vineri, 21 septembrie 2012

Samsung 32ES5500 si 40ES5500 - cele mai accesibile televizoare LED ale momentului

Designul subțire și aplicațiile sunt caracteristicile care diferențiază televizoarele Samsung din familia ES5500 de televizoarele LED uzuale.Dacă în urmă cu doi-trei ani un televizor cu player multimedia Full HD integrat era ceva deosebit, acum elementele de noutate integrate direct în televizor sunt posibilitatea de a rula aplicații descărcabile de pe internet, funcția PVR (personal video recorder), posibilitatea de a naviga pe web, de a comunica prin SkyPE, facebook, Twitter și altele. Aceasta este ceea ce numește Samsung "Smart Hub", un centru multimedia și de comunicație, în care rolul televizorului nu se rezumă doar la a fi un simplu ecran de calitate.

Televizor LED Samsung 32ES5500

În topul celor trei cel mai bine vândute televizoare de la ora actuală se află două modele din familia ES5500 de la Samsung, cele cu diagonala de 32 și 40 inchi (conform datelor preluate în 21.09 de aici). Aceste două televizoare împart același set de caracteristici, însă diferă prin mărimea ecranului.


Caracteristicile de bază ale lui Samsung 32ES5500

  • Conexiuni audio/video: 3 intrări HDMI, 1 compozit, 1 component, 1 DVI, 1 Euroscart
  • Conexiuni USB: 2
  • Ieșiri audio: optic, cască
  • Intrare RF: 1, compatibilă cu semnale analogice și digitale DVB-C și/sau DVB-T

Caracteristici suplimentare


  • Conexiune la rețea pe fir, compatibilitate wireless (cu adaptor opțional Wi-Fi Direct)
  • Funcționalitate Smart TV: Aplicații Samsung: Family Story, Fitness, Search All, Kids, Smart Hub, Social TV, Browser web, SkyPE, Youtube, etc. Unele dintre aceste aplicații necesită conexiune la internet pentru a putea funcționa.
  • Compatibilitate DLNA (funcție de player multimedia pentru alte dispozitive din rețea)
  • Decodor digital de sunet, incluzând formatele Dolby Digital și DTS. Este posibilă trimiterea sunetului tot în format digital către un receiver extern.
  • Senzor ECO integrat, pentru compensarea luminuozității ambientale
  • Conector modul CI+ compatibil cu versiunea 1.2 a standardului
  • Personal Video Recorder și Time Shift - este posibilă înregistrarea unor programe TV și vizualizarea acestora mai târziu, sau aplicarea de Pauză unui program TV. Pentru folosirea acestor funcții este necesară o memorie externă (stick sau hard disk USB)
  • Clear Motion Rate 100 - Funcție prin care se reduce efectul de sacadare a imaginilor cu dinamică mare, având ca efect redarea unor imagini cu mișcări mai fluente.
 
Puteți găsi cel mai bun preț pentru Samsung 40ES5500 și 32ES5500 la magazinele online eMAG sau Altex. Comanda online vă oferă avantajul posibilității de returnare în 10 zile sau chiar și mai multe.


Ce mai trebuie știut despre Samsung 32ES5500 și 40ES5500

  • Datorită iluminării cu LED a ecranului, consum energetic este considerabil redus față de televizoarele cu plasmă sau cu iluminare CCFL (LCD-urile traditionale). Ecranul lucios permite obținerea unor imagini mai clare, însă trebuiesc evitate sursele de iluminare care s-ar putea oglindi în ecran
  • Playerul multimedia integrat este rapid și poate citi subtitrările integrate în fișiere .MKV, nefiind necesară extragerea acestora separat în fișiere SRT sau SUB.
  • Este posibilă reordonarea listei de programe și copierea acesteia pe memorie USB (și editată lista pe PC), dar și ștergerea de programe individuale. Televizoarele digitale mai timpurii pot șterge individual doar programe analogice, cele digitale se pot șterge doar împreună cu celelalte programe din multiplex.
  • Pe se pot conecta la TV tastatură și mouse, pentru o experiență interactivă mai plăcută


Ți-a plăcut această postare? Spune și altora!

16 comentarii:

  1. Salutare!
    Ce fel de tastatură se potriveşte cel mai bine cu televizoarele SMART Samsung 32ES5500 ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă vrei ceva fără fir, cu trackpad inclus, poţi folosi acest model. Pe forumul Logitech utilizatorii spun că e compatibilă. Problemele menţionate în discuţii (web browser nu poate folosi mouse, youtube nu acceptă tastatura externă) cred că au mai mult legătură cu firmware-ul televizorului decât cu tastatura în sine şi probabil că sunt remediate în versiuni mai noi de firmware.

      Ștergere
    2. Salut,
      Detin acest Samsung 32ES5500, am incercat tastatura microsoft sidewinder x4 si mouseul logitech mx510, acestea au functionat fara probleme.

      Ștergere
  2. Salut!
    Am un Samsung 40es5500, ce tastatura iluminata este buna pentru el?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ţi se pare convenabil preţul, este acest model. Are acelasi tip de receptor ca şi Logitech-ul menţionat anterior, însă nu are trackpad.
      Recomand a se folosi cu acumulatori "low self discharge", de capacitate medie (2000 mAh) sau mai mare, vezi aici de ce.

      Ștergere
  3. Salutare, vreau sa stiu daca pot instala Java pe un Samsung 40ES5500.
    Din ce am mai vitit, browserul integrat de la Samsung permite Java dar la mine nu merge. Vreau sa folosesc Java pentru jocuri :D

    O a doua intrebare ar fi legata de un mesaj de eroare ce-mi apare cand navighez pe web si urmaresc de exemplu video-uri pe youtube si-mi apare eroare precum ca browserul mi s-a inchis din lipsa de memorie sau dintr-o alta cauza (nespecificata). Trabuie sa reiau video-ul de la inceput...desi pot sari la momentul din care s-a inchis.

    Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde la ce te referi cu 'Java'. Cele mai multe situri web moderne folosesc o varianta de script web numita "Javascript", aceasta ar trebui sa mearga. Daca te referi la aplicatii java native, care nu pot rula decat in 'Java Virtual Machine', cred ca sunt sanse mici sa apara in versiuni firmware mai noi daca nu a fost pus din fabrica, de la proiectul initial.
      Problema cealalta, cu 'aplicatii care mor', poate avea legatura cu memoria subdimensionata a televizorului [fata de sarcina la care este supus], ori cu erori de programare care ar trebui sa fie corectate in versiuni firmware mai noi.
      Daca deja ai ultimul firmware, n-ar strica sa adresezi o asemenea intrebare direct la producator.

      Ștergere
  4. referitor la aceasta afirmatie "Este posibilă reordonarea listei de programe și copierea acesteia pe memorie USB (și editată lista pe PC), dar și ștergerea de programe individuale. Televizoarele digitale mai timpurii pot șterge individual doar programe analogice, cele digitale se pot șterge doar împreună cu celelalte programe din multiplex".

    nu este adevarata, deoarece se pot modifica si sterge si la modelele mai vechi, eu am un model c5000 si d6500, la ambele fac ce vrau cu lista de canale, atat pe analogic cat si pe digital.
    softul folosit fiind samtoolbox_win7_v0.11

    RăspundețiȘtergere
  5. @anonim: pentru LG-uri digitale mai vechi sigur e valabilă afirmația, verificat. Ideea cu posibilitatea de a șterge un multiplex e de asemenea valabilă,atat timp cât logica TV-ului are în centru "frecventa semnalului" si deriva lista de programe doar din aceasta. E posibil ca lista de canale digitale de pe Samsung să fie memorate ca triplată frecventa/modulare/nr-program-in-multiplex. Din acest motiv, un program memorat pe Samsung nu își schimba numele, chiar dacă programul a dispărut din grila (probat cu Discovery: e listat cu numele vechi, dar se afișează altceva)
    Mai degrabă aș zice că la Samsung e un bonus posibilitatea de export/import canale şi un handicap faptul ca nu detectează schimbările în lista de programe.

    RăspundețiȘtergere
  6. Azi am legat un PC cu cablu jack-jack la TV (32es5500) si nu mi-a functionat sunetul in boxele TV-ului. Oare imi trebuie un cablu special sau este vorba de o setare in TV de care nu mi-am dat seama?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde cum faci legătura. Pe sistem analogic e o procedură, pe digital e alta.
      Varianta analogica -
      Legi conectorul VGA D-SUB (Cel cu 15 pini, de obicei are capătul de culoare albastră) între PC şi TV, trebuie să legi şi ieşirea plăcii de sunet cu TV-ul, pe intrarea PC/DVI Audio In.
      Varianta hibridă - video digital + audio analogic -
      Conectezi o ieşire DVI de pe placa video în locul celei VGA, în rest faci ca varianta full analogic. Conectorul DVI arata ca o matrice, de obicei are culoare albă, iar spre unul din capete este evidentă o cheie care previne conectarea inversă.
      Varianta full digital -
      Conectezi o ieşire HDMI de pe placa video cu televizorul), e posibil să ai nevoie de un adaptor miniHDMI-HDMI. În acest caz, trebuie să instruieşti PC-ul să folosească sistemul audio secundar, cel integrat în placa video. Acest lucru se poate face în diferite moduri, în funcţie de sistemul de operare. În principiu, selectat ca primar din panoul de control, sectiunea audio, dispozitivul audio nVidia/ATI/Intel High Definition. Ori trebuie ori dezactivată placa audio.

      Ștergere
  7. cm sterg o aplicatie la samsung 40es6100

    RăspundețiȘtergere
  8. Samsung 32ES5500 subtitrarea trebuie sa o ia automat daca e in acelasi folder? la mn nu merge chiar daca apas si butonul add/sub

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa ar trebui, dacă numele subtitrării este identic cu cel al filmului, exceptând extensia.

      Ștergere
  9. Buna..Am cumparat recent un smart tv de la samsung si cand pun un clip de pe net sau un film online ceva care dureaza mai mult dupa 7-8 minute si se intrerupe si imi scrie memorie insuficienta. Se poate atasa o memorie externa sau care e solutia?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mesajul acela se referă la memoria de tip RAM, a cărei cantitate este de obicei puțin documentată. Problema apare din cauza aplicației care redă acel film, consumul de memorie al acesteia crește peste limitele fizice. de cele mai multe ori din cauza unor erori de programare a paginii web sau a aplicației de redare media.
      Soluția nu constă în adăugarea de diverse extensii, ci în corectarea aplicației care redă filmul, acest lucru se poate face de obicei printr-o actualizare de firmware.
      Asigură-te că ai o versiune recentă de firmware.

      Ștergere

Super ofertă la eMag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...