joi, 1 aprilie 2010

Ponturi pentru utilizarea optimă a televizoarelor LG seria LH pe rețele digitale de cablu TV

Ponturi pentru utilizarea optimă a televizoarelor LG seria LH pe rețele digitale de cablu TV

Seria de televizoare LH este cea mai recentă serie de TV-uri LCD de la LG, am mai vorbit despre cum se seteaza recepția digitală pe aceste modele (dar nu numai) aici. Acum vreau să prezint setările pe care le-am folosit pentru a folosi mai bine TV-ul LG 32LH5000. Aceleasi setări se aplică și pentru alte modele de televizoare LG.

Setarea țării
Uzual, e corect ca țara să fie setată pe 'România', însă în acest caz nu este posibilă recepția programelor transmise digital de RCS/DigiTV. Recepția digitală prin cablu DVB-C este posibilă pe aceste modele doar în cazul în care țara este Suedia, Finlanda, sau '--' (niciuna). Așadar, dacă aveți cablu de la RCS DigiTV, este preferabilă setarea țării la Finlanda, voi explica mai jos de ce. Dacă operatorul de cablu nu transmite DVB-C, atunci nu are nici un rost setarea țării la altceva decât România.
Diferențele date de setarea țării sunt urmatoarele:
- fusul orar: Suedia are GMT+1, Finlanda are GMT+2, '--' nu permite setarea oricărui fus orar. Deși ora standard (de iarna) este aceeași în Finlanda ca și în România, ora de vară nu corespunde, ducând la afișarea incorectă a orei în Ghidul de programe/EPG, cât și în meniul 'Info'. Dacă fusul orar nu este setat corect, meniul 'Info' va afișa eronat bara care indică progresul respectivului program.
- posibilitatea de setare a ID-ului receptorului, setare specifică Suediei, nu are efecte negative nefolosirea acestui ID in România.
Eu prefer setarea țării la Finlanda, avînd astfel disponibilă setarea fusului orar din meniul setări / dată și oră al televizorului.

Căutarea programelor

După ce s-a setat țara, următoarea acțiune este scanarea rețelei pentru programe. La o căutare de programe, televizoarele LG seria LH procedează astfel:
- se șterge lista actuală de programe
- dacă țara a fost setată la Finlanda, Suedia sau '--', începe scanarea după programe transmise digital (TV sau radio). Este diponibil butonul 'Următorul (TV)', care permite sărirea peste etapa cu scanarea digitală.
- se scanează după programe transmise analogic. Este disponibil un buton pentru terminarea/omiterea acestui pas.
Lista de programe se salvează în timpul scanării, și dacă se oprește la un moment dat scanarea, programele deja găsite sunt incluse în lista de programe salvate. În cazul în care pe rețeaua CATv este semnal analogic și semnal digital, poate fi utilă căutarea programelor transmise atât digital, cît și analogic. Cine dorește, poate sări peste oricare dintre aceste etape. Dacă la scanare nu se selectează mod 'complet', atunci e posibil ca programele transmise de RCS-RDS să nu fie găsite.

Reordonarea programelor digitale pe TV LG seria LH
Televizoarele LG din seria LH preferă să numeroteze automat programele digitale. Totuși, unii utilizatori preferă ca lista de programe să aibă altă ordine. La această problemă există soluție, dacă în momentul acordării TV-ului a fost debifată opțiunea 'Numerotare automată'. Această opțiune apare doar în cazul în care țara setată este Finlanda sau Suedia. Dacă țara a fost setată la '--', opțiunea de numerotare nu mai apare, însă reordonarea programelor digitale este posibilă.
Reordonarea se face astfel: se accesează meniul 'setări' / 'editare program', se selectează programul de mutat, se apasă tasta verde (din partea de jos a telecomenzii), se apasă tastele direcționale până se ajunge la poziția dorită, se apasă iar tasta verde pentru salvarea noii poziții.

Favorite
Aceste televizoare oferă posibilitatea creării unei liste de programe favorite, pentru a face mai accesibile programele preferate. Cine nu dorește să re-scaneze fără numerotarea automată poate opta pentru această variantă. Adăugarea sau eliminarea unui program din lista de favorite se face din Q-Menu, selectare optiunea 'Favorite' apăsând tastele stânga sau dreapta, apoi schimbând din 'oprit' în pornit cu tastele 'sus' sau 'jos'.

Rezumat: cum mi-am setat eu televizorul pe DVB-C
Setare țară la Finlanda
Scanare programe DTV (digitale, TV + radio), mod complet, salt peste scanare 'TV' (analogic)
Setare fus orar la GMT+3 (ora de vară)
Reordonat lista programelor
Modificat lista favoritelor

Redare filme DivX, MKV HD direct pe TV
Seria LG5000 are capabilitatea de a reda de pe stick USB (sau hard disk conectat prin adaptor USB) filmele care sunt conforme cu DivX HD. filmele DivX HD se salvează de obicei cu extensia .mkv, pot avea imagine pana la rezoluţia 1080 Full HD comprimată conform H264, iar sunetul poate fi comprimat în format AC3 (Dolby Digital ™) sau AAC. Ei bine, aici e o problemă, pentru că multe filme au sunetul în format DTS, pe care acest TV nu îl poate decoda.
Soluţia problemei 'nu am sunet la filme mkv pe TV LG' constă în utilizarea unui media-player separat care suporta DTS sau transcodarea track-ului audio din format DTS în format AC3, folosind un program precum HeartWare Audio Converter. Acest program poate extrage doar track-ul DTS din fisierul .mkv, îl re-codifică în format AC3 (sau chiar stereo, dar nerecomandat pentru posesorii de sisteme audio digitale 5.1), apoi creează un nou fişier .mkv care poate include atât trackul transcodat AC3, cât şi track-ul original DTS. Acest fişier poate fi redat fără probleme pe TV-ul LG 32LH5000 cât şi pe orice alt media player care poartă eticheta 'DivX HD'. Dacă subtitrările filmelor (.srt, etc) sunt afișate cu erori la caracterele cu diacritice, încercați să setați setul de caractere al sutitrării la 'Latin 2'. Meniul cu aceste setări este accesibil apăsând tasta roșie în timpul redării filmului.


Ți-a plăcut această postare? Spune și altora!

132 de comentarii:

  1. Salut. Am un 37lg3000 si cablu de la RDS. In momentul in care scanez canalele digitale nu imi gaseste nimic...el cautand pe niste frecvente prestabi0ite. Am inteles ca trebuie facute niste "setari" pentru ca apoi sa pot da eu frecventa pe care sa scaneze canalele digitale. Imi poti spune care sunt acele setari?

    RăspundețiȘtergere
  2. Seria xxLGy0yy (ceva care are zero la sute) stiu ca prinde doar DVB-T. E posibil ca unele modele mai recente sa poata receptiona si DVB-C. Neavand DVB-C, nu ai nimic de facut, decat sa optezi pentru un receiver HD furnizat de operatorul CATV.

    RăspundețiȘtergere
  3. imi spune si mie cineva care este diferenta intre dvb-t&dvb-c
    multumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. T = canal digital Terestru (se prinde cu antena), C = canal digital transmis prin Cablu TV.
    Pentru conversia DTS/AC3 (sau AAC) recomand Avidemux. Free, rapid, simplu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte util articolul mentionez ca aceste setari se aplica si seriei xxle5300/5400/5500.Eu am acasa 42le5300 si m-am confruntat cu acelesi probleme.

    RăspundețiȘtergere
  6. La ultima schimbare a orei nu am reusit sa schimb din setarile TV-ului decalajul de fus orar decat dupa ce i-am dat o revenire la setarile din fabrica. Nu am inteles de ce, dar se pare ca nu este posibila ajustarea decalajului de fus orar pe televizoare LG decat o perioada scurta de timp dupa setarea initiala.

    RăspundețiȘtergere
  7. am un LG 42LE5300 are sonor nu are imagine ce sa fac?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da ma intereseaza televizorul tau daca este led nr telefon 0721939323 daca il vinzi

      Ștergere
  8. @Anonim: poti oferi mai multe detalii? In ce context nu are imagine? Analogic? Digital? Cu alte intrari face la fel ? Care e nivelul semnalului si calitatea acestuia ?

    RăspundețiȘtergere
  9. La LED LG 32LV3400 rcs digital se prinde pe Germania (nu are Finlanda, nici Suedia iar la '--' nu poti selecta cable)

    RăspundețiȘtergere
  10. ca idee, daca mai citeste cineva, am selectat finlanda/suedia gaseste canalele digitale insa in momentul in care intru pe ele sunt negre toate si pe ecran apare si se misca un titlu "serviciu HD" si atat. am un 32lh3000/ sfaturi? am o antena sus pe casa prind in jur de 13 canale pe tel din bucatarie insa sus pe lg ast aall black:(

    RăspundețiȘtergere
  11. Vezi ce spune prin meniul de diagnostic. Frecvente, nivel semnal, calitate semnal.

    RăspundețiȘtergere
  12. PAI ARE SEMNAL 78% SI CALITATE 98%-100% PRINDE 13 PROGRAME HD "TEORETIC" PE 3 CANALE DIFERITE CANAL 30 54 SI 59

    RăspundețiȘtergere
  13. Daca are nivel calitate peste 85% e bine. Pentru programele receptionate DVB-T probabil ca nu era necesara setarea tarii la Finlanda/Suedia.
    Din pacate nu stiu ce ar trebui sa mai faci pentru a aparea si programele acelea. Plecand de la mesajul care spune 'Serviciu HD', suspectez ca TV-ul din anumite motive nu le poate receptiona pe acestea.

    RăspundețiȘtergere
  14. am achizitionat de curand un LG LW5500 si la unele filme rulate de pe usb .avi divx dvdrip etc imi da o eroare de genul continutul media nu poate fi redat..aveti idee ce poate fi?

    RăspundețiȘtergere
  15. Codec incompatibil, setari de codec incomatibile sau fisier copiat cu erori. Poti determina cu MediaInfo (inclus in 'K-lite Codec Pack') ce tip de codificare s-a folosit la respectivul fisier.
    Cand ma refer la 'setari incompatibile spun ca este posibil sa ai unele fisiere cu bitrate prea mare sau cu prea multe cadre/secunda (ex: 60p). In manual sunt precizate ratele de biti maximale acceptate de TV.

    RăspundețiȘtergere
  16. E ciudat ca inca nu sint comentarii de la posesorii Samsung.

    Eu am un Samsung 32D5000 cu DVB-T/DVB-C si a prins din start canalele digitale RDS, inclusiv cele HD necriptate (tara de origina Romania, scanare Full).

    -foarte important: suporta stickuri USB formatate cu NTFS (numai la LG am mai vazut asta - am incercat LG 32LS3400 si LG 26CS460)
    -DTS si Dolby Digital reda bine, am incercat cateva de aici: http://www.digital-digest.com/movies/movie_index.php?type=dolby ; unele videoclipuri au si canal DTS, si AC3 normal iar din Samsung poti selecta canalul prin optiunea "Language" (merg amandoua)
    -nu stie sa redea DivX 5.0 (poate nici alte variante DivX) - trebuia recodat cu Avidemux
    -am mai intalnit un caz cand mi-a aparut "Cannot decode audio" si a trebuit sa recodez
    -in rest suporta orice (prin USB si DLNA)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tinând cont că vorbim despre o postare cu subiectul "TV LG", cred că e de inţeles lipsa comentariilor despre Samsung.
      Vreau să evidenţiez sensul unor idei din comentariul tau:
      - suportă memorii externe formatate NTFS. NTFS este formatul de fişiere folosit pe windows NT/XP şi mai recente. Diferenţa cea mai importantă pentru un player este că fişierul poate fi mai mare de 2 sau 4 GB, ceea ce formatul de fişiere FAT sau FAT32 (cel mai frecvent întâlnit pe stick-uri) este pre-formatat în sistem FAT sau FAT32, cu limitarea menţionată. De menţionat că unele televizoare acceptă formatul exFAT, dar nu şi NTFS, verificat pe o plasmă Panasonic.
      - posibilitatea de selectare a 'canalului audio' există pe toate playerele contemporane, dacă sursa include mai multe canale audio.

      Am o curiozitate: Samsung 32D5000 redă subtitrări din MKV, sau doar externe, în format SRT, SUB, etc ?

      Ștergere
    2. Salut,am un lg 32lh3000 pe care am reusit sa-l decodez pentru a putea vedea filme,poze... direct de pe usb.Pana aici toate bune,pozele se vad perfect,fisierele cu muzica merg si ele insa cand dau sa ruleze filme se blocheaza imaginea si revine la foderul in care este pus filmul.Am incercat si cu mkv de 720,cu dvdrip si cu xvid,cu toate se intampla acelasi lucru.Mentionez ca filmee le-am copiat ca atare si le-am pus direct pe stick.Exista vre-un alt mod pentru a putea vedea filme de pe usb pe acest tip de tv?Multumesc

      Ștergere
    3. @Anonim: Pe LH5000 nu apar probleme de tipul ăsta, și la ora actuală nu prea îl folosesc, prefer un player dedicat, extern.
      Suspectez că modelul LH3000 nu este prevăzut cu un sistem de răcire adevcat pe circuitul responsabil de decodarea filmelor, sau are alte limitări. Atât timp cât am folosit playerul din LH5000 am avut probleme similare 'uneori', nu 'de fiecare dată'. Problema cu întreruperea apare pe 'orice' versiune de firmware, sau doar pe una anume? Verifică ventilația, să nu fie asta cauza.

      Ștergere
    4. Firmware-ul original al tv-ului a fost versiunea v 3.55,dupa care citind pe alte site-uri a trebuit sa fac downgrade la o versiune mai veche si anume v3.15,am decodat usb-ul la tv si am revenit la versiunea din fabrica v3.55.Chestia e ca la majoritatea care au modelul asta de tv le merg filmele fara probleme si de aceea sunt nelamurit,inclusiv mkv-urile de 1080.Intre timp am vazut ca pe site-ul oficial de la LG au aparut versiuni mai noi de updgrade,sa incerc si cu ceva mai nou poate merge?Si cum anume pot sa verific ventilatia?Multumesc

      Ștergere
    5. Poţi determina relativ uşor dacă e vorba de supraîncalzire sau despre altceva.
      Produ un fişier similar cu un "Program Stream" de televiziune suficient de lung, cu imagine 1080 (întreţesut) şi maxim 50 cadre/secunda, cu codare MPEG4 si audio Dolby Digital sau MPEG. Acesta trebuie să poată fi redat fără probleme dacă TV-ul este capabil din fabrică de redare Full HD. Unele filme cu codare h264 1080p (progressive) şi rată de cadre ceva mai mare pot produce fenomene asemănătoare cu cele descrise de tine sau desincronizări imagine/sunet. Dacă vrei să nu ai bătăi de cap de acest gen şi nu vrei să pierzi vreme transcodând track-ul audio DTS, foloseşte un media player separat, eu sunt mulţumit cu ăsta.
      E posibil ca prin upgrade de firmware să se mai îmbunătăţească ceva, însă ştiu că documentaţia care spune ce modificări are versiunea X faţă de Y este cam greu de găsit.

      Ștergere
    6. Samsung nu reda subtitrare din formatul mkv!

      Ștergere
    7. @Anonim: Asta se rezolva folosind subtitrare externa. Sunt programe care pot extrage chiar subtitrarea din mkv.

      Ștergere
  17. Am LG LH5000 pus pe Finlanda si la scan full nu gaseste nimic digital pe RDS, doar analogic, desi am vecini cu Samsung care vad si digitalele si HD doar cu TV , fara decodor extra. Cablagiul m-a imbrobodit ca daca aduce un receptor/decodor vad digital. Eu stiu ca nu e nici o diferenta intre decodor si tunerul DVB-C al TV , tot acelasi lucru fac, ba chiar se poate ca Hyunday de la RDS sa fie mai slab. cinea mi-a zis ca daca vad unele canele anlogice cu paraziti e semn ca transmisia e slaba si cele digitale au nevoie de un anumit level ca sa le prinzi. Cablagiul zice ca am semnalul in DB in parametri. Eu n-am vrut cablu doar pentru analogic... Ce mai pot face ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Humax Digi+C sigur e mai slab calitativ, singurul avantaj al astuia e ca se livreaza cu cartela si poti vedea programe criptate, insa nu poate sa-ti redea si programele HD.
      Da, daca vezi cu purici, atunci e o problema de semnal pe undeva, vezi daca sunt in regula conexiunile. Daca nu vezi cu purici ci doar cu macroblocuri, atunci semnalul e acceptabil ca putere, ar trebui sa poti vedea cel putin multiplexurile transmise cu modulatie 64QAM.
      Incearca sa setezi manual un multiplex [sa zicem.... 360 MHz / 6900 kS/s / 64QAM sau 256QAM], si apoi treci prin meniul de diagnostic sa vezi care e treaba cu nivelul de semnal si cu calitatea acestuia. Daca nu poti adauga multiplexuri DVB-C manual, inseamna ca trebuie sa faci o resetarea la valorile din fabrica ale TV-ului.
      Nu uita sa specifici limba audio si a subtitrarii, programele straine includ mai multe fluxuri de subtitrare si/sau audio.

      Ștergere
  18. Salut ,

    Am primit si eu un LCD LG 26LH201C din Spania,insa are meniul "setare" blocat,cand apas Ok nu intra in el,de asemenea "selectare tara si revenire la setarile din fabrica",sunt racordat la un operator de cablu,si reusesc sa prind vreo 3-4 programe din 40.Din aceasta cauza nu pot sa dau cautare ca sa mai gasesc posturi.Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi,as fi recunascator.Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  19. Am cumparat astazi un Samsung 40es6300.Are DVB-C.Cand doresc sa selectez tara, imi apar 2 optiuni: digital si anlogic.partea proasta este ca in meniul digital pot sa aleg doar din vreo 6 tari : Grecia, Slovacia, Cehia, Ungaria, Polonia, Estonia.Nu exista Romania, Germania, Suedia sau Finlanda...Deranjant este ca nu receptionez - pe catare completa evident - cateva din posturile HD, cum ar fi de exemplu Digiport 1 HD.cand schimb tara si rescanez complet, in functie de tara pe care o aleg, dispar unele posturi digitale si apar altele, care la scanarea naterioara nu fusesera gasite. Am , ca optiuni suplimentare in meniul de scanare, urmatoarele 4: frecventa porinire, frecventa oprire, rata simboluri (KS/s), modulatie ( 64 QAM). Pot modifica valorile pentru KS/s si QAM .Exista vreo solutie la problema aceasta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Încearcă o scanare manuală așa:
      - frecvență de pornire: 306 MHz (306000 KHz)
      - frecvență oprire: 490 MHz (490000 KHz)
      - rata simboluri: 6900KS/s
      - modulație 64QAM

      Dupa ce finalizeaza această scanare, adaugă manual multiplexurile cu modulație 256QAM. Cea mai recentă listă de multiplexuri pe care o am la dispoziție e aceasta, am să încerc să verific dacă nu s-a schimbat ceva la ea. Găsești în listă parametrii programelor.
      PS: E posibil ca lista să varieze de la o localitate la alta. Eventual, poți determina lista completă astfel: faci mai întâi o scanare între acele frecvențe folosind 64 QAM pe care o salvezi, apoi scanezi cu 256QAM. Din combinarea celor două, obții lista completă.

      Ștergere
    2. Multumesc mult pentru sfat!Eu sunt din Bucuresti.Ce am facut : am salvat lista canalelor avand setata ca tara Ungaria , am rescanat avand ca tara Estonia si din combinarea celor 2 liste mi-a rezultat lista completa.Va multumesc inca o data pentru idee, pentru ca astfel mi-am rezolvat problema.

      Ștergere
  20. Salut,
    Va rog ajutati-ma cu DVB-C-ul asta!!!
    Sunt pe Digi (RCS&RDS) si am un abonament analogic cu antena si receiver/box de la ei cu cartela. Am achizitionat azi un TV Led Samsung 32ES5500V si as dori sa stiu cum sa fac receptia pe DVB-C. Bag cablul care vine de la antena parabolica (care pana acum intra in receiver si din receiver cu un cablu cu mufa EuroScart primeam semnal pe TV-ul vechi) direct in Samsung si ii dau cautare automata de programe pe Cablu-Digital? Trebuie sa schimb inainte de a da cautare programe tara din setarile TV-ului? Daca da, pe care tara?

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Recepția prin satelit se numește DVB-S. Va trebui să folosești în continuare receiverul de la ei și conexiunea Euroscart, deoarece TV-ul tău nu poate recepționa DVB-S. Și chiar dacă ar face-o, nu ai cum să pui cartela în acel TV.
      Nu e nevoie de o nouă scanare pentru programe, acestea sunt deja memorate pe receiverul de satelit.

      Ștergere
  21. Sal.am un tv lh 3000.pot folosi un tel samsung s3.ca telecomanda?.ms mult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut!

      Ma tem ca nu, acel model de TV nu are nici un fel de conexiune de retea. Posibilitatea de a folosi un smartphone pe post de telecomanda este specifica smart-tv-urilor.

      Ștergere
  22. salut ... am un samsung LED xl2370hd .. am dat scanare pe tara Germania si m-ia gasit 118 digitale(nu merg toate toate) +8 radio , 67 analogic

    RăspundețiȘtergere
  23. am un led lg full hd nu mai are imagine dar are sonor ce defectiune poate avea? astept raspunsul vostru urgent va rog

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În ce consta ideea "nu mai are imagine" ? Ecranul e negru complet, sau ai pătraţelul care se plimba pe ecran si vreun mesaj "fără imagine" ? Problema e valabilă indiferent de ce sursa de imagine selectezi? Indicatorul de volum mai apare pe ecran cand dai mai tare sau mai încet?
      Dacă nu se vede absolut nimic, suspectez că poate sa fie o problemă legată de sistemul de iluminare a ecranului, ar trebui sa nu coste prea mult remedierea.

      Ștergere
  24. salut am un tv led lg nu are imagine dar are sonor sesizeaza schimbarea canalelor ce poate avea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca trebuie sa mergi la service. Daca e LED, nu se poate vorbi despre lampa CCFL arsa, iar la LED-uri trebuiesc făcute mai multe investigaţii.

      Ștergere
  25. Salut,
    Am si eu un led cumparat recent. Gasesc interesant la el ca dupa ceva timp in stand by ecranul incepe sa fie luminos. O fi avand o problema sau e ceva specific ledurilor ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-are de ce sa se aprindă, cel puțin nu găsesc eu explicația, exceptând cazrile în care ai setat pornire automată la ora X cu volum zero sau ai programat înregistrări/pornire automată în EPG.
      Când TV-ul e în standby, ecranul trebuie să rămână stins. Dacă manifestarea asta problematică e ușor de reprodus, întreabă-i pe cei de la service, poate știu mai multe. Eu n-aș sun a fără a reseta complet TV-ul (revenire la setările din fabrică) sau fără o revizuire atentă a setărilor de dată/timp și a listei de înregistrări programate în EPG.

      Ștergere
  26. Ai avut dreptate. Pe aceasta cale vreau sa iti multumesc si ptr ca am reusit sa prind canale digitale(132) pe un lg 26lg3100 model de vreo 4 ani care are doar dvb t. Am modificat la cautare modulatia, frecventa dupa indicatii ce le-ai dat la altii si am reusit. Vreau sa iti spun ca posturile hd pe acest lcd de generatie veche se vad la fel de bine ca pe 40es6100, probabil diagonala e de vina si densitatea pixelilor.Oricum e interesant sa prinZi digital pe un tv care nu are dvb c.Poate au decodat semnalul cei de la rds..nu stiu..dar tv-ul merge beton si sunt f incantat. Emil daca vrei candva sa cumperi ceva electro-it din romania..apeleaza la mine, poate iti intorc favorurile rcistrate@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru raspuns!
      Sa stii ca cei de la LG au fost puţin parşivi în ceea ce priveşte specificaţiile seriei xxLGxxxx. Mai exact, modelele iniţiale, care aveau număr de model care se termina cu 000 au tuner DVB-T, aşa "se purta" pe vremea aceea. Ceva mai tarziu au introdus seriile xxLGx100 (3100, ca exemplu), care include şi tuner DVB-C în afara celui DVB-T. Asta se întâmpla pe la finele lui 2009 - începutul lui 2010. Modelele care au acest număr sunt capabile de a recepţiona DVB-C.
      Cu shopping-ul mă descurc, dacă ai vreo propunere de colaborare te rog să foloseşti formularul de contact din josul paginii.

      Ștergere
  27. Va salut.
    Am cumparat de cateva zile o plasma LG,mai exact 50pn6500.In prezent sunt in faza de "break in".Caut sa afisez continut full screen fara sigle,etc.Reda fara probleme mkv-uri de pe stick usb,am inteles ce trebuie in cazul sunetului dts,dar nu stiu cum sa adaug o subtitrare.In timpul redarii nu pot accesa meniul referitor la subtitrari.La setare redare video nu am activ decat formatul imaginii,celelalte optiuni fiind gri.
    Va multumesc anticipat pentru orice ajutor.
    Cu stima Dumiru Florin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am reluat procedura pe TV, pentru că folosesc de ceva vreme acest media player extern http://bit.ly/13j2lVU pentru a economisi timp. Într-adevăr, opțiunea de afișare subtitrare nu apare la playerul integrat din TV dacă nu ai și o subtitrare în fișier extern, cele mai populare formate au extensia de fișier .sub sau .srt.
      LG 32LH5000 nu poate reda subtitrări "embedded", incluse în fluxul MKV, cred că aceeași poveste e valabilă și pentru TV-ul tău.

      Ai următoarele opțiuni disponibile:
      - vezi cu utilitarul 'mediainfo' dacă filmul are subtitrarea pe care o dorești, pe care apoi extragi subtitrarea din .mkv-ul existent cu scule precum MKVcleaver + mkvtoolnix, ii dai același nume cu filmul și o copii în același director cu filmul
      - downloadezi separat subtitrarea (srt, sub, etc) pentru filmul tău de undeva de pe net, îi dai același nume cu filmul și o plasezi în același director

      Ștergere
    2. Multumesc pentru raspuns.Am incercat a doua varianta,am downloadat de pe net subtitrarea,i-am dat si acelasi nume dar degeaba,nu a mers.Pe un leptop cu care am facut downloadul,merge ok.Cred ca trebuie sa mai sap pe net,dar e foarte greu cu romgleza mea.Inca o data multumesc.

      Ștergere
    3. E foarte important ca numele subtitrării să fie identic cu cel al filmului (mai puțin extensia, firește). În faza asta, meniul de la butonul roșu trebuie să aibă opțiuni selectabile pentru subtitrare: fără subtitrare, romana, engleză, subtitrare 1-n, etc, plus setarea decalajului de timp. Apare ceva în meniul acela, sau a rămas tot gri ?

      Ștergere
  28. Sigur numele e identic+ext.Meniul ramane gri.Ma gandesc ca poate nu am setat ceva corect la inceput,cand am pornit prima data tv-ul?Eu am ales tot numai ro.apoi am facut cautare canale complet...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai am prea multe soluții de încercat, m-am uitat și în manualul TV-ului tău, sunt cam puține explicații.
      Țara pe care ai ales-o nu are mare legătură cu subtitrările din filme, poate doar să influențeze setul de caractere folosite la afișare, eventual unele caractere să nu fie prezentate corect, dar în nici un caz să fie absentă toată subtitrarea din cauză ca ai ales ca țară România.

      Cred că nu rămâne decât să:
      - încerci să activezi/dezactivezi subtitrările de la butonul din stânga sus, sub cel de pornire/oprire
      - mergi pe calea 'oficială', crează un video de test cu subtitrare folosind utilitarul oficial DivX și vezi dacă funcționează afișarea subtitrărilor (sau acomodează-te cu modul de lucru cu ele). Avantajul acestui utilitar e că produce video într-un format care este cu siguranță acceptat de TV, doar nu degeaba scrie "DivX HD Certified" pe el

      Ștergere
  29. Scuze ca v-am sacait si bineanteles ca eu greseam.Am modificat corect numele fisierului srt,dar nu am mai verificat si dupa ce l-am scris pe stick si bineinteles ca aparea o eroare.Am reluat procedura dar acum am modificat si numele mkv-ului,ca sa fiu sigur ca sunt identice si...a mers.Inclusiv meniul de subtitrari.Va multumesc mult.
    Cu stima Dumitru Florin.

    RăspundețiȘtergere
  30. salut
    Am o problema cu tv lg 42eh5450 nu afisaza titrarea pentru programele digitale ( cele analogice au titrare) paprika, digi animal world, digi life si altele. ce setari trebuie facute pentru aceasta problema?
    multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  31. Cu scuze pentru nepriceperea mea,am mai postat inainte de ultimul post al dumneavoastra,dar cred ca am facut ceva gresit ca de fiecare data,am "rezolvat"problema doar cu mai multa atentie.Cu film +subtitrare,denumite identic si introduse intr-un folder functioneaza perfect.Eu le copiam pe stick fara a le introduce in acel folder.Va multumesc inca o data pentru ajutor.
    Cu stima Dumitru Florin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine că i-ai dat de capăt!
      Să te bucuri cât mai mult de noul tău TV plasma!

      Ștergere
  32. Buna ziua,
    Am un televizor LG 42LS3450 care nu afisaza titararile la programe gen digi life, digi animal world, tv paprica etc, programe digitale, pe analogic le afisaza. Va rog daca stiti unde am gresit la instalarea televizorului.
    Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bun venit pe blog!
      Nu ai greșit nicăieri, caută pe telecomană butonul pentru subtitrare, la mine e un buton roșu în partea dreapta jos cu acest rol. Acel buton activează/dezactivează afișarea subtitrărilor, atât la programe TV cât și la filme redate de pe USB.

      Ștergere
  33. multumesc mult
    am gasit butonul de pe telecomanda si acum functioneaza subtitrarea.

    RăspundețiȘtergere
  34. Buna seara.Am un LG 32LF2500.......am gasit un update de soft pe LG.COM versiunea U.K(pe situl din romania nici macar nu exista modelul asta de TV).Credeti ca ar afecta negativ cu ceva instalarea acestui update?limba romană ar ramane în meniu?ce îmbunatatiri poate aduce un astfel de update?e posibil sa reblocheze meniurile USB și IMPUT?

    Am un decodor HUMAX HD.................dar azi am facut o scanare a programelor cu cablul coaxial introdus în TV si cu mirare am constatat că imaginea(cel putin a programelor HD) este muuuuuuult mai buna decat cea prin decodor,dar nu am reusit nici cum sa sterg din lista de programe cele care nu ma interesau,după citirea articolului dvs am observat-cred eu-că nu se pot sterge decat modifica ordinea lor-tot e ceva.V-aș ruga sa-mi confirmati pt ca daca reusesc sa le sterg sau macar sa le pun in ordinea care vreau nu vad rostul decodorului pt care plătesc 10ron.Totusi din ce am citit în alt articol al dvs se pare ca nu e recomandata pt canalele HD conectarea decodorul la TV prin mufa scart........credeti ca daca as conecta decodorul cu un cablu HDMI aș obtine o calitate mai buna a programelor?VĂ MULTUMESC

    RăspundețiȘtergere
  35. Bun venit, hori79!
    LG are obiceiul de a nu da prea multe detalii despre actualizări. Din experiența proprie, pot spune că atât timp cât toate merg bine, e de preferat să Nu aplici actualizarea. Din câte știu, actualizarea nu ar trebui să afecteze acele funcții.
    Iar despre ștergerea programelor: nu este posibilă decât la nivel de multiplex/transponder. Însă ar trebui să poți face acele programe sa nu mai fie activate la navigarea obișnuită cu tastele Ch-up / Ch-down, din meniul setare/ editare program selectezi programele care nu te interesează și aplici pentru ele "omitere". La mine se face asta cu tasta albastră de pe telecomandă.

    RăspundețiȘtergere
  36. Hori, uitasem de HDMI: da, programele HD se vor vedea mai bine decât dacă ai folosi conexiune euroscart. Despre programele am SD , aștept sa ne spui cum se vede mai bine: recepționat direct cu TV-ul, sau prin Humax HD

    RăspundețiȘtergere
  37. da....am început sa folosesc un cablu HDMI.......se vede ma i OK ca si cu EUROSCART......programele SD se vad cam la fel si cu decodor si fără.

    RăspundețiȘtergere
  38. Nu inteleg ceva anume, poate stii ceva… am in bucatarie televizor mic simplu, nu HD nici full HD si vad subtitrate la urmatoarele posturi: Digi Life, Digi Animal World, Explorer s.a. pe cand la televizorul Full HD 32ln575s le vad pe toate si cele HD fara sa am aparatul sau cartela insa nu vad subtitrate acele posturi, ai idee cam despre ce este vorba si ce pot face?

    RăspundețiȘtergere
  39. @anonim : pe mod digital se pot transmite mai multe lucruri concomitent. Imaginea este de obicei unică, însă aceasta poate fi acompaniată de mai multe canale audio sau subtitrări. Studiourile TV tradiționale trimit subtitrarea direct suprapusă peste imagine, însă cele moderne trimit fluxuri multiple, permițând abonatului să aleagă canalul audio limba subtitrării sau afișarea acesteia. Caută pe telecomandă butonul "subtitle", apasă-l și alege subtitrarea pe care o dorești.

    RăspundețiȘtergere
  40. LG 32LH200 are interfata CI+ sau doar CI ?as vrea sa folosesc noile SmartDTV de la RDS
    multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Presupun ca te referi la LG 32LH2000, acest TV _NU_ poate utiliza acest card, nici macar cu ultimul update de firmware. TV-ul va recunoaste prezenta modulului CI, insa nu va putea citi informatiile de pe card.
      Va trebui sa folosesti un decodor extern cu modul CI+, sau sa schimbi TV-ul cu unul mai nou, pentru a putea viziona programele extra/premium.

      Ștergere
  41. Salut,
    RDS va oferi interfete CI+, in acest mod nemaifiind necesare decodoarele stand-alone.
    A avut ocazia sa testeze cineva daca o interfata CI+ este compatibila cu seria LH3000? Am gasit pe un singur site olandez cu ca modelele 32 si 42LH3300 ar fi compatibile cu CI+, dar ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am testat eu cardul CI+ pe LH5000, nu merge. Modulul CI+ e recunoscut, dar nu și cardul, iar programele rămân ''Codificate''

      Ștergere
    2. Pe al meu LH3000 merge cardul CI+ (Irdeto de la RDS), vad canalele HBO Max Pack. TV are ultima versiune firmware 3.75.

      Ștergere
  42. Salut
    Am si eu un LG 37LD420, de curand mi-a venit smartcard-ul de la rds, programele HD si restul se vad bine, in afara de unele posturi, de ex:HBO Comedy, Hystori Channel nu isi iau subtitrarea in lb. romana (dupa ce o pun manual merge, pana la schimbarea postului), iar canalul Cinemax este dublat in lb. maghiara, am vb cu cei de la RDS si au zis sa incerc pe alt televizor, si culmea pe alt tv merge totul ok.
    Mentionez ca lg-ul meu e setat ca tara finlanda, ca daca setez tara romania nu gaseste nici un canal digital.
    Ma puteti ajuta va rog sa rezolv cumva problema subtitrarii.
    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  43. Pe LH5000 exista o sumedenie de optiuni unde precizezi tari sau limbi:
    - limba de sistem / generala - eu o tin pe Romaneste
    - localizarea dispozitivului / zona in care este utilizat - am setat Finlanda din motivele expuse mai sus
    - limba subtitrare 1, limba subtitrare 2: acestea sunt de interes pentru tine, se refera la ce limbaje preferate se aleg pentru subtitrare, dintre cele emise de operator. limba subtitrare 1 are prioritate mai mare decat limba subtitrare 2, deci daca selectezi 'Romaneste' si 'English', in aceasta ordine, subtitrarile se vor afisa in romana daca aceasta exista, in engleza daca exista, sau fara subtitrare.
    - limba pentru canalul audio. Transmisia digitala DVB-C permite transmiterea mai multor cai audio pentru un program TV. O cale poate contine un limbaj, sau un format avansat. De exemplu, HBO poate transmite un film cu audio in engleza MPEG Stereo, respectiv Dolby Digital 5.1. Sau Disney Junior poate avea MPEG Stereo in romana, respectiv MPEG stereo in maghiara. Tot asa, selectand Limba audio 1 si limba audio 2, se aleg caile audio preferate.
    Ceea ce ai tu de facut e sa cauti in meniul de setare portiunea de 'limba subtitrare', si setezi acolo 1 si 2 dupa preferinte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut. Am scanat si rapid, si complet, cu optiunea de tara Germania, Irlanda, Elvetia etc. Nimic nu a mers, intre 72 si 80 de posturi digitale. Nu ar fi fost o mare problema, doar ca nu gaseste posturile TVR. De fapt gaseste doar TVR HD. O schimbare a firmware-lui schimba optiunea de tara, adaugand tarile scandinave cu care merge scanarea full?

      Ștergere
    2. Anonim @16 noiembrie 2013, 16:36: despre ce TV este vorba ?

      Ștergere
    3. Confirm si eu lipsa subtitrajului la unele canale la RCS pe televizorul 42LW4500. Am schimbat si am facut toate combinatiile la setarea limbii de subtitrare. Nu merge! Limba canalului audio merge bine. Este vorba evident doar de canalele digitale.
      In plus nu am Finlanda, Suedia sau alte tari scandinave asa ca am scanat pe aproape toate celelalte locatii, de la Albania incepand. Se vad canalele foarte bine dar nu gasesc solutie pentru subtitrare.

      Ștergere
    4. Mugur, presupun ca n-ai omis sa umbli si la butonul "subtitle" de pe telecomanda, nu ?

      Ștergere
    5. Foloseam o telecomanda universala (evident fara buton pt. subtitle). Am cautat-o pe cea a televizorului si am rezolvat. Multumesc!

      Ștergere
  44. Salut. Am un televizor LG LED modelul LG 32LE4500 si de cateva zile nu mai receptionez decat posturile prin cablu, cele digitale nu mi le mai gaseste la scanare. Cand am luat televizorul am setat tara Finlanda, am urmat pasii necesari pentru receptionarea canalelor digitale si a mers fara probleme. Acum imi apare no signal.Care ar putea fi problema?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă apare "No Signal / Lipsă semnal" doar pentru câteva dintre programe, se rezolvă cu o scanare nouă. Dacă au dispărut toate programele, probabil că trebuie să faci o revenire la setarile din fabrică și o nouă căutare de programe.

      Ștergere
  45. Va salut! Sunt posesorul unui led Tv LG 39LN5400 si as avea urmatoarea problema: Tv-ul il folosec in doua moduri: clasic (prin antena) pentru a receptiona televiziunea prin cablu, si modul AV pentru receptia Digi TV Satelit! Atat timp cat nu am posturile memorate de la televiziunea prin cablu, imaginea pe Digi este ok. Insa daca memorez posturile prin cablu si dau apoi comutare de pe modul antena pe cel AV, incepe sa se vada cu anumite interferente(dungulite si liniute) ca si cum s-ar suprapune intr-un fel imaginea de pe cablu cu cea de pe AV. In ideea ca am reusit sa ma fac inteles si cu speranta ca ma puteti ajuta, va multumesc si va urez o seara buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ok, deci folosești conexiunea de antenă pentru TV digital receptionat pe tunerul din TV, plus AV pentru satelit ? N-ar trebui să se influențeze reciproc, semnalul AV nu arede ce să fie modulat în vreun fel care ar putea influența celălalt tuner. Încearcă să depărtezi un pic receptorul de satelit (sau să-l deplasezi un pic mai aproape/mai departe de TV), vezi dacă se schimbă ceva.
      Totuși, mă miră un lucru: pentru ce ar plăti cineva două abonamente distincte către același furnizor: unul la Digi TV satelit + unul la digi TV cablu.

      Ștergere
  46. buna seara am nevoie de ajutot urgent am un lcd led 32 model32LS570S am uitat parola de intrare in meniul de cautare si nu o mai stiu pt ca nu pot prinde nici un canal si nu pot face nici o modificare in tv

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe unele modele de TV mergeau o serie de proceduri:
      - utilizarea super-parolei 7777
      - apăsare tastă meniu și menținere apăsat timp de câteva secunde, apare fereastra cu introducere parolă, utilizarea parolei 8741
      - resetare la valorile din fabrică / factory reset

      Ștergere
  47. Buna seara ,am un LG22LS3500 ,am incercat sa ii setez programele si nu merge nimic ,nici sa schimb tara imi cere o parola ,am incercat 777 ----- 8741 nimic .Nu stiu de unde as putea sa-l resetez pentru ca din setari la fel imi cere parola .
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă nici unul dintre aceste coduri nu merge, nu rămane decat să vă recomand să mai încercați să vă reamintiți codul sau să treceți pe la un service.

      Ștergere
  48. Salut si La Multi Ani !!!! Am un tv lg 32LS... si merg filme pe USB ,doar la cele blu-ray nu recunoaste formatul audio,deci este imagine dar fara sonor! Ce posibilitati sunt pt a rezolva problema fara a folosi HDMI???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut și bun venit!
      Cred că ai de-a face cu problema lipsei decodorului pentru DTS pe TV-urile LG, se rezolvă prin convertirea formatului audio la ceva mai popular, precum AC3/Dolby Digital. Citește secțiunea "Redare filme DivX, MKV HD direct pe TV" din postarea inițială, acolo ai explicațiile despre cum se poate face.

      Ștergere
  49. Am tv lg 42ls3450-za si la filmele de pe stik orice format am imagine si sonor dar nu am subtitrare͵ ce ar putea fi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Radu, situația asta poate apărea dacă filmul tău nu are subtitrarea în fișier extern. Spre exemplu, TV-ul meu nu acceptă subtitrare integrată în fișierul MKV, însă acceptă subtitrări externe în format SUB, SRT, etc.
      Trebuie să pui subtitrarea în fișier .sub sau .srt cu același nume ca și filmul. Găsești aici un ghid (în limba engleză) despre cum se poate extrage subtitrarea din MKV și salva în format SRT.

      Ștergere
    2. Am un tv LG seria LA 64, si as dori sa stiu daca pot sa inregistrez de pe Tv, pe un dispozitiv USB?

      Ștergere
    3. Dacă te referi la LG nnLA640S, raspunsul este DA, funcția se numește "Time Machine". E posibil ca televizorul să aibă o memorie internă pe care să facă înregistrările și să nu ai nevoie de stick USB.
      Nu pot confirma că toate programele pot fi înregistrate, probabil doar cele transmise digital.

      Ștergere
  50. Salut,

    Am un LG42LE5300 de prin septembrie 2012. De vreo 6 luni a inceput sa ii creasca volumul de sunet automat.Nu este o perioada bine determinata de timp la care creste volumul singur. Un exemplu: stau ma uit 5 min la tv, creste volumul de sunet cu o unitate...mai stau 30 secunde, mai creste cu o unitate...mai stau 3 minute, iarasi creste.Am observat ca asta se intampla numai la canalele HD (sau poate o fi si pentru ca 99 % din timp ma uit la HD:) ).Se mai intampla sa se schimbe si canalul singur. Am scos bateria de la telecomanda, face la fel. E foarte enervanta problema.
    Nu stiu de la ce ar putea fi si mi-e greu sa cred ca am fantome in casa care apasa pe butonul de volum de la TV.

    Am oprit si functia de voce clara. Sa dau un reset la setarile din fabrica sau e o problema tehnica?

    Astept raspuns, daca sunteti amabil !

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut,
      Cred că e o problemă care necesită o vizită la service. Ar trebui, totuși, să fie ușor de reprodus acolo.
      Eu am avut o altă problemă, care a durat doar câteva zile, apoi a dispărut așa cum a apărut: deândată ce apăsam ceva pe telecomanda, respectiva comandă se repeta mult și bine, vizibil mai ales la tastele direcționale sau la volum. În cazul meu nu era vorba despre telecomandă, pentru că repetiția comenzii dura inclusiv și după ce scoteam bateriile din telecomandă.

      Succes!

      Ștergere
    2. Multumesc pentru sfat !...Se pare ca la mine nu a mai disparut comanda "automata" :).

      Intre timp am resetat ca din fabrica si am facut si update de versiune de LG, disponibil pe site, dar degeaba.
      Si eu ma gandeam sa o trimit la service mai ales ca imi expira garantia in septembrie. Mi-e sa nu fie ceva " local", sa trimit televizorul pana acolo, si la service sa nu se reproduca problema si sa imi ia si bani degeaba. Oricum asta o sa fac, ca de umblat "in spate" nici nu ma pricep (chiar daca am gasit ceva explicatii dar pe televizoare Samsung carora le descreste volumul pana la 0 - invers situatiei mele) si nici nu vreau sa le dau motiv celor de la service sa nu imi mai repare in garantie.

      In fine, e ciudat sa vezi ca un TV din 2012 poate sa produca un asemenea bug.

      Ștergere
    3. Ti-l repar eu,pt DOAR 50 lei.Problema e ca eu sunt din Piatra Neamt.Sunt depanator tv din '94.0749-674 788.

      Ștergere
  51. Am un LG 42LV340A-ZG dar pe usb nu imi citeste MKV...numa cand vrea si nici sunetu,unele filme is mute...exista vreun update ceva sa ii fac ceva ?Ma gandesc ca exista vreun frimware ?ma puetei ajuta cu vreo sugestie ?:)Mersi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-ar putea să nu meargă sunetul, dacă este în format DTS. Vezi mai sus cum se poate converti în format AC3/Dolby Digital.

      Ștergere
    2. K...dar exista vreun frimware pt asa ceva...nu ma intereseaza daca pierd garantia.

      Ștergere
    3. Nu am auzit să existe asemenea firmware. Aparatele de la LG care suportă DTS au logo-ul DTS pe ele, e vorba despre playerele Blu-ray.

      Ștergere
  52. buna, am un LG 32LA6130si dupa ce pam pus smart cam-ul de la RDS toate programele sunt amestecate. Cum as putea sa le aranjez (de ex 1=tvr1, 2=tvr2, 3=prima s.a.m.d)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frumos model LG-ul tău 32LA6130, să-l stăpânești cu drag!
      Eu am alt model de TV, care are opțiunea de numerotare automată bifată în mod implicit. Această opțiune apare doar în momentul în care fac scanarea de programe. Pe TV-ul meu, reordonarea se poate face din meniul 'Channel edit', dacă nu mă înșel (nu folosesc această renumerotare).
      Prin re-scanare cu acea optiune debifata, devin disponibile opțiunile de mutare program în editor, pe lângă opțiunea de omitere. Nu garantez că pe TV-ul tău această opțiune e numită la fel sau că apare în același loc.
      Spune-mi, te rog, TV-ul tău redă filme cu sunet DTS de pe stick/hard disk USB extern?

      Ștergere
  53. Salut, am achizitionat un LG 42LB730V . M-ar ajuta o parere despre el(nu am gasit multe reviewi-uri) si am si o intrebare. Partea cu finlanda/suedia funtioneaza si pe acesta?Pentru ca nu gaesc nici un canal HD pe RDS-RCS. Mentionez, este cu webOs, influenteaza cu ceva? Are DVB-C si DVB-T2. In rest daca sunt ceva intrebari legate de noul WEB-OS al LG-ului, pot raspunde cu cea mai mare placere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Alex,

      Încearcă așa: meniu / setări / revenire la setările din fabrică / setare tară la România / limbă română. Când ajunge la căutarea de programe, îi specifici "UPC" sau "Alți operatori" și bifezi "căutare completă".

      Ștergere
  54. De ce pe un lb650 la transmisie dtv nu apare suptitrarea de exemplu la mai multe programegen: digi live ,history chanel si altele?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru ca pe aceste programe nu se suprapune din studio subtitrarea, aceste programe 'internationale' se transmit cu subtitrari si cai audio multiple. Trebuie sa selectezi din telecomanda afisarea (sau nu) a subtitrarii, eventual si in setari, preferintele de limba de afisare a subtitrarii.

      Ștergere
  55. Am nevoie de putin ajutor si de cineva care are cunostinte despre ce se intampla cu televizorul cand folosesc netul si vreau sa vad filme prin dlna prin cablu UTP,aseara din nou am vrut sa vad un film prin dlna si nu am mai reusit, se pare ca viteza la net se pierde din nou pe tv in urma testelor 14 mb dow si 90MBuplod ,pe acelas cablu conectat la leptop obtin aceste viteze 94dow si 94up ...

    Posted Image

    router d-link615 am instalat chiar alt custom firmware DD-WRT se misca chiar nespus de bine doar cu televizorul nu am viteza la net,voi ce routere folositi,luminati-mi mintea nu mai stiu ce sa fac ......

    Acum cateva zile am reust sa obtin o viteza buna la net pt televizor comutand cablu de la tv pe lan4 de la router si cablul de la calculator pe lan3,dar intre timp iar sa inrautatiti treaba chiar nu imi dau seama de ce ,in tot acest timp cand fac testul pe tv nu am trafic la net sa imi consume banda!!!!
    Si nu inteleg de ce in test pe tv obtin o viteza buna la uplod 90MB si download nu vrea......si asta se intampla pe 42ln575sPosted Image
    Prin wireless reusesc sa vad filmele prin dlna am o viteza mai buna la net 24Mb si 60Mb upload,dar eu vreau sa folosesc reteaua prin cablu pentru simplul fapt ca este mai stabila ....
    Am incercat toate softurile pt dlna Plex Media Server ,LG Smart Share...doar prin wireless reusesc sa vad filmele bluray fullhd1080!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din cate se pare, problema poate fi legată chiar de conexiunea prin cablu. Incearcă să folosești și un alt cablu, poate se remediază downloadul lent. Din câte spui, se prea poate să existe o problemă legată de transmisia IP spre TV-ul tău.

      Ștergere
  56. Posted Image http://my.jetscreenshot.com/demo/20140827-wtqx-190kb acesta este rezultatul de la testul de pe leptop pe acelas cablu care este legat la tv !!!

    RăspundețiȘtergere
  57. Buna,
    Am un LG26LD350 din 2011, pe UPC. La scanare am selectat mod 'complet'. Prima optiune este Tv digital, a 2-a optiune este radio si a 3-a Tv cablu. Cum as putea inversa optiunea 2 cu 3 ?
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut,
      Cred că nu poți schimba ordinea asta. Din câte știu, e vorba doar despre o indicare a ceea ce a găsit, posibil și a modului în care programele sunt afișate în meniu. Eu fac omitere la TV cablu (analogic), așa că am o listă de programe mai scurtă :-)

      Ștergere
  58. Buna ziua.
    am o problema cu un TV LG LED 42LE-4500: de cateva saptamani imi apar doua pete (la inceput era doar una) pe tv una in sus-ul ecranului si alta in jos-ul lui, care par a fi 2 led-uri care se tot sting automat functie de lumina din background (acum stau mai mult stinse decat aprinse). Am incercat sa vad daca pot elimina aceste pete din setarile tv-ului dar fara nici un succes.
    A mai intampinat cineva aceasta problema? Daca da cum ati rezolvat-o?

    Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  59. @Anonim: Problema cu spoturile întunecate ține de caracteristica "Spot Control", poți încerca să dezactivezi această funcție dacă este prea deranjantă manifestarea problemei.
    Rezolvarea reală se face în service.

    RăspundețiȘtergere
  60. M-am conectat recent la reteaua RCS&RDS ISP:RCS&RDS FiberLink1 IP dinamic <54 Mbps prin Modem ZTE ZXA10 F625G Optical Network Terminal (furnizeaza si semnal TV digital si analogic); Router wireless: CISCO Linksys EA3500-EZ. Am ramas conectat si la TELEKOM prin conexiune HDMI intre TV LG 55LH5000 si receiver HD TELEKOM. De cand am efectuat aceasta conexiune la RCS&RDS, Home Cinema LG BluRay nu mai functioneaza decat ca amplificator de sunet si practic software-ul s-a dat peste cap:

    Pe data de 03.05.2010 am achizitionat de la METRO 2 BRASOV un Home Theater Cinema LG HT HB954PB si 2 TV LED LG 55LH5000. HT HB954PB il folosesc conectat prin SIMPLINK (prin cablu HDMI) cu un TV LCD LG 55LH5000.
    Din pacate HT HB954PB nu mai functioneaza decat ca amplificator pentru boxele 5.1 ale sistemului, activat prin SIMPLINK (pe display apare mesajul "SIMPLINK ON") activat de pe telecomanda 55LH5000, HT fiind astfel actionat numai cand este oprit. In toate celelalte cazuri dupa ce il deschid afiseaza pe display mesajul continuu "PLEASE WAIT" si nu mai raspunde la nici o comanda (SIMPLINK, BluRay, DVD-filme, CD-muzica, radio FM, menu etc), cu exceptia controlului de volum. HT HB954PB este conectat la internet, dar nu si-a efectuat pana acum nici un software up-date.

    Date Home Theater Cinema HT HB954PB:
    SVC CODE: HB954PB-DD BHUNLL, MADE IN INDONESIA
    S/N: 912NFK210227 DECEMBER 2009

    Am contactat Centrul pentru Relatii cu Clientii LG Electronics Romania si mi-au dat urmatorul raspuns:
    - Efectuati o resetare la valorile din fabricatie ale TV-ului la care este conectat sistemul HT (55LH5000), accesand SETARI - OPTIUNI - SETARI DIN FABRICATIE (astfel se vor fixa eventualele erori software);
    - Incercati conectarea HT si la un alt TV (pentru a vedea daca mesajul “Please wait” si daca se permite conexiunea);
    - Verificati daca versiune de soft a sistemul HT954PB este cea de pe site-ul companiei, www.lg.com/ro din pagina produsului, la sectiunea SUPORT PRODUS - MANUALE SI SOFTWARE - ACTUALIZARI SOFTWARE sau una superioara; pe site veti gasi fisierul reprezentand noua versiune de software, precum si ghidul pentru realizarea update-ului, in format .pdf;
    Daca simptomul persista in urma pasilor de mai sus, va recomandam sa luati legatura cu unul din service-urile autorizate LG pentru o expertiza a produsului si eventuala resoftare contra cost (produsul nemaifiind in garantie).

    Am resetat 55LH5000 si am efectuat update software, dar nu am reusit sa fac update software la Home Theater Cinema HT HB954PB (nu se conecteaza cu stick-ul USB pe care am efectuat update software de pe internet). Am resetat HT si am conectat HT HB954PB si la alt TV LG 55LH5000. Nu s-a schimbat nimic in comportamentul sistemului descris.

    Aveti idee cum se poate rezolva aceasta problema?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Dan,

      Mi-ar prinde bine să știu care este diagrama conexiunilor pe care le are Home-Theater-ul tău HB954PB. Mă interesează în mod special conexiunile HDMI. Din câte îmi dau seama, ar trebui să ai un cablu optic de la TV la home-theater pentru ieșirea audio de la TV către HT, respectiv un cablu HDMI de la HT (HDMI-out) către una din intrările TV-ului pentru a vizualiza imaginile din HT pe ecranul TV.
      Ca sugestie de depanare: Încearcă să utilizezi un alt cablu HDMI sau să folosești conexiunile pe componente pentru video out (cei 3 conectori tip RCA), cu titlu de test.

      Ștergere
  61. Buna seara.Am aprins plasma si era imaginea complet neagra, sunet este, la fel si volum este si posturie le pot schimba numai k imaginea e neagra.Ma puteti ajuta cu un sfat? Ce sa ii fac cum s-o rezolv aceasta problema? Va rog frumos, multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  62. Buna prieteni, am un LG 42LB5500 la care i-a murit imaginea, sunet are, merg canalele insa nu se mai vede nimic. Chestia asta a aparut dintr-o data. Va rog, daca puteti sa-mi spuneti ce as putea sa fac? Multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Octav,
      Nu pot sa te ajut într-un mod pertinent. E posibil să se fi defectat circuitele care se ocupă cu luminarea ecranului.

      Ștergere
  63. Salut...am un tv lg flatron m2362d si nu scanează dtv...doar analog.Ma poate ajuta cineva?Merci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bogdan, încearcă o resetare completă.

      Ștergere
    2. Am încercat de mai multe ori...tot nu merge....

      Ștergere
    3. Tocmai m-am uitat la specificiatiile LG-ului tau, se pare ca nici nu stie DTV decat prin antena, nu pe CaTV.

      Ștergere
  64. Salut. Am o plasma LG 50PS3000 si nu prinde digital. Ce pot sa fac . Am incercat toate variantele posibile. Cablu tv il am de la upc. Ma poate ajuta cineva

    RăspundețiȘtergere
  65. Salut
    Am si eu o problema cu un Lg43LH541V.De ceva vreme nu mai vede subtitrarea de pe suportul usb,desi urmez aceeasi pasi ca intodeauna.O fi umblat piciul meu la telecomanda. Am citit un comentariu cum ca daca in timpul redarii filmului apesi butonul rosu,se schimba formatul subtitrarii din implicit in latino 2....ideea este ca nu vrea sa afiseze nimic,daca apas butonul ala. Si nici nu stiu cum as mai putea schimba valoarea aia,din alta zona a setarilor.

    RăspundețiȘtergere
  66. Buna ziua . Am un tv lg lw5500Eu 3d cumparat din 2011 nu mai gaseste nici un program tv la scanarea digitala si analog (mentionez ca am adus un alt tv l am conectat la acelasi priza tv si a functionat )
    La tv functioneaza usb hdmi audi folosind un media player
    Singura lui problema este scanare (gasirea posturilor tv) Nu gaseste nimic
    Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns
    Multumesc .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut,
      Problema pe care o descrii pare să fie cauzată de o problemă la conexiunea de antenă ori la tunere(analogic + digital). Ori e ceva defect la cablu, ori sunt defecte tunerele. Probabil că nu ai cum să o rezolvi fără service.

      Ștergere
  67. Salut prieteni am si eu o problema la tv lg smart 3d nu mai imi apare resetare din fabrica ce trebuie sa fac sa imi apara din nou

    RăspundețiȘtergere
  68. La televizoarele seria LK, se pot reordona canalele pentru că din Setări, "Gestionare canale", nu există nici o opțiune pentru așa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  69. Mulțumesc mult! Setand la tara Finlanda am reușit sa instalez canalele digitale. A durat mult dar a meritat.

    RăspundețiȘtergere

Super ofertă la eMag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...