joi, 17 octombrie 2013

A fost lansat Windows 8.1

Compania Microsoft a anunțat inițial că versiunea revizuită a Windows 8, mai exact update-ul cu numele Windows 8.1, urmează a fi lansat în 18 octombrie.
Distribuirea se va face în stagii diferite, deci nu va apărea pe toate PC-urile care rulează Windows 8 în același timp.

Din fericire, chiar pe situl Microsoft există o pagină de unde se poate începe descărcarea, indiferent dacă a apărut sau nu în lista de actualizări Windows Update.


Ce aduce nou Windows 8.1?

Lista completă a elementelor nou introduse este destul de lungă, cuprinde o serie de îmbunătiri în ceea ce privește destionarea dispozitivelor în organizații, de mobilitate, de securitate, lista completă se poate consulta pe situl Microsoft.
Dintre acestea, majoritatea utilizatorilor vor fi interesați de următoarele:

Meniul Start revine

Una din marile probleme pe care le rezolvă această actualizare este lipsa familiarului meniu start, cu care ne-am tot obișnuit de prin 1995 încoace. Se păstrează și interfața Metro, însă acum utilizatorul are furnizată "din fabrică" posibilitatea de a selecta stilul interfeței, fără a mai apela la diverse aplicații substituente ale meniului, precum StartMenu 8 sau Meniul Start Pokki.

Imprimare NFC și WiFi Direct

Noile tehnologii implementate pe dispozitive mobile nu aveau cum să nu fie luate în vizor și de Microsoft. Acum este posibilă utilizarea unor imprimante de proximitate sau compatibile cu standardul WiFi Direct.

Funcție de Hotspot mobil

Este simplificată configurarea și utilizarea utilizarea unui dispozitiv ce rulează Windows 8 pe post de punct de acces la rețea WiFi, în scopul partajării unei conexiuni mobile cu acces la internet.


Pornire direct în Desktop

Această funcționalitate a fost până acum oferită de aplicațiile alternative pentru meniu start, acum este integrată în Windows.

Mai sunt incluse multe alte lucruri interesante, din care menționez: posibilitatea de a bloca parțial accesul la date de pe dispozitiv (util întreprinderilor), DirectX versiunea 11.2, cu suport pentru scalarea DPI, conectarea automată la rețele VPN atunci când acestea sunt necesare aplicațiilor, includerea Outlook RT pe dispozitivele care rulează ediția RT, etc.


Dacă cele de mai sus te-au făcut curios să afli cum arată actualizarea, iată și link-ul către pagina de unde se poate descrăca Windows 8.1.


Ți-a plăcut această postare? Spune și altora!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Super ofertă la eMag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...