marți, 27 aprilie 2010

Procesoarele x6 de la AMD - Thuban

A venit si ziua in care AMD a lansat procesorul pentru desktop cu 6 nuclee, cunoscut si cu numele 'Thuban' sau AMD Phenom II x6. Era un lucru de asteptat, tinand cont ca pe segmentul de servere aceasta oferta exista de ceva vreme. Ce aduce acest procesor?
  • functioneaza atat pe placi cu socket AM2+ cat si cu socket AM3, fiind compatibil atat cu memorii DDR2 cat si DDR3. Placile mai vechi pot necesita o actualizare BIOS
  • are implementata tehnologia de accelerare pentru virtualizare AMD-V, care se poate dovedi utila utilizatorilor de XEN, VMWare, VirtualBox si alte aplicatii specifice.
  • functia 'Turbo', care permite nucleelor neutilizate sa functioneze la frecvente mai mici, iar cele care au activitate intensa pot prelua mai multa energie si pot opera la frecvente mai ridicate. Acest lucru poate oferi un avantaj de performanta aplicatiilor cu putine fire de executie, dar si o reducere a consumului de energie
Pe forumurile de specialitate deja s-au publicat rezultatele testelor de performanta, reiesind ca aceasta serie ofera un raport pret/performanta excelent, nereusind insa sa detroneze Intel® din pozitia de lider. Performanta in jocuri este foarte buna, la fel ca si performanta la encodare DivX si/sau x264, in timp ce pretul pentru un procesor Intel cu 6 nuclee este de 999$ iar cel mai performant procesor AMD cu 6 nuclee se poate gasi la un pret de 285$ (preturi US), practic de peste 3 ori mai mic.eMAG deja are in oferta procesorul Phenom II X6 1090T la 3.2GHzdar si modelul Phenom II X6 la 2.8 GHz.

miercuri, 21 aprilie 2010

Routerele wireless Linksys, seria E

Linksys a lansat de curând o nouă serie de routere wireless, familia "E". Cu acest prilej, se pare că cei de la Linksys au renunţat la a mai denumi acest tip de aparate "WRTxxx". Între seria anterioară şi seria E există două diferenţe majore vizibile:
  • implementarea unui control mai granular asupra accesului la internet, fiind posibilă definirea de politici de acces personalizate pentru fiecare computer local: ore de acces, filtrare proxy, filtrare cookie-uri;
  • posibilitatea de a se folosi o reţea wireless pentru oaspeţi, care permite accesul doar către internet pentru anumite computere, nu şi către alte resurse locale: imprimante, servere NAS, dispozitive de streaming digital, etc.
La capitolul securizare se regăsesc elementele deja tradiţionale: criptare WPA2, filtrare MAC, ascundere SSID.
Noua familie are 4 membri: E1000, E2000, E2100L şi E3000. Două dintre acestea pot opera atât în banda de 2,4 GHz, cât şi în banda de frecvenţă 5GHz, modelele E2000 şi E3000, cu menţiunea ca E3000 poate opera simultan în ambele benzi de frecvenţă, în timp ce modelul E2000 poate opera pe o singură frecvenţă la un moment dat. De asemenea, două dintre acestea au conexiunile ethernet de 100 Mbps, iar celelalte de 1Gbps.

vineri, 16 aprilie 2010

joi, 1 aprilie 2010

Ponturi pentru utilizarea optimă a televizoarelor LG seria LH pe rețele digitale de cablu TV

Ponturi pentru utilizarea optimă a televizoarelor LG seria LH pe rețele digitale de cablu TV

Seria de televizoare LH este cea mai recentă serie de TV-uri LCD de la LG, am mai vorbit despre cum se seteaza recepția digitală pe aceste modele (dar nu numai) aici. Acum vreau să prezint setările pe care le-am folosit pentru a folosi mai bine TV-ul LG 32LH5000. Aceleasi setări se aplică și pentru alte modele de televizoare LG.

Setarea țării
Uzual, e corect ca țara să fie setată pe 'România', însă în acest caz nu este posibilă recepția programelor transmise digital de RCS/DigiTV. Recepția digitală prin cablu DVB-C este posibilă pe aceste modele doar în cazul în care țara este Suedia, Finlanda, sau '--' (niciuna). Așadar, dacă aveți cablu de la RCS DigiTV, este preferabilă setarea țării la Finlanda, voi explica mai jos de ce. Dacă operatorul de cablu nu transmite DVB-C, atunci nu are nici un rost setarea țării la altceva decât România.
Diferențele date de setarea țării sunt urmatoarele:
- fusul orar: Suedia are GMT+1, Finlanda are GMT+2, '--' nu permite setarea oricărui fus orar. Deși ora standard (de iarna) este aceeași în Finlanda ca și în România, ora de vară nu corespunde, ducând la afișarea incorectă a orei în Ghidul de programe/EPG, cât și în meniul 'Info'. Dacă fusul orar nu este setat corect, meniul 'Info' va afișa eronat bara care indică progresul respectivului program.
- posibilitatea de setare a ID-ului receptorului, setare specifică Suediei, nu are efecte negative nefolosirea acestui ID in România.
Eu prefer setarea țării la Finlanda, avînd astfel disponibilă setarea fusului orar din meniul setări / dată și oră al televizorului.

Căutarea programelor

Super ofertă la eMag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...