miercuri, 13 noiembrie 2013

Consorțiul SD a publicat un nou set de specificații de viteză

Datorită cererii din partea producătorilor de echipamente audio-video, consorțiul SD a elaborat o nouă specificație pentru a indica viteza de operare a noilor carduri SD.

Camerele video care înregistrează cu rezoluție UHD (ultra HD) au nevoie de rate de scriere mai ridicate, de 30MB/s (sau 240 megabit, dacă vă place să citiți în biți în loc de baiți) pentru a putea salva materialele cu rezoluție 4K2K. Factorul de noutate este simbolul U3, care certifică posibilitatea cardului SD, sau a dispozitivului de citire/scriere, de a transfera date cu o rată minimă de 30MB/s. Această notație poate apărea atât pe cardurile cu interfața deja clasică UHS-I, cât și pe cele de generație mai nouă cu interfață UHS-II.


Ce semnificație au simbolurile UHS-I, UHS-II ?

Pe cardurile de memorie SD și dispozitivele care le folosesc, veți putea întâlni fie indicatorul de compatibilitate de interfață (UHS-I, UHS-II), fie indicatorul de clasă de viteză (U1, U3), după cum se poate vedea mai jos



UHS-I denotă un produs, fie card, fie cititor, etc, capabil de a transfera date cu până la 104 MB/s (832 Mbit/s). Această cifră nu este garantată, viteza depinzând și de alți factori.

UHS-II denotă un produs (card, cititor de card, etc) capabil de a transfera date cu rate de până la 312MB/s (2496Mbit/s).

U1 si U3 reprezintă clasa de viteză: U1 pentru carduri care pot transfera cu minim 10MB/s, U3 pentru carduri care pot transfera cu minim 30MB/s. Aceasta nu reprezintă viteza maximă, ci doar cea minim garantată de producător

Cardurile din categoria U1 sunt ideale pentru utilizare în aparate foto și camere video ieftine, care pot înregistra video în format AVCHD/h264. Pentru aparatele foto rapide, de tip DSLR, camere video 3D, etc, sunt recomandate carduri mai rapide, de clasă U3. La ora actuală, deși nu sunt marcate special în acest sens, există o serie largă de carduri care deja satisfac clasa de viteză U3, deși pe ele nu apare această inscripție.


Ți-a plăcut această postare? Spune și altora!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Super ofertă la eMag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...