duminică, 16 septembrie 2012

Nikon L610

Important: Acest produs face parte din oferta Black Friday 2012, detalii aici, aici, aici si aici.

In 9 august a fost anunțat pe situl Nikon USA modelul COOLPIX L610, o cameră foto compactă ale cărei elemente cheie sunt accesibilitatea, simplitatea în utilizare și portabilitatea.

Nikon COOLPIX este echipată cu senzor de 16 megapixeli cu retroiluminare, procesorul de imagine Expeed C2 (apropiat celui întâlnit pe Nikon D3100), obiectiv cu zoom 14x și mod de lucru 'Auto Easy' pentru utilizatorii începători.
Acumulatorii de pe cameră sunt de format clasic AA, oferind posibilitatea schimbării cu baterii standard sau o altă pereche de acumulatori atunci când nu este timp pentru âncărcarea acestora.
Obiectivul oferă o plajă focală echivalent 35mm de 25-350mm, suficientă atât pentru cadre largi, cât și pentru a captura subiecte de la distanțe mari. În mod macro se pot fotografia subiecte aflate chiar și la 1 cm distanță de obiectiv. Acest obiectiv oferă stabilizare optică, folosind tehnologia Nikon VR.






În afara acestor caracteristici, se mai adaugă și posibilitatea de filmare video, cu sunet stereo și la rezoluție Full HD, cu până la 30 de cadre pe secundă.
Nikon L610 are un număr foarte mic de butoane, motiv pentru care este ușor de folosit de începători, în special pe modul auto. Utilizatorii mai avansati ar putea să nu aprecieze inexistența unui buton direct pentru setarea ISO.

Alte elemente care avantajează Nikon L610:
  • Ecranul LCD cu 460000 puncte oferă imagini detaliate și clare
  • Compatibilitate EyeFi (transmisie fără fir a fotografiilor către PC)
  • Funcție pentru creare panorame 180-360 grade
  • disponibilitatea excelentă, datorită acumulatorilor de mărime standardizată. Utilizarea de baterii cu litiu permite o autonomie de 470 cadre, iar bateriile cu alcaline permit captarea de 120 cadre. Masuratorile sunt făcute conform standartului CIPA. Recomad utilizarea de acumulatori cu rată de auto-descărcare scăzută, precum Sanyo Eneloop.
  • Formatul de compresie video/audio H264/AAC pentru videoclipuri permite capturarea de scene mai îndelungate

Puncte slabe:
  • Diafragma cu deschidere maximă de doar F/3.3 nu ajută la filmarea și fotografierea pe lumină scăzută

Punând cap la cap aceste caracteristici, se poate trage concluza că Nikon L610 se adereseaza aproape exclusiv utilizatorilor care au nevoie de: siumplitate în utilizare, zoom rezonabil, disponibilitate ridicată și independență de rețeaua electrică, care sunt dispuși să treacă cu vederea peste dezavantajele date de diafragma care se poate dovedi întunecoasă în unele situații.


Cu ce alte aparate foto se poate compara Nikon L610

  • Olympus SZ20S: Are senzor CCD (fără efect rolling shutter la filmare), folosește acumulator proprietar, diafragma are deschidere maximă mai mare, avantaj la lumină scăzută



La ora actuală, această cameră este disponibilă în ofertele F64 și eMAG în pachet cu card SDHC de 8 GB, husă, acumulatori și încărcător. Comenzile făcute până în 30 septembrie pot beneficia de 5 ani garanție.

Ți-a plăcut această postare? Spune și altora!

2 comentarii:

  1. Da, la peste 1000 lei e cam scump, când poți avea un DSLR sub 2000 lei. Părerea mea e ca pretul de Black Friday e cel corect.

    RăspundețiȘtergere

Super ofertă la eMag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...