vineri, 8 februarie 2013

Cum se instaleaza Flash Player pe smartphone-uri cu Android 4


De ceva vreme, renumitul plugin pentru navigatoare web, Adobe Flash, nu mai este disponibil pentru download în Google Play, cel puţin nu pentru dispozitive care nu l-au avut preinstalat de către producător. În această postare aflaţi cum puteţi instala Adobe Flash Player pe orice terminal care rulează Android 2.x/3.x/4.0.


Extensia de browser web Flash este omniprezentă pe sistemele desktop de mulţi ani de zile, cu scopul de a permite afişarea de conţinut multimedia/audio-video, sau a unor aplicaţii web cu grafică vectorială dezvoltate cu instrumentele furnizate de Macromedia sau Adobe.
Recent, utilitatea acestei extensii a început să scadă, odată cu adoptarea HTML 5 de către dezvoltatorii de aplicaţii web. Unele probleme privind implementarea Flash pe dispozitive mobile au început să apară atunci când Apple a decis să nu includă suport pentru conţinut Flash în sistemul de operare iOS, inima tabletelor Apple iPad, a smartphone-urilor iPhone şi nu numai. Ca şi când acest lucru n-ar fi fost de ajuns, Google a decis ca versiunea 4.1 a sistemului de operare Android să nu includă suport pentru Adobe Flash, iar la scurt timp a dispărut posibilitatea de a instala playerul direct din Google Play (Android Market). Acest lucru afectează o serie de utilizatori, în special pe cei care deţin smartphone-uri care nu au avut preinstalată nici o versiune a acestui add-on şi care accesează situri web care încă nu au efectuat tranziţia către HTML 5.



De unde se poate descărca Adobe Flash Player pentru Android


Probabil că există zeci de articole pe internet care arată cum se face instalarea şi menţin câte o copie a pachetului de instalare pentru Flash Player, însă cea mai sigură sursă de download este chiar Adobe. Într-o pagină a sitului lor este prezentată o listă cu versiunile de Flash Player, de unde este posibilă descărcarea pachetului de instalare în format APK.
Pentru terminalul pe care îl folosesc momentan şi care rulează Android 4.0.4 am ales să downloadez cea mai recentă versiune disponibilă: 11.1.115.37. Pentru a putea face instalarea, a fost nevoie să modific setarea de securitate care previne instalarea aplicaţiilor care nu provin din Google Play. Această setare se poate găsi în meniul Settings / Personal / Security / Device Administration / Unknown sources.



Odată ce fişierul .apk este descărcat şi s-a permis instalarea aplicaţiilor non-Android Market, se poate trece la instalarea propriu-zisă. Cu ajutorul unui manager de fişiere, se accesează şi se deschide fişierul descărcat anterior.


După restartarea dispozitivului, orice navigator web cu suport pentru Flash Player instalat pe acesta va afişa corespunzător paginile web. Însă trebuie reţinut un aspect: actualizările nu mai sunt furnizate de Google Play. Dacă apare vreo vulnerabilitate, va trebui să vă ocupaţi personal de actualizare, folosind acelaşi procedeu ca şi pentru instalare.


Ți-a plăcut această postare? Spune și altora!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Super ofertă la eMag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...