vineri, 30 august 2013

Nikon 18-140mm - Obiectiv pentru călătorii, în ofertă buy-back

Nikon a făcut de puțin timp anunțul privind introducerea acestou nou obiectiv, despre care editorii de la DPReview bănuiau că urmează a deveni companionul unui nou aparat foto. Deocamdată nu există acel nou aparat foto, însă există în magazine obiectivul Nikon AF-S DX NIKKOR 18-140mm f/3.5-5.6G ED VR, în promoție de tip Buy-Back.


Nikon AF-S DX NIKKOR 18-140mm f/3.5-5.6G ED VR


Mai întâi, câteva cuvinte despre obiectiv: este un companion ideal pentru aparatele foto DSLR Nikon, oferind zoom 7,7x, cu o plajă focală echivalent full frame de 27-210mm, mai mult decât suficient pentru majoritatea situațiilor de fotografiere, pornind de la peisaje largi și terminând cu veverița din copac.

Acest obiectiv are foarte multe asemănări cu precedentul teleobiectiv Nikon pentru senzori APS-C/DX, AF-S DX NIKKOR 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR:
  • diafragma are 7 lamele rotunjite, ceea ce ajută la obținerea de zone în afara focusului mai frumoase (Bokeh)
  • diametrul filtrului este de 67mm, montura filtrului nu se rotește (util pentru filtre polarizatoare)
  • stabilizare imagine VR
  • comutator focus auto/manual
  • motor de focus ultrasonic
  • elemente optice asferice, pentru imagini mai clare
  • raportarea distanței către aparatul foto, pentru utilizarea de către sistemul de evaluare a expunerii




Promoția Buy Back


Până în 22 septembrie aveți posibilitatea de a achziționa acest obiectiv de la F64.ro plătind un preț redus cu 400 lei, în cazul în care trimiteți către magazin un obiectiv Nikon cu plaja focală 18-55mm funcțional. Condițiile de participare la această promoție se pot citi aici.


Recomandare, evaluare




Acest obiectiv este un companion foarte bun pentru aparatele foto Nikon entry-level/medii, începând de la Nikon D3200 și terminând cu Nikon D7100. Evident, se păstrează compatibilitatea și cu generații mai vechi de aparate foto cu montură DX, cu ajutorul unui update de firmware fiind posibilă utilizarea funcției de corecție automată a aberațiilor cromatice laterale, direct din cameră.
Utilizarea obiectivului  AF-S DX NIKKOR 18-140mm pe aparate foto cu senzor full-frame nu este recomandată, deoarece periferia imaginii va fi întunecată, ori se poate folosi doar partea centrală a senzorului.
Plaja focală foarte mare permite fotografierea de grupuri largi, cât și fotografierea de subiecte aflate la distanță mare, fiind o alegere ideală pentru utilizare în călătorii, vacanțe, sau orice alte situații în care este preferabilă utilizarea unui singur obiectiv zoom.
Produs: Nikon AF-S DX NIKKOR 18-140mm f/3.5-5.6G ED VR
Evaluare: 9 / 10 stele

Ți-a plăcut această postare? Spune și altora!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Super ofertă la eMag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...