marți, 5 iunie 2012

Nikon L310

Începând din martie, lista camerelor foto compacte super-zoom produse de Nikon include şi modelul L310. Acest model acoperă nevoile esenţiale ale fotografului amator, având în dotare:
  • obiectiv cu zoom generos, de 21x, care acoperă o plajă focală de la 25 până la 525mm (echivalent full-frame)
  • senzor CCD de 14 megapixeli, stabilizat, cu plajă de sensibilitate până la ISO 1600 în mod standard, sau ISO 6400, cu rezoluţie redusă.
  • ecran LCD cu diagonala de 3 inchi (7,5 cm)
  • filmare HD, cu compresie în formate h264/AAC
Nikon L310
Nikon L310 foloseşte două sisteme de stabilizare a imaginii: pentru fotografii se utilizează deplasarea senzorului iar pentru filmare se foloseşte stabilizarea electronică.

Camera este echipată cu butoane pentru acces rapid la funcţia de filmare şi de alegere a scenei, plus corecţia expunerii, temporizarea declanşării şi controlul focalizării (macro/tele). Calculul expunerii este făcut în mod automat de către cameră, sau în funcţie de tipul de scenă ales de utilizator.

Un alt element important este tipul acumulatorilor. Nikon L310 foloseşte acumulatori de mărime standard R6/AA alcaline, NiMH sau litiu. Un set de acumulatori de 2300mAh Nikon EN-MH2 permite o autonomie de până la 690 cadre, conform măsuratorilor efectuate după standardul CIPA.
EDIT - Recomand utilizarea unor acumulatori cu rată de descărcare scăzută, mai multe detalii aici.


Avantajele si dezavantajele camerei compacte Nikon L310

+ se pot folosi baterii sau acumulatori format R6/AA
+ zoom-ul generos acoperă cerinţele multor posibili cumpărători
+ stabilizatorul imagine ajută la obţinerea unor cadre mai clare
+ senzorul CCD nu este afectat de efectul "rolling shutter"

- sunetul este captat mono
- ecranul LCD poate fi greu de văzut dacă lumina ambientală este foarte puternică
- deschiderea mică a diafragmei poate necesita creşterea ISO sau mărirea timpului pentru compensare. Pot apărea cadre mişcate sau cu zgomot mare, în special la scenele de seară/noapte sau de interior.
- focalizarea manuală nu este posibilă
- nu există buton pentru setarea ISO, este necesară parcurgerea meniului
- salvarea imaginilor în format RAW nu este posibilă, ajustarea ulterioară a fotografiilor nu se poate face fără pierderi de calitate
- filmările pot avea dungi (vertical streaking) dacă în cadru sunt surse de lumină foarte puternice


Pe scurt, Nikon L310 este o cameră compactă super-zoom, ideală pentru cei care doresc să o folosească în modul 'point and shoot', în special pentru vacanţe şi peisaje. Majoritatea comenzilor care de obicei intimidează utilizatorii au fost eliminate sau inlocuite cu altele mai prietenoase, precum selectorul de scenă, lucru care contribuie la simplitate şi uşurinţă în utilizare.

Specificaţii şi preţ Nikon L310: aici şi aici. La data scrierii articolului, eMAG oferă voucher cadou de până la 50% din preţ pentru o serie largă de camere foto compacte, detalii pe situl eMAG.

Ți-a plăcut această postare? Spune și altora!

3 comentarii:

  1. Am pus mana azi pe un Nikon L310 intr-un supermarket. Din punct de vedere constructiv pot spune ca e bine facut, insa la capitolul setari nu prea e mai nimic de setat, cel putin nu suficient incat sa poti invata ceva. Modelul asta de camera se adreseaza clar celor care vor sa lase camera sa aleaga setarile, iar ei sa nu intervina mai deloc. Si evident, au preferinta pentru zoom mare.

    RăspundețiȘtergere
  2. e praf la capitolul stabilizare de imagine nu il cumparati ca dati bani degeaba pe el mai bun in stabilizare de imagine este comparativ sony ericsson c905 ,TESTATI-L SI O SA VA CONVINGETI e praf

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Întâmplarea face să le fi manevrat pe ambele și să nu fiu de acord cu tine. Stabilizarea de pe L310 funcționează excelent. Important e să dai aparatului timp pentru stabilizare, aproximativ 0,3-0,6 secunde, înainte de a apăsa butonul complet, pentru declanșarea finala. Am reușit să capturez cadre cu zoom imens, care n-ar fi putut fi capturate fără trepied pe o sculă fără stabilizare. Se vede clar cum funcționează stabilizatorul, urmărește imaginea de pe ecranul LCD având butonul de declanșare neapăsat (nestabilizat), respectiv apăsat la junătate (focalizat și stabilizat). Poate e cazul să verifici dacă ți s-a defectat stabilizatorul.

      Ștergere

Super ofertă la eMag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...