miercuri, 13 februarie 2013

HTC One X+ - smartphone profesional, cu stil

E nou nouț și greu de găsit în România. Este nava amiral de la HTC la ora actuală, având în echipare cea mai mare cantitate de memorie existentă într-un smartphone HTC, un ecran de dimensiuni generoase și calitate excelentă a imaginii, într-un corp compact și stilat. Este HTC One X+

HTC One X+

HTC One X+ merge pe urmele lui HTC One X păstrând designul elegant şi funcţionalitatea interfeţei Sense, însă beneficiază de performanţă îmbunătăţită cu ajutorul procesorului nVidia Tegra 3 ce operează la 1,7 GHz, capacitate de stocare mărită până la 64 GB şi baterie cu capacitate mai mare cu 16%. Dacă înfăţişarea nu a beneficiat de un număr semnificativ de schimbări, nu pot spune acelaşi lucru despre componentele interne. Subsistemul grafic a beneficiat de o îmbunătăţire, acum este echipat cu ULP Geforce 2, este posibilă conectarea în reţele 4G/LTE iar conexiunea WiFi este dual-band.


HTC One X+ - Design, specificaţii


Pentru modelul precedent One X sunt disponibile culorile alb şi gri, de această dată HTC oferă opţiuni de culoare "Polar White" şi "Stealth Black". Cele trei butoane capacitive de pe partea frontală au de această dată culoarea roşie, fiind vizibile şi în mod standby. Corpul are o textură mată, care previne apariţia amprentelor şi oferă o senzaţie plăcută la atingere. Sigla "Beats Audio" de pe spate are o dimensiune mai mare iar camera beneficiază de o decoraţie în formă de inel de culoare roşie.

Elementele vizibile pe HTC One X+ sunt difuzorul, camera secundară şi tastele capacitive pe partea frontală, butonul de control al volumului pe partea dreaptă, butonul power/stand-by, conectorul pentru căşti, slotul pentru micro-SIM şi unul dintre microfoane în partea superioară, iar pe partea inferioară se găseşte doilea microfon.
Conectorul micro-USB este amplasat în partea stângă, opus butonului pentru volum.
Tot pe partea frontală există un element greu de observat atunci când este inactiv: LED-ul de notificare. Acesta este mascat într-unul dintre orificiile care maschează difuzorul, fiind vizibil doar atunci când semnalizează un eveniment: apel pierdut, baterie descărcată, notificări de la aplicaţii de mesagerie, etc.


HTC One X+



Pe spate domină camera şi bliţul, urmate de siglele HTC şi Beats Audio. În partea dreaptă se găseşte o serie de contacte metalice, care folosesc pentru conectarea cu sistemul de andocare, iar sub sigla Beats Audio se află grila difuzorului integrat.

HTC One X+ - vedere din spate
Sumarul specificaţiilor pentru HTC One X+

  • Procesor nVidia Tegra 3, 1,7 GHz, însoţit de Geforce 2 ULP
  • Ecran Super LCD HD de 4,7 inchi, cu rezoluţia 1280x720 pixeli, 312 pixeli/inch, protejat cu Corning Gorilla Glass 2. Ecranul are o rată de contrast nominală peste 1000:1.
  • Memorie RAM - 1 GB
  • Dimensiuni -134,4 x 69,9 x 8,9 mm, greutate 135 grame
  • Memorie internă pentru stocare: 64 GB, nu este posibilă extinderea acesteia cu card microSD
  • Compatibilitate cu reţele GSM/2G (850, 900, 1800 şi 1900 MHz), 3G (850, 900, 1900 şi 2100 MHz) şi 4G (850, 1900, 2100 MHz), NFC
  • Compatibilitate cu reţele WiFi 802.11 a/b/g/n în benzile de 2,4 şi 5 GHz
  • Cameră principală de 8 megapixeli, capabilă de a înregistra video full HD 1080p cu 28 cadre/secundă şi fotografiere în timpul filmării, cameră secundară de 1,3 Mp.
  • Senzori: accelerometru, giroscop, proximitate, busolă electronică
  • LED de notificare multicolor
  • Sistem de operare Android 4.1.1, cu interfaţa HTC Sense versiunea 4+
  • Funcţii speciale: TV-Out (cu adaptor comercializat separat), sistem activ de reducere a zgomotului ambiental (cu ajutorul unui microfon suplimentar), îmbunătăţire sunet Beats Audio (valabil pentru căştile conectate prin fir)
  • Aplicaţii preinstalate pe modelul comercializat în Marea Britanie: Dropbox (cu spaţiu gratuit 25GB timp de 2 ani), Adobe Flash, Polaris Office, Car mode, Facebook, Flickr for HTC Sense, Linkedin for HTC Sense, Microsoft Hotmail, SkyDrive for HTC Sense, Sync Notes with Evernote, Twitter, Google Maps, TuneIn Radio, PDF Viewer, Chrome, 7Digital, Soundhound.

Chiar dacă specificaţiile de mai devreme ar trebui să fie relevante pentru majoritatea doritorilor de smartphone, o să prezint câteva din observaţiile pe care le-am făcut în puţinul timp cât am avut la dispoziţie HTC One X+.

Design - Deşi liniile de pe părţile laterale creează o siluetă curbată concav, ecranul este în realitate plat,cu uşoare rotunjiri pe marginile verticale. Degetele alunecă foarte uşor pe ecran, iar imaginile produse sunt de o calitate excepţională. Contribuie în acest sens atât rezoluţia, cât şi contrastul ridicat al ecranului.

Interfaţă - În timpul utilizării, atât interfaţa Sense cât şi aplicaţiile se încarcă foarte repede şi oferă o experienţă fluentă, fără blocaje. Interfaţa HTC Sense 4+ oferă elementele necesare în medii business: notificări de evenimente, liste de activităţi şi calendar foarte intuitive. Ecranul de blocare Android afişează în mod foarte evident evenimentele din calendar sau apelurile pierdute, fără a mai necesita defilarea zonei de notificări din partea superioară a ecranului. Tot din ecranul de blocare sunt disponibile 4 aplicații, direct de la momentul deblocării: telefonul, mesageria e-mail, mesageria sms și camera. Se pot porni direct aceste aplicații prin tragerea simbolurilor respective peste arcul de cerc auriu.
Ecranul principal afișează numărul de apeluri pierdute, mesaje e-mail noi sau SMS-uri, prin suprapunerea numărului respectiv în partea dreapta jos a iconiței asociate.

Dacă ar fi cazul să reproşez ceva interfeţei HTC Sense 4+, m-aş referi la absenţa unor widget-uri pentru comutare rapidă a setărilor referitoare la WiFi, conexiune date sau luminuozitate ecran, în zona de notificare. Pentru schimbarea stării acestora, este necesară accesarea meniului de setări, lucru care necesită cel puţin o apăsare suplimentară, sau folosirea unor widget-uri pe unul din ecranele de aplicaţie.

În lista de limbaje disponibile pe HTC One X+ comercializat de amazon.co.uk nu există engleza SUA şi nici româna, însă telefonul poate fi setat să afişeze în limba română mesajele majorității aplicaţiilor, cu ajutorul acestui utilitar.

O altă aplicaţie care se prezintă foarte bine este "Car", o aplicaţie stil "launcher" specializat pentru vederea de la distanţă, ce oferă acces facil la funcţiile esenţiale în timpul condusului.



Interoperabilitate - Una dintre cele mai mari griji ale publicului ţintă pentru HTC One X+ este compatibilitatea cu aplicaţiile tipice Office: telefonul trebuie să poată citi şi/sau edita documente în cele mai populare formate, să poată sincroniza cu aplicaţii de mesagerie de pe desktop/laptop contactele, activităţile şi calendarul. Ambele puncte sunt rezolvate, atât prin includerea aplicaţiilor Polaris Office şi PDF Reader, dar şi prin includerea utilitarului pentru sincronizare cu PC-ul. Acest utilitar permite sincronizarea cu Microsoft Office Outlook, nu am incercat să determin compatibilitatea cu alte suite.
Cu aplicația furnizată de HTC, sincronizarea cu Outlook se poate face o dată la fiecare conectare, ceea ce inseamnă ca dacă se modifică ceva în contacte/agendă și nu are loc o deconectare/reconectare a telefonului, operația de sincronizare trebuie solicitată manual, ori sincronizarea va avea loc la următoarea re-conectare a telefonului cu laptopul.

Experienţă în utilizare, rezultate teste şi benchmark - Datorită dimensiunilor moderate, HTC One X+ este uşor de manevrat cu o mână. Ecranul HD prezintă imagini excepţionale, cu un nivel de negru foarte bun, numai bun de urmărit video-uri sau fotografii. Procesorul quad-core, subsistemul grafic nVidia GeForce 2 ULP şi memoria RAM de 1 GB oferă reacţii rapide aplicaţiilor, indiferent că este vorba de jocuri sau alte aplicaţii. Rezultatele banchmark-ului AnTuTu (versiunea 3.1.1) susţin acest lucru, chiar dacă rezultatul oficial AnTuTu este un pic mai mare decât cel pe care l-am obţinut în testul propriu.

AnTuTu - HTC One X+
AnTuTu - HTC One X+

AnTuTu - HTC One X+


HTC One X+ 64 GB - Concluzie, preţuri

La ora actuală, HTC One X+ oferă una dintre cele mai bune echipări posibile pentru un smartphone Android, împreună cu un design plăcut şi cu funcţii orientate spre business. Procesorul quad-core va oferi răspuns rapid aplicaţiilor pentru multă vreme de acum înainte. Experienţa în utilizare este fluentă şi ergonomică, datorită interfeţei HTC Sense 4+, cu un număr minor de inconveniente (widget-urile?), compensat de alte avantaje (notificări în lock screen).
Construcţia este mai bună decât a unor modele competitoare precum Samsung Galaxy S3, la fel şi echiparea pentru utilizare în medii de afaceri. La satisfacţia pe termen lung mai contribuie şi echiparea cu tehnologii de ultimă oră: WiFi dual band, NFC, 4G/LTE. Recomand utilizarea acestui produs fără rezerve.

În ceea ce priveşte preţurile şi disponibilitatea pe piaţa românească, există unele mici inconveniente. În oferta HTC de la Altex nu există momentan decât modelul HTC One X de 16 GB alb (generația precentă), la evoMAG nu era disponibil nici un model din familia One X, iar Vodafone are în ofertă pentru abonaţii proprii acest model.
Vestea bună este că HTC One X+ poate fi comandat din magazine internaţionale, precum Amazon, vezi link direct la produs şi preţul aici. Varianta comercializată de Amazon.co.uk se livrează cu adaptor de 5 volţi (ieșire USB) cu ştecher specific Marii Britanii, însă acesta se poate înlocui fără nici un fel de problemă cu un adaptor specific european.

Ți-a plăcut această postare? Spune și altora!

2 comentarii:

  1. Mi-am luat de pe Amazon un HTC One X+ si am meniul intr-o gramada de limbi, mai putin romana, cum as putea sa-l fac sa scrie si in limba romana?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. HTC One X+ livrat din UK nu are opțiune de setare a telefonului în limba română, însă dacă instalezi aplicația "MoreLocale 2" și setezi cu ea româna, aplicațiile cu suport pentru limba română vor fi afișate corect.

      Ștergere

Super ofertă la eMag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...