luni, 26 septembrie 2011

Samsung NX200

Pe 1 octombrie 2011, Samsung pune in vanzare noul model de camera compacta cu senzor de marime APS-C: Samsung NX200. Fata de modelul predecesor, NX100, aceasta camera aduce urmatoarele imbunatatiri:
  • Senzor 20.3 megapixeli, cu o arhitectura noua, care integreaza procesul de conversie analog-digital. Matricea filtrului de culori a fost modificata, pentru a mari cantitatea de lumina capturata. Filtrul de culori este acum amplasat mai aproape de elementele fotosensibile, pentru a imbunatati calitatea imaginilor capturate cu obiective cu unghi foarte larg.
  • Corpul camerei este construit din metal si plastic, pentru o structura mai solida.
  • Viteza de capturare a cadrelor a crescut de la 3 la 7 cadre/secunda, pentru formatul raw, respectiv de la 10 la 11 cadre/secunda pentru imaginile salvate in format JPEG.
  • Pragul maxim de sensibilitate ISO este dublat, crescand pana la 12800. Cateva fotografii facute cu o varianta provizorie a acestei camere se pot gasi pe dpreview.com.
  • NX200 poate filma FullHD 30p, in loc de 720p in cazul lui NX100. Sunetul se inregistreaza stereo, prin doua microfoane integrate in partea superioara a camerei.
  • Sunt introduse moduri de expunere P,A,S,M, NX100 era limitat la P si A. Aceste moduri pot fi folosite si la filmare.
Exista si cateva diferente in sensul negativ: NX200 nu mai are conector pentru accesorii, iar numarul estimat de cadre care pot fi captate la o incarcare a acumulatorului este de 320, mai mic cu 100 decat la NX100. In lista de dezavantaje se adauga si imposibilitatea de a monta un vizor electronic. Totusi, NX200 este echipat cu patina pentru blitz standard, in pachet fiind inclus un blitz cu numarul ghid 8.

NX200 poate fotografia cadre cu raport de marime de 3/2 (pana la 20,2 MP), 16/9 (pana la 16,9 MP) sau 1/1 (pana la 12MP). Imagini in formatul 4/3 nu se pot captura pe aceasta camera.

Utilizatorul are posibilitatea de a utiliza o gama larga de temporizari, de la 30 secunde pana la 1/4000 secunde, fiind disponibil si modul 'Bulb'. Intarzierea declansarii este setabila intre 2 si 30 secunde.

Camera poate fi folosita impreuna cu obiectivele cu montura NX existente, sau se pot folosi inele adaptoare pentru a fi folosita impreuna cu obiective cu alt tip de montura. Obiectivul Samsung NX 30mm F2 Pancake este un companion excelent, in special pentru cadre indoor statice (fara blitz), ori pentru peisaje capturate in conditii de iluminare scazuta.

Concluzionand, Samsung NX200 este o camera atractiva in oferta amazon.co.uk. (pretul este de 699 GBP). Ofera un senzor de marime mare, care permite obtinerea unor imagini de calitate excelenta in foarte multe situatii, comparabila cu cea pe care o ofera camerele DSLR, pastrand usurinta in utilizare cu care s-au obisnuit utilizatorii camerelor foto compacte.

Ți-a plăcut această postare? Spune și altora!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Super ofertă la eMag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...