mai avea un receiver chenezesc in casa, va rog ajutati-ma!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este posibil ca RDS sa fi schimbat unele frecvente ale multiplexurilor. In acest caz, o re-scanare ar trebui sa rezolve problema.
      Despre modulul PCMCIA CI/CI+ nu pot spune nimic, n-am aflat ca RDS sa furnizeze asa ceva. Ca functioneaza schema asta demonstreaza UPC, ei au la vanzare/inchiriere decodoare _si_ module PCMCIA CI, pentru a fi folosite impreuna cu decodorul clientului. Pe situl lor este o lista de televizoare compatibile testate de ei. Se prea poate sa functioneze si impreuna cu alte receptoare/TV-uri.
      N-am idee clara daca modulele CI de la UPC pot fi folosite cu cartele RDS, chiar daca schema de criptare pare sa fie aceeasi, Nagravision.

      Ștergere
  91. sal.cum pot sa vad posturi romanesti gratuite de pe decodor digi tv?ex,pro tv,prima,antena1,etc.nu am cartela.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am incercat la un moment dat un decodor Digi Humax Digi+C, a mers fara nici o problema, chiar si fara cartela. Am putut receptiona tot ce era ne-codificat.

      Ștergere
  92. Buna ziua! Tocmai ce m-am mutat si am facut un abonament pentru cablu TV, analog, fara decodor HD.

    Urmeaza sa cumpar un televizor, unul dintre acestea doua:

    http://www.emag.ro/televizoare/televizor-led-samsung-66-cm-hd-26eh4000–pUE26EH4000WXBT

    http://www.emag.ro/televizoare/televizor-led-lg-66-cm-hd-26ls3500–p26LS3500

    Desi vad specific la ambele tuner DVB-C, nu precizeaza si acel MPEG4. Voi reusi sa prind posturi HD cu aceste televizoare? Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Seria EH4000 de la Samsung este noua, cu ecran LED, compatibilitate card CI+. Tinand cont ca TV-urile Samsung din ultima vreme (de prin 2009-2010 incoace) nu au avut probleme de receptie DVB-C, sunt increzator ca si acesta va functiona corespunzator. Nu este MPEG4 ceea ce te intereseaza in mod deosebit, cel putin nu in masura in care te intereseaza DVB-C. Plus ca suspectez ca transmisiile HD de la RCS-RDS se fac pe MPEG2, nu MPEG4, voi incerca sa verific.
      Pe parte de codecuri video, acest TV suporta H264, MJPEG, VMW9, DivX v3-v6, , MPEG4 (SP/ASP), MPEG1, MPEG2.
      Si LG-ul e serie noua, deci ma astept la functii similare din partea acestuia. Totusi, cred ca cel de la Samsung ar putea avea si decodor audio DTS, ceea ce LG nu prea obisnuieste.

      Ștergere
  93. Salutare. Am si eu un TV Philips 32PFL5604H/12 si receptie prin Digi(acest tv e pus in camera 2 deci in el intra un simplu cablu clasic). Problema e ca nu gasesc niciunde optiunea cu DVB-C sau orice altceva asemanator. in carte scrie ca are. M apoate ajuta cineva cu niste instructiuni. Orice e binevenit. Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Razvan, nu am avut ocazia sa incerc sa setez manual parametrii de receptie pe TV-uri Philips. Este posibil sa nu scrie nicaieri in meniuri 'DVB-C', ci doar 'Cablu'. De asemenea, e posibil sa fie nevoie de o resetare a parametrilor TV-ului pentru a se activa modul de receptie digital, mai ales daca la ultima setare ai selectat 'cablu' fara 'digital'.
      Tocmai m-am uitat in manualul televizorului tau si am aflat ca:
      - resetarea la valorile din fabrica se face asa: apasare 'Home' / 'Setare' / 'Instalare' / 'Revino la setarile din fabrica' / 'OK'.
      - In pagina 37 a manualului se spune ca pentru a receptiona DVB-C trebuie sa faci scanare selectand 'Cablu' ca sursa
      - Trebuie sa selectezi la scanare, optiunea 'Scanare frecvente' la valoarea 'Scanare integrala', deoarece frecventele pentru DVB-C folosite de RCS-RDS nu sunt cele 'standard' (vezi aici o lista destul de actuala)
      - Poti incerca setarea manuala a canalelor, lista de frecvente si parametri receptie se afla la link-ul mentionat mai devreme.
      - Pentru modelul tau de TV exista o lista lunga de update-uri de firmware (vezi aici, citeste lista de modificari din 'Firmware History'), dintre care multe modificari se refera la receptia DVB-C in Olanda / Netherlands. Este posibil ca setarea tarii la 'Netherlands' si/sau selectarea providerului de cablul la 'UPC' sa iti rezolve problemele.

      Ștergere
    2. Multumesc de raspuns. O sa revin cu detalii daca am resusit sau nu.

      Ștergere
    3. Astept cu nerabdare! Despre Philips n-am apucat sa aud ca ar merge prea bine pe digital.

      Ștergere
    4. am un tv led konka, prin decodorul de la rds am doar imagine nu si sunet. daca introduc cablul fara decodor rds am si imagine si sonor. ma poate ajuta cineva cum pot sa am sonor daca introduc prin decodor rds?

      Ștergere
    5. In functie de cum faci conexiunea intre TV si decodor, pe acolo trece si sunetul. Daca vorbim despre decodorul 'SD' (Humax, Hyundai), atunci probabil ca trebuie sa il conectezi cu cablu AV de cu conectori euroscart, prin acest cablu trece si sunet si imagine. Daca folosesti cablu AV cu conectori RCA, trebuie sa conectezi mufe: una pentru video (galbena) si inca doua de sunet (alb si rosu).
      Daca vorbim despre decodorul HD, probabil ca folosesti cablu HDMI sau euroscart, preferabil cel HDMI. Atat cel euroscart cat si cel HDMI pot transporta audio si vudeo, folosind un singur conector.
      Asadar, in cazul tau:
      - daca folosesti AV tricolor (rosu/galben/alb), ori ai gresit ceva la conexiuni, ori s-au defectat conexiunile de sunet
      - daca folosesti euroscart, e putin probabil sa se fi defectat cablul sau un conector, dar nici nu pot exclude ideea
      - daca folosesti HDMI, probabilitatea sa ai imagine dar nu si sunet este aproape zero.

      Ștergere
  94. Va rog sa-mi dati un sfat ce model de TV LCD 32" Full HD sa-mi cumpar, cat mai simplu, incat sa pot prinde usor programele digitale RDS fara decodorul digital (pe care l-am primit).
    Sunt din Bucuresti si am abonamentul RDS cu toate programele, plus HBO MaxPack. Intrucat HBO este codificat, inseamna ca va trebui oricum sa folosesc decodorul digital primit de la RDS? Este necesar ca TV-ul sa aiba si slot CI?
    Problema e ca TV-ul ales trebuie sa aiba inaltimea (cu stand) de maxim 538 mm, atat e spatiul disponibil in biblioteca (probabil merge si fara stand dar nu arata bine).
    Din cele cu tuner digital DVB-C, DVB-T am gasit Panasonic TX-L32UX3E (care cica prinde usor RDS digitale!) si Philips 32PFL-3017H, ce respecta inaltimea obligatorie.
    M-ar tenta si un LG 32LK430 sau Samsung LE32D550 dar au inaltimea prea mare (cu stand). Astept un sfat ce sa aleg. Precizez ca folosesc un DVD player/video recorder LG VC9700 ca sa inregistrez pe casete video seriale tv. Multumesc anticipat!
    Sincere felicitari pt acest blog, m-am lamurit cu multe necunoscute.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salutare si bun venit!
      Am spus si în postare, programele criptate nu pot fi vizionate daca nu ai decodorul oficial sau modul CI pentru cartela respectivă. Iar dacă la RDS se pot vedea programe criptate fără deodor, eu n-am aflat care e metoda, bănuiesc ca nu e 100% legală. UPC oferă posibilitatea folosirii de module CI, care pot fi introduse în televizoare.
      Revenind la RCS-RDS, eu unul n-aș folosi decodorul decât pentru acele programe, pentru restul mi se pare excelent (mai bun) tunerul DVB-C din televizor.

      Înălțimea părții vizibile pe un ecran cu diagonala de 32" este de aproximativ 40cm, iar TV-ul meu de 32" are 55 cm cu tot cu ramă și FĂRĂ stand. În cazul tău ar trebui un model cu rama cât mai îngustă.
      Dacă spatele porțiunii respective din bibliotecă permite accesul la perete, poți lua în calcul montarea unui suport de perete cu 3 articulații, ca ăsta, și să fixezi TV-ul direct pe perete. Atenție, suporții de TV cu articulații aduc spatele TV mai în față cu măcar 8 centimetri, să nu uiți să îi iei în calcul.

      Revenind la TV și DVD recorder: nu-mi dau seama cum se folosește LG VC9700, până acum nu am găsit un PDF cu documentația lui. Pe de altă parte, există televizoare care au funcție PVR HD (personal video recorder) integrată, cum ar fi Samsung seria ES5500, dacă îi atașezi un hard disk sau un stick. Modelul de 32" are o înălțime de 48,95cm cu tot cu picior. Dacă nu te interesează funcția PVR, poți să te orientezi la Samsung 32EH5450. Dacă nici SmartTV nu te interesează, atunci... rămâne să îți alegi tu modelul, dar trebuie să verifici dacă rezoluția e cea dorită de tine, dacă mai există sau nu funcții de compensare automată a luminuozității, dacă e prezent sau nu playerul multimedia si dacă e sau nu prezentă funcția de fluidificare imagine (TrueMotion / MotionFlow sau ce nume are la respectivul producător), e mai bine să o ai și să o activezi/dezactivezi după nevoie decât să fie absentă.

      Ștergere
  95. Salut,
    Multumesc mult pentru raspunsul prompt si amplu.
    Deci e clar ca pentru programele codificate, gen HBO, HBO Comedy, va trebui sa folosesc si decodorul digital primit de la RDS.
    E interesanta ideea montarii unui suport de perete in biblioteca, daca gasesc un tv a carui inaltime (fara stand) sa fie maxim 538 mm. Desi ar fi o complicatie in plus (pretul + montajul).
    Ideea este ca eu vreau ceva simplu, un LCD 32" Full HD, cu tuner digital incorporat, si care va fi folosit doar ca televizor, nu-mi trebuie intrare USB etc. Inregistrarile le fac (rar) cu video recorderul LG mentionat, prin mufa Scart (din ce-am citit). Deci nu vreau sa cumpar un LED TV sau un Smart TV.
    V-as ruga sa-mi dati un sfat privind alegerea intre urmatoarele oferte:
    - Panasonic TX-L32UX3E
    - Philips 32PFL3017H
    - Toshiba 32LV933G

    pe baza usurintei de setare a canalelor digitale RDS fara decodorul respectiv.
    Le-am comparat pe site-ul compari.ro:
    http://www.compari.ro/televizoare-c3164/fn:compararea-produselor:philips-32pfl3017h-p86642240,panasonic-tx-l32ux3e-p47355104,toshiba-32lv933g-p84203252/

    Le-am citit fugitiv manualul de utilizare (Toshiba are mai multe specificatii decat apar in comparatie).
    Cele mai bune recenzii le are Panasonic, Philips are si USB dar nu are intrare composit precum celelalte 2 (nu mi-e clar la ce-mi trebuie composit!).
    Ce parere aveti?
    Va multumesc inca o data pentru amabilitate (si pentru timpul alocat cautarii documentatiei LG VC9700, eu m-am lamurit cum se poate conecta la noul TV).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam astea se pot spune:

      Philips 32PFL3017H/12
      + Perfect Motion Rate 100
      * Setare RDS: Setare tara Finlanda, Selectare furnizor cablu DVB-C, Setare 'Frequency Scan' la 'Full Scan' si Frequency Step size=1MHz (ar fi interesant de vazut daca reuseste si cu step =8MHz, 4 sau 2, toate multiplexurile sunt pe frecvente cu numar par de megahertzi)
      + Versiunea LED, modelul 32PFL3207/12 ofera caracteristici similare, dimensiuni mai reduse si un consum de energie redus la jumatate, pentru un pret la fel de interesant. Sunt cam putine oferte pentru varianta LCD, eu am gasit-o doar pe asta.

      Panasonic TX-L32UX3E
      + Digital audio out (Dolby/DTS), util daca folosesti receiver extern
      * Putine confirmari de functionare in RDS

      Toshiba 32LV933G
      + Active Backlight control
      * Informatii putine despre model / compatibilitate / setari

      Intrarea compozit se poate folosi ca sursa analogica de imagine, inclusiv de rezolutie ridicata. Insa sunt putine surse contemporane pentru acest tip de semnal video, majoritatea folosesc semnal digital/HDMI. Deci intrarea compozit nu e ceva dupa care eu as alerga, decat poate daca as avea cine stie ce video player care merge cel mai bine pe acest tip de iesire.

      Ștergere
    2. Salut,

      Multumesc din nou pt raspunsul prompt.
      Doresc sa evit un LED caci am citit (despre Samsung) ca depinde daca este Edge LED sau Full LED si ca e mai bine un LCD bun decat un LED prost. Oricum, la un LED cica apare efectul de clouding.
      Panasonic TX-L32UX3E era chiar laudat de cativa cumparatori ca, gratie tunerului DVB-C/T, prinde usor toate canalele digitale RDS si vad ca s-a vandut rapid de pe piata.
      Sincer, Toshiba LCD 32LV933G imi place cum arata si este o marca de incredere, specificatiile sunt aici (nu are slot CI dar, probabil, nu e necesar): http://eu.consumer.toshiba.eu/en/products/tv/32LV933#productDetailSpecifications

      Gasisem si un Hitachi LCD 32H6C02, foarte apreciat dar nu scrie nicaieri cat este inaltimea (cu stand) si se pare ca depaseste totusi 538 mm.
      Am mai descoperit un LG LCD 32LD465 (cu H=506 mm) care este elogiat pt raportul calitate/pret, insa parca inclin mai mult catre marca Toshiba (caci Philips este produs in China, ca si Samsung).

      Caut un LCD 32" Full HD cu pret convenabil, care sa functioneze doar ca televizor (fara obligatia montarii decodorului digital) si sa fie cat mai fiabil. Sigur voi conecta la el doar un video recorder si decodorul digital RDS, ca sa vad pachetul HBO.

      Ștergere
    3. George, la cum vad lucrurile, pot spune asta:
      CCFL versus LED: Diferenta consta strict in modul de iluminare al panoului LCD. CCFL ofera spectru cromatic mai complet, LED-ul are unele 'excese' pe unele nuante albastre, dar diferentele sunt greu de vazut, deoarece panourile sunt de obicei calibrate din fabrica. LED permite constructie de dimensiuni mai mici (TV-ul devine mai plat) si consum energetic sensibil mai redus. Exista si LED-uri mai exotice, care lumineaza doar anumite portiuni ale ecranului (iluminare selectiva a fundalului), care permit obtinerea unui contrast global ceva mai ridicat. Un nivel de contrast real de 1000:1 este de obicei suficient, un panou IPS sau VA ofera acest nivel, iar cifrele de milioane la unu sunt inventii de marketing. Put si simplu, sunt facute praf acele cifre de un ecran lucios si de reflexia pe ecran, in conditii de iluminare ambientala tipica. Daca te intereseaza cel mai mare contrast posibil, atunci plasma e ceea ce cauti, nici nu sufera de 'pixeli fantoma' care sa urmareasca liniile de contur si sa reduca claritatea acestora.

      Clouding: daca prin acest nume te referi la prezenta unor zone neuniform iluminate, cred ca astea pot aparea pe orice tip de tehnologie de iluminare in cazul ecranelor LCD. Inca o data, plasma nu are de ce sa ofere acest 'efect'. Pe ecrane LCD (luminate CCFL sau LED) poate aparea acest efect, cu intensitate variabila de la o unitate la alta, chiar daca vorbim despre aceeasi familie de produse sau de acelasi producator. Efectul e vizibil doar daca lumina ambientala e redusa si scenele vizionate sunt predominant intunecate. E mai vizibil daca ai nivelul de luminuozitate mai ridicat decat ar fi cazul, ex: ai setat TV la luminuozitate mai mare de 25% cu ambient fara alte surse de lumina.

      De la o vreme incoace, cam toate TV-urile ar trebui sa fie compatibile DVB-C, ma refer la cele produse din 2010 incoace.

      Panasonic-urile folosesc panouri cu tehnologie VA, LG foloseste IPS sai derivative. Am privit diverse modele Panasonic, Philips, etc prin magazine, toate fac gradiente in scari.

      Reiterez ideea de mai devreme: maximul de calitate se obtine dintr0un ecran plasma, care ofera contrast mai bun decat orice ecran LCd si nu are pixel ghosting/remanenta, mai mult sau mai putin vizibil.

      Ștergere
    4. Plasma iese din discutie din cauza pretului. Oricum, o plasma se cumpara la diagonale mari ale ecranului, nu pt 32", iar mie spatiul disponibil in biblioteca imi impune restrictii (mai ales la inaltime!).
      Cineva care cumparase un LED f scump se plangea pe un forum de efectul de clouding, pe care nu-l avea un LCD ieftin. Deci m-am decis clar ca nu voi lua LED, caci vreau imagine buna, nu economie de energie si de spatiu. Plus ca nu vreau sa vad filme pe USB, nici conectare la net sau jocuri. Doar un simplu tv si atat (merge si HD, nu musai full HD! )
      Am un tv Telefunken vechi, 61 cm, din 1996 care este inca f bun dar vreau diagonala mai mare si sa scap de obligatia folosirii decodorului digital RDS.
      Din experienta am incredere in marcile germane si japoneze.
      Nu m-am decis inca intre LCD Toshiba, Philips sau LG 32LD465, aici m-ar interesa o sugestie.

      Ștergere
  96. Rog deținătorii modelelor menționate de George sa ne împărtășească din experiența proprie.

    RăspundețiȘtergere
  97. Pe LG m227wd am scanat pe toate tarile posibile si nu am reusit sa gasesc nici un program digital in schimb pe samsung imi functioneaza perfect, in specificatii scrie ca ar avea DVB-C , in meniu sunt prevazute optiuni pentru canale digitale dar nu pot receptiona niciunu, care ar putea fi cauza?
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am verificat specificatiile si manualul monitorului tau. Acesta poate receptiona TV digital doar in sistem DVB-T. Prin 2009 (anul productiei acestui monitor) era mult mai putin raspandit sistemul DVB-C.
      Asadar, nu te mai chinui sa prinzi RCS digital, nu se poate cu acest monitor. E posibil sa faci altdecva, sa conectezi o antena de camera si sa prinzi alte posturi, transmise DVB-T, daca locuiesti prin Bucuresti sau Sibiu.

      Ștergere
  98. Modelul LG 32LK430-ZG este compatibil cu RCS digital?

    RăspundețiȘtergere
  99. Detin un televizor philips 32PFL3517H/12 nou si nu am reusit sa sa prind posturile digital cu toate ca este echipat cu dvb-c. Stie cineva daca televizorul este compatibil in reteaua rcs-rds si cum sa procedez pentru a receptiona canalele digital

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incearca metoda asta, apoi lasă-ne de ştire dacă a mers cum trebuie.
      * Setare TV Digital Philips RDS+RCS: Setare tara Finlanda, Selectare furnizor cablu DVB-C, Setare 'Frequency Scan' la 'Full Scan' si Frequency Step size=1MHz (probabil ca merge şi cu size=2MHz)

      Ștergere
    2. Confirm ca functioneaza metoda descrisa mai sus. Aceeasi problema am avut-o si eu cu posturile digitale. Multumesc!

      Ștergere
  100. Buna ziua! Pentru Philips 32PFL3606H/58 (echipat DVB-C si ab. RDS-RCS) setarile de receptie digitala sunt urmatoarele: -apasa butonul 'home' -> configurare -> cautare canale -> reinstalare canale -> selectare tara Romania -> Cablu(DBV-C) -> Setari -> Scanare frecventa -> Integral -> Finalizat -> Start. Scanarea dureaza destul de mult (cred ca aprox. jumatate de ora). Intai gaseste canalele analogice (67 la numar) si apoi dupa cativa pasi gaseste canalele digitale (129 la numar) + radio-uri (7 la numar). Important este sa selectezi timpul de scanare 'Integrala' + timpul de asteptare mult mai mare pana la finalizarea scanarii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Selectare tara Finlanda a functionat pt Philips 32pfl3807h/12 pe Romania nu gaseste nimic.Multumesc pt. HD.

      Ștergere
  101. multumesc Emil, am reusit sa receptionez canalele digitale conform indicatiilor tale

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu plăcere!
      E vorba despre metoda setarii TV Philips xxPFL3517H/12 ?
      Te mai astept pe aici!

      Ștergere
  102. aceleasi setari sunt valabile si pentru 40PFL5007K ?

    RăspundețiȘtergere
  103. am si eu un tv panasonic tx l32s10e si nu reusesc deloc decat sa prind cele 70 programe analogice de la rds. ma puteti ajuta sa-l setez a.i. sa prind si pe cele digitale?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest model de TV se producea în urma cu aproximativ 3 ani, daca nu mă înșel, au existat unele discuții despre Panasonic și un așa-zis NIT, nu toate TV-urile Panasonic au mers [sau merg] cu DVB-C pe rețeaua RCS-RDS
      Daca e să meargă, ar trebui să o ia din loc așa:
      - opțional - revenire la setările din fabrică
      - Setare țară Finlanda / locație Helsinki
      - căutare programe cablu/ 'Full', atenție să nu fie 'quick'

      Ștergere
  104. Salut Emil, dupa ce am citit posturile tale, tv nou achizitionat a gasit toate posturile digitale pe RDS.
    Tv este Philips 32PFL3017H/12 luat de la Flanco la Black Friday cu 999 lei :)
    sunt din Sibiu si prind 127 posturi digitale -analogice nu stiu exact pt ca nu am dat cautare si acolo.
    Mie mi-a gasit 127 digitale la cautarea Quick si tara Finlanda, am dat si cautare Full dar mi-a gasit numai 120 (ciudat)

    Mai ciudat este ca timp de aprox 15 minute mi-a mers si HBO HD dupa care mi-a aparut ca este criptat. Am abonament cu HBO de la RDS si am un decodor clasic dar decodorul il folosesc la un Samsung Lcd (nu stiu exact ce model e ) care are doar DVB-T, in Philips e direct cablul pus.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. HBO nu poate merge decat cu decodor. Cred ca ai nimerit exact sfarsitul unei campanii promo cu HBO gratis, necriptat.
      Iar despre numarul de programe: cred ca ai cautar programele exact la o ora de mentenanta in retea, e foarte putin probabil sa prinzi pe quick un numar de programe, apoi pe full un numar mai mic.
      Vestea care-mi place e ca tv-urile Philips noi pot prinde digital si cu scanare rapida.

      Ștergere
  105. Led Samsung si cablu Upc analogic , upgrade software 2012 de pe site-ul samsung.ro , cautare automata setare cablu, analogic/digital...setare cautare completa...rezultat 189 digitale dintre "nu toate functionale doar cele uzuale" care 9 hd , 60 analogice..................in custodie doar cablu analogic upc.......succes.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vrei să spui că merge şi pe UPC fără decodor/conservă/modul CI?

      Ștergere
  106. Am cumpărat un tv led HD Samsung UE32EH4003. Receierul de la DIGI este un HYUNDAI 1160NA. Pot recepţiona canalele HD? Cum?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poți, trebuie să conectezi cablul DIGI la intrarea TV/ului, apoi să faci o căutare automată de programe, dar nu uita să setezi "căutare completă".

      Ștergere
  107. Buna,
    Am un LG42PJ350 si prind canalele HD din reteaua RDS-RCS fara "cutia lor", problema este ca nu am subtitrari la ele: Digi World, Nat Geo, etc; stie cineva daca e de la tv-ul meu, trebuie facuta o anumita setare sau nu au subtitrari posturile HD? Merci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, trebuie să cauți pe telecomandă butonul "subtitrare" și să-l apeși. Prin setările TV-ului trebuie să existe o setare pentru limbajul subtitrărilor, selectează limba română în acel meniu.
      Problema asta apare din cauză că programele românești transmit subtitrarea direct suprapusă peste imagine și aceasta nu poate fi eliminată, pe când programele străine folosesc un flux digital (sau mai multe) pentru subtitrare, urmând ca afișarea acesteia să se facă la alegerea celui care vizionează programul.

      Ștergere
  108. salut baieti.pentru un Televizor LCD Philips, 81 cm, Full HD, 32PFL3017H/12 cum pot sa prind programe hd??am incercat si cu Finlanda si nimic.multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salutare si bun venit!
      Citeste un pic mai sus, comentariul lui "Anonim" din 22 octombrie 2012, 21:58. Incearca procedura aceea si apoi te rog sa confirmi/infirmi faptul ca functioneaza pe TV-ul tau.

      Ștergere
  109. Am un LCD LG si il am setat pe reteaua Germaniei si prind 121 programe digitale cu tot cu cele fara semnal ( doar 97 sunt balabile ) ,66 de programe de ,,televiziune prin cablu'' dar la cele 66 de programe am optiunea ,,MUTARE'' in care pot sa le aranjez cum vreau eu,iar la programele digitale nu am optiunea MUTARE si nu inteleg de ce? l'am resetat de multe ori si nu'mi merge.Optiunea de mutare a programelor a fost intr'un timp,dar de vreo jumatate de an nu'mi mai apare,ma poate ajuta cineva? fac cinste :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa nu uiti sa debifezi optiunea "numerotare automata" atunci cand incepi sa faci cautarea de programe.

      Ștergere
  110. in sfarsit ,multumesc foarte mult pt mesaj,dau o bere,su sunt din Galati , you ? ms

    RăspundețiȘtergere
  111. Buna!

    De curand am achiziotionat un LCD Toshiba cu diagoanala 102 cm. Am tot incercat sa scanez si sa prind posturile HD, din pacate mi-a gasit doar Digisport. Mentionez ca mai am un Samsung cu digoanala de 80 cm si acela prinde fara probleme si fara receiver/decodor toate posturile HD.

    Operatorul este RCS&RDS, dar nu as vrea sa mai apelez la ei pt alte minunatii de echipamente.

    Aveti idee daca se poate selecta vreo tara anume, care sa emita semnal si eventual sa pot alege Antena/Cablu?


    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  112. Am rezolvat aseara, selectand Germania. Prinde toate posturile, plus cele de radio.

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  113. salut! modelul meu este:32f6400awxxh, si as dori sa ma informez daca acest tv are decoder incorporate pentru ca: digi film, hbo, cinemax nu le pot vedea. imi apare pe ecran semnal demodulat. rog persoana stie cu aceste dmersuri sa mainformeze cum sa le pot vedea!? multumesc:

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut

      Presupun că te referi la acest smart TV, e compatibil cu RCS-RDS pe digital, însă programele criptate nu se pot vedea fără box-ul de la ei.
      Pe UPC merge fără media box, poți opta pentru utilizarea unui card și a unui modul CAM.

      Ștergere
  114. iti multumesc frumos Emile.vrea sa mai stiu ceva cu acest Samsung smart tv cand intru pe net fara unitate pot vedea, digi film? daca da:informeaza-ma te rog! ok?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din câte observ, cele mai multe site-uri cu filme online folosesc o tehnică specială de transmisie, compatibilă doar cu navigatorul web Internet Explorer. Cum în Smart TV-uri nu rulează Internet Explorer, mă tem că programele online nu se pot vizualiza cu navigatorul integrat.

      Ștergere
  115. Buna ziua! Mi-am achizitionat acest tv "Smart TV LED LG FullHD 32LN577S, 81 cm, USB",i-am dat cautare si nu imi gaseste toate programele HD. Gaseste cateva...utv,digi24,digisport2,digiworld,dar ar mai fi...antena1,protv,digisport1....si inca cateva pe care nu le gaseste. Daca ma poate lamuri cineva...multumesc! Sunt pe rds.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi place LG 32LN577S, are Wireless Display, PVR (Time Machine), etc.
      Revenind la problema ta: când ai făcut căutarea de programe, ai selectat 'căutare completă' ?

      Ștergere
  116. Sincer nu imi aduc aminte de aceasta optiune,abia ieri l-am luat si am incercat chestia cu programele aseara. O sa incerc sa fiu mai atent astazi si revin cu detalii mai tarziu. Ce imi aduc aminte este ca am selectat la conectivitate ...cablu...apoi automat...ceva cu digital..am selectat sa caute si prog blocate...si cam atat..i-am dat cautare. Ciudat mi se pare ca nu le gasste pe toate ci doar o parte...adica imi gaseste digisport2hd si nu gaseste digisport1hd.

    RăspundețiȘtergere
  117. Salut. Am cumparat un samsung led ue32eh4003w. Am cablu de la Canal S.am incercat cu Germania, Elvetia, Marea Britanie dar nu imi gaseste posturi digitale si Hd. Am un prieten care are un lg si selectand Finlanda vede toate posturile digitale in conditiile in care avem acelasi provider. Ce as putea sa fac daca eu nu pot sa selectez tari ca Finlanda sau Suedia? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Alex,
      la TV-urile digitale, sunt mai multe locuri unde poti alege tara sau limba.
      1 - Limba de afisare a meniului
      2 - Locatia unde este utilizat [asta e ceea ce te interesează să setezi]
      3 - Limba subtitrării și setul de caractere folosit
      4 - Limba fluxului audio
      Ca să-ți meargă digital, e de preferat să alegi pentru opțiunea 2 de mai sus [în această ordine]: România/UPC (chiar dacă ai cablu de la RCS-RDS), Finlanda, Suedia. Cele mai sigure rezultate se obțin după o resetare a TV-ului.
      Și, foarte important: Nu uita să bifezi opțiunea de "căutare completă"/"extinsă" pe mod Cablu / DTV atunci când începi procedura, pentru că altfel o să prindă doar câteva programe pe digital.

      Ștergere
    2. Salut. Nu are Finlanda sau Suedia iar cand selectez UPC in loc de Others nu mai pot da start. Am Germania, Estonia, Elvetia, Anglia....

      Ștergere
    3. Am citit manualul pentru Samsung 32EH4003W din site-ul Samsung. Spune acolo așa, prin paginile 18 și 22: că țara se poate selecta pentru tipul recepției analogice sau digitale, din meniul "Canal" / "Țară", iar acolo ai două opțiuni, pentru analogic și pentru digital. În funcție de ceea ce ai selectat aici pentru digital, la căutarea de programe (Meniu / "Canal" / "Reglaj automat" / "Cablu" / "Digital & Analogic") ar trebui să apară și opțiunile "Selectare Operator" (UPC/Alții) / "Mod de căutare" (Complet) / "Rețea" (automat).

      Ștergere
    4. Salut. Multumesc pentru raspunsurile tale. Am incercat in toate modurile si pe toate tarile posibile pe care le are televizorul si nu imi gaseste mai mult de 40 canale pe digital.
      Asta este.... Multumesc oricum

      Ștergere
    5. Cred că ar trebui să meargă pe manual, dacă automat nu vrea. Se folosește mdulație 64QAM sau 256QAM, symbol rate 6900kS/s, prima frecvență e 306000KHz, apoi mai adaugi câte 8000Khz.

      Ștergere
    6. da iti gaseste vreun program hd ? ca mie numi gasea deloc..

      Ștergere
  118. am un led Toshiba Regza si am incercat toate setarile de mai sus dar nu am gasit niciun program digital, rog ajutor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Precizează și modelul, există modele mai vechi care nu au tuner DVB-C.

      Ștergere
  119. salutt am si eu un samsung smart tv led ue32eh5450 si nu stiu sal configurez pentru programele digitale ... ma poate ajuta si pe mine careva ?

    RăspundețiȘtergere
  120. Salutare, astazi am fost pana la RDS si domnul de acolo foarte amabil mi-a spus ca TV-ul lui functioneaza doar cu standardul CI, nefiind necesar sa stie standardul CI+. Eu am un LG plasma LG 42PJ550. In primul rand nu stiu daca stie DVB-C si daca va functiona cu cardul de la RDS. Daca ma poate ajuta cineva. Va multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma mai intreba cineva daca LG32LD450 merge cu acest card: putin probabil. La fel si pentru LG42PJ550, e tot un TV de prin 2010, care nu include CI+ in specificatie, motiv pentru care sansele sa functioneze cu cardul CI+ de la RCS sunt minime. Partea frumoasa e ca ar putea prinde DVB-C, programele din pachetul baza, daca e setat intr-un mod similar cu acesta.
      Este total eronat ce a spus domnul respectiv, ori s-a inteles gresit. Daca TV-ul nu accepta card CI+ (chiar daca pe TV scrie doar CI, fara +/plus), n-ai ce face cu modulul acela.

      Ștergere
  121. Merge pe Samsung LE40B554 (deci teoretic merge pe toata seria LExxB55x)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! O sa adaug o postare speciala pentru TV-urile care sunt compatibile si CI+!

      Ștergere
  122. Sony KDL32EX600 suporta oare cardul CI+ de la RDS? In specificatiile tehnice spune ca stie CI+ si nu as vrea sa iau de la RDS si receiver-ul. Merci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai dacă Sony spune că e compatibil CI+, eu i-aș crede pe cuvânt, nu au băgat ei degeaba plus-ul acela în specificații. Din ce-mi amintesc, seria EX600 poate recepționa DVB-C.

      Ștergere
  123. RDS CI+ & LG 42LH3000 oare se impaca?
    Stiu ca este model mai vechi, dar pana acum se descurca de minune du RDS digital & HD, poate suporta si CI+ul...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am verificat modulul CI+ de la RDS pe LG 32LH5000, care produs cam în aceeași vreme cu LH3000. Nu merge, cardul CI e recunoscut, însă nu și smartcardul.

      Ștergere
  124. Yeap, probabil de la minus "+", ca sa fac haz de necaz.
    Mai stau fara STB si o sa iau pana la urma, ca-i mai ieftin decat un TV nou :)
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  125. Salut, sunt in reteaua RCS si as vrea sa stiu daca pot vedea prog digitale pe un sony bravia kdl 42w650a. Si daca da, cum ? Multumesc anticipat !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut,
      Da, pe Sony KDL 42W650A poti vedea programele in mod digital. Poti pune in el modulul CI+ si nu mai ai nevoie de decodor, nici macar pentru HBO.
      Nu e greu de configurat, vezi in manual la pagina referitoare la configurare. Trebuie sa ai setata tara la Romania / Finlanda sau Suedia, apoi citez:
      "Apăsaţi pe butonul HOME, apoi selectaţi [Setări] → [Configurare digitală] → [Gama programării automate] → [Normal]/[Complet]."
      Pentru rezultate sigure, mergi pe 'Complet'.

      Ștergere
  126. Am si eu un Sony KDL 26 EX 302. Vad toate posturile HD cu card CI+ de la RDS, dar, la unele posturi (TVR HD, Digisport 2 HD) televizorul nu imi ia automat acel post...adica daca derulez pe Program +- sare peste, trebuie sa tastez eu cifra programului respectiv. De ce? Si, daca stie cineva...cum pot rezolva aceasta problema?

    RăspundețiȘtergere

Super ofertă la eMag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...