sâmbătă, 23 ianuarie 2016

Serviciile Netflix în România - o experiență scurtă pentru mine

Știu demult despre existența Netflix, cred că acest nume mi s-a întipărit în memorie după ce mi-am cumpărat, cam prin 2010, primul media player cu conexiune la internet, micuțul WD TV Live. Evident, la data respectivă serviciul Netflix era blocat pentru utilizatori din România, așadar a trebuit să mă mulțumesc cu prezența iconiței în meniu, fără să pot face nimic cu ea.
De atunci până în prezent nu am simțit că Netflix ar fi fost ceva fără de care nu pot trăi, însă am primit bine vestea că pot accesa și eu Netflix, din România. In ianuarie 2016 Netflix a ridicat restricția de acces pentru o multitudine de țări, astfel că acum se pot număra pe degete țările care nu au acces la serviciile Netflix. Așa că mi-am făcut un cont și am început să testez personal serviciul.

Pentru cei ce încă nu știu, Netflix oferă acces prin intermediul conexiunii la internet către o librărie destul de vastă de filme și seriale, pe bază de abonament. Valoarea pe care alegi să o plătești lunar decide nivelul de detaliu al filmelor pe care le vizionezi, respectiv numărul de dispozitive tv, tabletă, player, PC) de pe care poți accesa serviciul:

Abonamentele Netflix

Planul de bază - 7,99 € - permite vizionarea pe un singur dispozitiv, cu rezoluție standard
Planul standard - 9,99 € - permite vizionarea pe 2 dispozitive, inclusiv cu rezoluție HD *
Planul premium - 11,99 € - permite vizionarea pe 4 dispozitive, cu rezoluție Ultra HD *
*) Trebuie ca și filmul dorit să fi fost filmat la rezoluție HD/Ultra HD
Plata se poate face direct cu card sau prin PayPal, după preferințe.

Netflix pe PC, în browser web

Nu știu din ce cauză, primul film pe care am ales să-l vizionez a fost Gravity, nu neapărat un titlu vesel dar SF, un gen care mă prinde ușor, plus că a câștigat și 7 premii Oscar. L-am vizionat pe mobil (cu ecran de 5.5 inci, full HD), prin intermediul aplicației pentru Android.

Netflix pe mobil - Gravity


După ce am văzut Gravity, am trecut și la al doilea titlu, tot SF, în regia lui J.J. Abrams (da, acel JJ Abrams care a regizat și producția Star Wars episode 7): Star Trek: Into the darkness.

Două filme, 223 minute, În care am utilizat doar aplicația Netflix pentru Android, pe mobil, cu căști și am observat că

#1 - Sunetul filmelor pare să nu fie convertit la 2 căi pe dispozitive cu 2 difuzoare

Nu am avut probleme cu imaginea, însă au fost momente când sunetul părea ca ar fi trebuit să aibă mai multe detalii, ca și cum aș fi fost servit cu un flux audio Dolby Digital 5.1 dar din care eu ascultam doar două căi. Cine știe, poate că sunetul chiar era 5.1 surround sound, iar telefonul nu a făcut automat conversia la stereo.
E foarte probabil că vizionarea pe TV-uri / playere cu sistem audio 5.1 nu genereze astfel de neajunsuri 

#2 - Uneori apar întreruperi
Fără indicație de "buffering","încărcare" sau similare, pur și simplu filmul se oprea. Partea bună e că reluarea vizionării a funcționat imediat, fără alte bătăi de cap.

#3 - Nu există subtitrări în limba română

Deși nu am probleme în a înțelege limba engleză, alți membri ai familiei mele nu au ajuns la același nivel de stăpânire a unei limbi străine, fiindu-le greu astfel să recepționeze mesajul transmis verbal.

#4 - Subtitrarea este afișată  fără umbră 

Presupunând că preferi să citești una dintre subtitrările disponibile, trebuie să te acomodezi la scris de culoare galbenă sau alb, fără contur. De când eram mic copil, am fost nemulțumit de fiecare dată când a trebuit să citesc subtitrări fără contur afișate suprapus cu altceva decât un funtal negru. Pur și simplu scrisul fără contur peste imagine este mult mai puțin lizibil.


#5 - Librăria de filme nu e chiar atât de vastă

Sunt momente când vrei să revezi un film nu tocmai nou, și presupui că biblioteca Netflix te poate ajuta rapid, fără să fie nevoie să comanzi filmul prin magazine. Ori Netflix nu a reușit să mă ajute să revăd  Pirates of the Caribbean sau Bruce Almighty, însă include titluri precum Lord of The Rings

Așadar... este Netflix un serviciu pe care să te bazezi? Unde găsești titlurile pe care le dorești? Vi se pare satisfăcător ?
Vă rog să folosiți formularul de mai jos pentru a vă spune părerea

Ți-a plăcut această postare? Spune și altora!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Super ofertă la eMag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...