luni, 26 octombrie 2015

Lenovo Vibe Shot

Sunt foarte rare cazurile în care producătorii de telefoane fac ieșiri din tipare, probabil că sunteți plictisiți de șabloanele clasice de design ale smartphone-ului. Printre excepții pot enumera repoziționarea butoanelor de volum într-un loc mai puțin așteptat, sau includerea unui bliț cu xenon și a unui set semnificativ de butoane dedicate funcțiilor asociate fotografierii. 

La începutul anului 2015, Lenovo a prezentat în cadrul MWC 2015, modelul Vibe Shot, un smartphone care nu doar arată bine ci este și foarte simplu de manevrat atunci când este folosit pentru fotografiere. Citește în continuare și află dacă este potrivit pentru tine!

Atenția dată fotografierii este evidențiată nu doar prin design, ci și prin utilizarea unei camere foto/video performante și a două butoane dedicate.

Lenovo Vibe Shot - Design

Prima impresie pe care o dă Vibe Shot este de telefon bine construit, compact, ușor și foarte subțire. La prima vedere ai crede că ai de-a face cu un aparat foto ultra compact, camera fiind bine evidențiată, iar acest sentiment este accentuat și de cele 2 butoane dedicate fotografierii.



Având doar 7,5mm grosime, e greu de crezut că acumulatorul poate avea generoasa capacitate de 3000 mAh, în multe alte telefoane subțiri, capacitatea acumulatorului rareori depășește 2000 mAh. Diagonala ecranului are 5 inci, o dimensiune suficient de mică pentru a mai putea fi introdus ușor în buzunar, dar suficient de mare pentru a oferi o abundență de informație, în timpul citirii paginilor web sau a documentelor.



Spuneam la început despre curajul de a ieși din tipar: Vibe Shot este echipat cu 2 butoane special dedicate fotografierii:


Butonul "Smart / Pro" selectează modul de lucru al camerei foto: "Smart" este ceea ce oferă majoritatea camerelor de pe telefoane, mod de alegere automată a setărilor de fotografiere, în timp ce modul "Pro" este de mare interes pentru utilizatorii de aparate foto avansate, oferind acces rapid setărilor ISO,  diafragmă, timp de expunere, compensare expunere etc.



Pe partea din față se observă camera frontală, difuzorul și ecranul IPS, urmate în partea inferioară de 3 butoane capacitive dispuse în afara suprafeței ecranului. Conturul exterior este realizat din metal, având 2 grile în dreptul difuzorului (da, singurul difuzor). Pe partea laterală dreapta sunt amplasate butoanele pentru volum/pornire și butoanele dedicate camerei foto, iar pe laterala stânga se află sertărașele pentru cele două microSIM-uri, respectiv cardul de memorie microSD. Este interesantă dotarea cu un locaș în care se poate introduce un șnur pentru prinderea telefonului.

Partea din spate este realizata dintr-o banda metalică dispusă longitudinal, care încadrează camera și grupul tricolor de LED-uri ale flash-ului, pentru restul părții din spate fiind folosit un material negru lucios, care este un adevărat magnet pentru amprente.

Lenovo Vibe Shot - Specificații 

  • Ecran de 5 inci, cu tehnologie IPS, Full HD 1080x1920pixeli, cu densitate de pixeli mai mare de 400ppi
  • Sistem de operare Android 5.1 Lollipop (aparatele cu ROM ROW)
  • Procesor Qualcomm MSM8939 Snapdragon 615, octa-core 64 bit (4 nuclee A53 la 1.7GHz + 4 nuclee A53 la 1 GHz)
  • 3 GB RAM, 32 GB stocare internă
  • Slot card microSD, ce suportă carduri până la 128GB
  • Cameră principală de 16 megapixeli, cu stabilizare optică și bliț tri-color
  • Camera auxiliară de 8 megapixeli, focus fix
  • dual-sim (format micro-sim)
  • Conectivitate rețea: 4G (LTE FDD Band 1/3/7/8/20 | LTE TDD Band 40), 3G (850/900/1900/2100 Mhz), 2G (GSM 850/900/1800/1900 MHz)
  • Senzori: gravitațional, proximitate, lumină ambientală, busolă
  • Acumulator integrat, capacitate de până la 3000 mAh

Tradus în limbaj mai uman, cele de mai sus ne spun că ecranul oferă imagini cu contrast ridicat, pe care fotografiile și textul arată foarte bine. Cei 3 GB RAM împreună cu cele 8 nuclee ale procesorul contribuie la rapiditatea telefonului. Camera principală fotografiază și filmează fără  tremurare/mișcare datorită stabilizatorului optic, iar cei 3000mAh ai acumulatorului pot oferi cel puțin o zi de utilizare fără încărcări intermediare, chiar și în condiții de utilizare mai intensă.



Lenovo Vibe Shot - Performanță

 

  • Intervalul de timp de la apăsarea butonului dedicat pentru cameră până când poate fi capturată prima fotografie este de 1 secundă. Alte telefoane au nevoie de mai mult timp, spre exemplu LG G4 are nevoie de 4 secunde. 
  • Reprezentarea culorilor pe ecran este foarte bună, gamutul acoperind spațiul de culoare sRGB în proporție de 100% , respectiv 94% din AdobeRGB (conform acestor măsurători)
  • O singură încărcare a acumulatorului este suficientă pentru mai bine de 10 ore de navigare web prin conexiune WiFi sau redare video, mai bine de 17 ore de convorbiri telefonice sau pentru 3,5 ore de jocuri 3D
  • Camera foto oferă imagini mai detaliate decât camera de 13 megapixeli de pe Asus ZenFone 2 (puteți vedea aici o serie de fotografii pentru comparație)

Lenovo Vibe Shot - Variante constructive


Lenovo Vibe Shot a fost introdus inițial pe piațele asiatice, folosind interfața pe care Lenovo o numește "VibeUI". Abia în luna octombrie am putut vedea prezentat același telefon și pe site-ul oficial Lenovo România.
Există două variante oficiale de ROM pentru majoritatea telefoanelor Lenovo: unul proiectat pentru China, denumit VibeUI, iar cel care se adresează piețelor internaționale este cunoscut cu numele ROW (abreviere de la Rest Of the World). ROM-ul VibeUI nu include aplicațiile Google (Play/Plus/etc) și e posibil ca unele frecvențe de rețea 3G/4G să nu fie disponibile. Așadar, dacă doriți să achziționați Lenovo Vibe Shot, recomand să căutați un model comercializat în afara Chinei, cu ROM-ul internațional.
Am identificat pe eBay urmatoarele variante:

  • Lenovo Vibe Shot Z90-3 - echipat cu 16GB stocare internă, 3 GB RAM
  • Lenovo Vibe Shot Z90-7 - echipat cu 32GB stocare internă, 3 GB RAM

Ca prezentare vizuală, există trei culori în care se produce Lenovo Vibe Shot: Roșu carmin, alb perlat și gri grafit



Ți-a plăcut această postare? Spune și altora!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Super ofertă la eMag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...